logo Olde Veste
Eerste fotografiecursus van start

Eerste fotografiecursus van start

Nieuwsbericht

Dinsdag 11 augustus is gestart met de eerste fotografiecursus van d’ Olde Veste. Vorig seizoen kon OV nog beschikken over 6 fotografen maar helaas zijn drie ervan gestopt om verschillende redenen. Omdat onze club zo groot is geworden lukt het niet om met drie fotografen alle gewenste foto’s te maken. In overleg met het bestuur hebben we een cursusaanbod gedaan om nieuwe fotografen te interesseren. Er hebben zich maar liefst 14 deelnemers aangemeld voor deze cursus, waarvan er 11 op de eerste cursus zijn geplaatst. De deelnemers zijn:
 • Bas Griffioen
 • Gea PenAdri van Sleen vertelt
 • Alie Gerrits
 • Klaas Brinkman
 • Manon Lugtmeijer
 • Jan van der Ploeg
 • Jack Kuper
 • Jasmijn Kuper
 • Ina Kok
 • Melita Schelhaas
 • George Huisman
De inhoud wordt bepaald op basis van de wensen en behoeften van de deelnemers. De eerste avond is aandacht besteed aan “basiskennis digitale fotografie” en de instellingen en mogelijkheden van de eigen camera. De volgende bijeenkomst staat “Optimaal belichten” op het programma. Dan komen “Sluitertijd”, “Diafragma”, “ISO-waarde” aan bod en de onderlinge relatie tussen deze instelmogelijkheden. Samenhangend hiermee wordt ook aandacht besteed aan “Scherptediepte”, “Ruis” en “Bewegingsonscherpte”. We gaan dan ook de eerste praktijkopdracht uitvoeren namelijk “het maken van een groepsfoto”. Natuurlijk staat op termijn ook “Sportfotografie” en “Voetbalfotografie” op het programma. Er zijn voorlopig 4 avonden gepland, maar als het nodig en gewenst is kunnen we nog extra bijeenkomsten vaststellen. Hopelijk heeft d’ Olde Veste straks een enthousiaste groep nieuwe vrijwilligers die zich gaan inzetten om de club professioneel in beeld te brengen. In de huidige tijd met de mogelijkheden van de sociale media is dat van groot belang.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top