logo Olde Veste
1e bekerwedstrijd Olde Veste E1 succesvol

1e bekerwedstrijd Olde Veste E1 succesvol

Nieuwsbericht

Donderdag 27 augustus, midden in d e voorbereiding de eerste bekerwedstrijd uit in en tegen Steenwijkerwold E1. We zijn compleet ondanks dat Oliver ’s ochtends een beetje ziekjes was. We beginnen dan ook met Oliver en Alwin als eerste wissel. Dennis legt de tactiek uit en de jongens beginnen het steeds beter te begrijpen. Her en der zelfs al wat discussie onderling, tevens helpen ze elkaar. De wedstrijd begint. Het begin is overduidelijk weer voor Olde Veste, Steenwijkerwold komt er haast niet uit. Echter de eerste minuten resulteert dit nog niet in doelpunten. Aanval van Olde Veste en Steenwijkerwold schiet de bal over de zijlijn, Max gooit snel in op Aidan en deze draait weg en haalt gelijk uit, onderkant lat en we staan met 1-0 voor. Na de aftrap veroveren we de bal snel Max speelt Aidan in die kaatst op Richie, Richie haalt uit en de keeper stop. Toon is gezet en het ene schot op doel volgt op de andere. Als het nodig halen we de bal uit de drukte en bouwen van achteruit weer op. Max naar Richie, Richie naar Jordin die een steekpass op Aidan geeft die gelijk keihard uithaalt, 2-0. We spelen met zoveel gemak en passen zo snel dat Steenwijkerwold de moed een beetje verliest. Stijn schiet net naast, Alwin schiet net over, Oliver schiet net naast. We moeten het vizier wat gaan bijstellen.Bal gaat terug naar Damian die gelijk Max inspeelt, naar Richie, terug naar Max en weer terug naar Richie die keihard uithaalt. Bal via de lat over. Even later ingooi van Max en Jordin draait goed weg en schiet wederom op de lat. We veroveren de bal en spelen Alwin vrij op rechts en die haalt uit, wederom op de lat. Ok dan vizier nog een keer bijstellen. De druk neemt nog meer toe, aanval via Oliver, Stijn, Aidan en als eindstation Jordin die scoort, 3-0. Gelijk druk van Olde Veste, Aidan verovert de bal en speelt Oliver in die op Aidan en weer terug naar Oliver die beheerst de keeper passeert, 4-0. Volgens mij staat het vizier op scherp. Steenwijkerwold trapt af, Olde Veste verovert de bal en haalt de bal uit de drukte, via Damian naar Jordi die Oliver inspeelt en kaats op Aidan die hard binnenschiet, 5-0. Bij Steenwijkerwold willen een aantal wisselspelers het veld al niet meer in. Er wordt weer afgetrapt en Oliver onderschept de 2e pass na de aftrap, kapt zijn tegenstander uit en schiet hem met de “zwakke” linker in de hoek, 6-0 en rust. Tweede helft begint zoals de eerste, aanval over meerdere schijven, Aidan, Alwin, Oliver en Alwin die net over schiet. Onderschepping van Aidan die gelijk een 1-2 op zet met Oliver, Aidan die vanaf links de bal in de korte hoek ramt, 7-0. Steenwijkerwold komt over de middenlijn, maar halverwege onze helft veroveren we de bal weer en geeft Max een lange bal op Aidan die goed controleert en zijn man uitspeelt en wederom in de korte hoek scoort, 8-0. Na de aftrap verslappen we even en komt Steenwijkerwold eruit, Damian wordt uitgekapt en ze schieten op doel. Jordin krijgt de bal tegen zijn hand en we krijgen een penalty tegen. De kans voor Steenwijkerwold om te scoren………. Maar helaas voor Steenwijkerwold hebben wij Damian op doel. Tussenstand tot nu toe. 9 penalty’s tegen (inclusief de strafschoppen serie van het voetbal talenten toernooi) en 6 gestopt! En natuurlijk stopt Damian deze ook. De hoekschop van Steenwijkerwold wordt onschadelijk gemaakt, Aidan maakt een goede looptactie en krijgt de bal op rechts en speelt door op Jordin die oog in oog met de keeper niet faalt, 9-0. Direct na de aftrap veroveren we de bal, Jordin speelt Stijn in die teruglegt op Jordin die vanaf ongeveer 12 meter snoeihard uithaalt, de bal gaat als een raket de kruising in, 10-0. Ook het slotakkoord is voor ons. Een knal van Jordin zet de 11-0 op het bord. En een vrije trap komt via onderkant lat het veld weer in, Richie is alert en schiet de bal in het doel, 12-0. Een meer dan verdiende overwinning van onze jongens. We zijn benieuwd naar het hoofdklasse toernooi van zaterdag in Heerenveen. Hier zal het niveau een stuk hoger liggen en kunnen we zien welke stappen onze jongens in de afgelopen weken hebben gezet.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top