logo Olde Veste
Hoofdklasse voorbereidingstoerno​oi E1 bij Olde Veste

Hoofdklasse voorbereidingstoerno​oi E1 bij Olde Veste

Nieuwsbericht

Vandaag 22-08-2015 thuistoernooi tegen allemaal hoofdklasse teams. Dit toernooi gaat niet om winst maar hoe we positioneel staan en wat je taken zijn bij balbezit en bij balverlies. De eerste wedstrijd tegen DESZ E1. Wedstrijd ging redelijk gelijk op met wat kansen over en weer. Snelheid van achteruit inspelen door Damian naar Jordi, Max of Oliver ging bij vlagen heel goed. Daarmee zagen we ook gelijk dat Jordin ruimte krijgt op het middenveld. Het inspelen van de spits ging redelijk als Aidan daadwerkelijk voor zijn man kwam, en dan werd het ook gelijk gevaarlijk, dan kaatste Aidan goed en hadden Alwin, Stijn, Richie kansen om te scoren. De vervanger van Damian bij DESZ deed het goed en hield zijn doel schoon, alsmede Damian. De wedstrijd eindigde in 0-0. 2e wedstrijd tegen FC Emmen E1, de kampioen van vorig jaar en gescoute jongens bij de BVO Emmen. Vorig jaar uit 3-3 en thuis verloren met 6-7. Revanche willen we! De wedstrijd begint met een fel Emmen en binnen no time hebben we 3 hoekschoppen tegen en een kans 1 op 1 tegen Damian, maar Damian brengt redding. Nog steeds 0-0, langzaam begint het te lopen bij Olde Veste. Jordin speelt Aidan die kaatst op Stijn, bal komt net niet aan. Maar de ruimte ligt er en dat voelen de jongens ook. We veroveren de bal gaat van Oliver via Damian naar Jordi die dribbelt op aan de rechterkant, Alwin maakt ruimte op rechts en Stijn op links. Aidan pakt de looplijn rechts van het midden en Jordin ziet het gat. Hij gaat over de middenvelder en Jordi passt loepzuiver op Jordin die 1 op 1 tegen de keeper niet faalt, 1-0 voor Olde Veste door Jordin! Hier schrikt Emmen wel van. De duels worden feller maar worden het meest door ons gewonnen. Schot van Jordin net naast, schot van Oliver net naast. Jordin wint met een felle tackle een duel en speelt Oliver in die gelijk doorspeelt op Stijn. Wederom net naast, deze had meer verdiend! Jordin speelt Stijn in die zijn man uitspeelt en daarna keihard op de paal knalt, Oliver is alert en poeiert de bal hard in het doel, 2-0! De combinaties worden steeds mooier maar het blijft 2-0, een meer dan terechte overwinning! 3e wedstrijd tegen JV Oostenburg. Hier werden de afspraken niet nagekomen. We kwamen niet vrij bewogen te weinig. We kwamen nog wel met 1-0 voor door goed druk zetten van Jordin die zelf ook scoorde. Maar we liepen teveel met de bal en passen te weinig. JV Oostenburg komt er een keer gevaarlijk uit en onze verdediging staat te slapen, 1-1. Dit werd tevens de eindstand. Een beetje een domper na de goede wedstrijd tegen Emmen. 4e en laatste wedstrijd tegen HHC uit Hardenberg. Het begin was weer voor ons. Er werd beter gespeeld dan de vorige wedstrijd maar de jongens waren al moe, dat konden we wel zien. Aidan loerde constant op de lange man en was niet goed aanspeelbaar. Hij liep teveel tussen de backs heen en weer. Jordin veroverd de bal op het middenveld en speelt Aidan in die op ca. 20 meter staat. De keeper staat zo’n 7 meter voor het doel. Aidan bedenkt zich niet en schiet de bal met een mooie boog in het doel. 1-0 Olde Veste. Maar zoals al gezegd zat bijna iedereen er door en had kleine pijntjes. Op een gegeven moment wou Max wisselen maar de 2 wissels zaten er ook al doorheen. HHC had door dat we op waren en combineerde steeds meer en werd gevaarlijker. Uiteindelijk viel dan ook de terechte 1-1. Niet veel later floot Wouter voor het einde.  3 gelijke spelen en 1 winst tegen kampioen van vorig jaar. Nuttig toernooi met wederom veel goede dingen en ook weer een aantal verbeterpunten. Maandag oefenwedstrijd thuis tegen SVN uit Nijeveen. Speciale dank aan Hans Hubers en Wouter Esselink voor het fluiten van de wedstrijden.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top