logo Olde Veste
Verslag voetbaltalententoern​ooi te Leek Olde Veste E1

Verslag voetbaltalententoern​ooi te Leek Olde Veste E1

Nieuwsbericht

Om 08.00 uur op weg naar het voetbaltalententoernooi in Leek. Dit jaar voor de E-pupillen georganiseerd door TLC te Leek. Het beloofd een zware dag te worden. 6 wedstrijden van 2 x 11 minuten, en dat na de eerste trainingsweek. Afgelopen week 3 x getraind. Alleen Richie ontbrak door weekje België. Tegen 09.00 uur arriveerden we in Leek, Dennis kwam vlak achter ons aan want hij had Damian opgehaald. Feest in Belt-Schutsloot. Damian om 12.00 uur naar bed. Even kijken hoe onze keeper hier mee omgaat. Na de openingsceremonie met het Wilhelmus, Stefan zong uit volle borst mee, gaan we om 10.30 uur de eerste wedstrijd spelen tegen Bedum. We beginnen met Damian op doel, Jordi en Oliver in de verdediging, Jordin als centrale middenvelder en Alwin en Stijn als buitenste middenvelders, Aidan in de spits. Het begin is overduidelijk voor Olde Veste en dat resulteerd al snel in 2 corners. Hier staan we niet goed opgesteld en missen iemand achter de 2e paal waar de bal 2 x terechtkomt. Olde Veste houdt de druk erop, een schot van Oliver gaat net naast. Pass van Oliver naar Aidan die hard uithaalt, helaas, de keeper werkt de bal uit het doel. Snel veroveren we de bal, Jordin geeft een pass op Aidan die weer uithaalt, de keeper verwerkt deze inzet tot corner. De 3e alweer. Weer levert dit niets op. Bedum heeft moeite om onder onze druk uit te voetballen. Uit onze 4e corner countert Bedum tegen en staan we plots achter met 1-0. Zo hebben we even een lesje in effectiviteit gehad! We pakken het goed op, een schot van Jordin gaat net naast maar de daaropvolgende aanval is wel raak. Aidan treft doel en zet de stand op 1-1. Meer dan terecht. De 2e helft begint zoals de eerste, een aanvallend Olde Veste. Pass van Jordin op Stijn die net naast schiet. Een van de spaarzame aanvallen van Bedum levert een corner op waaruit ze scoren, 2-1 achter geheel tegen de verhouding in. Echter het gaat om de doelpunten en niet om balbezit en mooi voetbal! Stefan en Dennis overleggen en besluiten om 1-1 achterin te gaan spelen, Max schuift door naar het middenveld en Jordin als valse spits achter Aidan. In korte tijd creëren we 4 kansen echter geen doelpunt. Dan neemt Jordin de bal op de pantoffel en met een mooie boog over de keeper, 2-2. Nog een paar minuten. Pass van Jordin naar Alwin, helaas de keeper red weer. Een schot van Jordin gaat net over en dan fluit de scheidsrechter. 2-2 eindstand. Mooi voetbal, resultaat niet in lijn met de verhoudingen in het veld. Op naar de volgende wedstrijd. Om 11.30 uur gaan we spelen tegen DZOH uit Emmen. We beginnen met Damian, Max, Jordi, Jordin, Richie, Alwin en Aidan. We stralen niet uit dat we gaan winnen, we winnen geen duels maar toch is de eerste kans voor ons. Aidan schiet goed in maar de keeper red goed. We spelen te weinig samen verliezen duels en geloven er overduidelijk niet in. Binnen no time staan we met 2-0 achter. Toch krijgen we kansen echter is de keeper van DZOH erg goed want al onze inzetten gaan richting doel echter haalt hij er alles uit. In de 2e helft valt de 3-0 ook nog. Meer dan terecht wint DZOH van ons. Echter gaat het om duelkracht, geloof in jezelf én wat meer rust vanaf de kant. Om 12.30 uur de 3e wedstrijd tegen Leovardia uit Leeuwarden. Hoe gaan de jongens het verlies van de vorige wedstrijd oppakken. We zetten Leovardia gelijk onder druk. De ene na de andere aanval gaat richting doel van Leovardia. Aidan krijgt de bal aangespeelt en zet voor op Jordin die de 1-0 scoort. Na de aftrap veroveren we de bal snel weer, een voorzet van Oliver wordt door Aidan ingekopt, 2-0. En weer veroveren we de bal vanaf het middenveld wordt de bal terug gespeeld op Oliver die de eerste man uitspeelt en daarna wordt er een overtreding gemaakt. Vrije trap die in de kluts bij Aidan komt, net naast.  Jordin veroverd de bal en speelt Aidan in, boem 3-0! Leovardia komt ook na de aftrap niet over de middenlijn en 1-2 tussen Jordi en Aidan resulteert in een schot van Jordi die net over gaat. Vlak daarna haalt Alwin keihard uit, 4-0. Richie gaat in de spits spelen en scoort prompt de 5-0. Uit een corner van Alwin pikt ook Stijn zijn doelpuntje mee. 6-0. De jongens spelen echt heel goed en spoelen hier de smaak van de vorige wedstrijd volledig mee weg. De bal wordt rondgespeeld en Leovardia komt uit de verdedigende stelling. Dan een lange pass op Richie die zijn snelheid goed gebruikt en de 7-0 laat aantekenen. Met dit resultaat worden we 2e in de poule omdat Bedum van Leovardia heeft verloren. We worden dus in categorie II ingedeeld. Een poule van 8, win je de 1e wedstrijd dan speel je om plek 1 t/m 4 verlies je deze wedstrijd dan speel je om plek 5 t/m 8. De 1e wedstrijd om 14.00 uur tegen Drachtster Boys II. De eerste kansen zijn voor Olde Veste. We spelen goed echter is de vermoeidheid nu duidelijk te zien. Aidan komt te weinig voor zijn man waardoor we de spits niet kunnen gebruiken en het vaak op het middenveld stokt. Dan komt Drachtster Boys eruit en krijgen een dot van een kans echter hebben wij een zeer goede keeper en Damian red fantastisch. Daarna is het spel voor Olde Veste. We zetten Drachtster Boys flink onder druk. Schot van Oliver, redding door de keeper. Pass van Stijn op Richie die net naast schiet. Daarna 3 uitgespeelde kansen echter nog steeds 0-0. Het zal toch niet. Het betere van het spel en straks valt hij aan de andere kant! Gelukkig niet. Oliver schiet op doel, bal suist over de keeper en verdediger heen en dreigt naast te gaan, maar bij de 2e paal is Aidan alert en tikt de bal binnen. 1-0 voor ons en meer dan verdiend! Pass van Alwin op Oliver, Oliver schiet, keeper red, corner. Drachtster Boys werkt de bal weg. Wij pikken hem weer op. Een pass van Aidan op Richie die 1 op 1 met de keeper komt maar de keeper red. Pass van Jordin op Oliver die weer goed in schiet en weer red de keeper. Verdedigend staat het goed, Damian voetbalt goed mee en Drachtster Boys brengt geen gevaar. We winnen deze wedstrijd met 1-0 en we spelen om plek 1 t/m 4 in categorie II. Om 15.00 uur de halve finale tegen Urk II. Alwin en Aidan beginnen als wissel. Zoals bekend speelt Urk fysiek echter tikken wij de bal goed rond. De 1e kans is dan ook voor ons bekeken pass van Richie op Oliver die uithaalt en en en …. Op de lat. Helaas. Dan een pass van Stijn op Oliver die nu wel het net weet te vinden 1-0! Wat staan onze jongens goed te voetballen zeg. En nog steeds veel ruimte voor verbetering! Dan een counter van Urk en de spits faalt niet. 1-1. De wedstrijd blijft spannend met iets meer kansen voor ons echter blijven we steken op 1-1. Penalty’s! Ieder 3 penalty’s en dan bij gelijke stand om en om. Urk neemt de 1e penalty, naast, Damian zat in de goed hoek. Alwin neemt onze penalty, Boem rechterhoek, 1-0 voor ons. 2e penalty Urk. Damian stop deze. Oliver neemt onze 2e penalty. Binnenkant eruit. Dan 3e penalty Urk, Damian stopt hem weer. We hebben een penaltykiller in huis! Hier kan Cillessen nog wat van leren! Jordin hoeft hem dus niet meer te nemen. Dan de finale in categorie II. Olde Veste E1 tegen Bolsward E1. Jordi en Stijn beginnen als wissel. Het begin is voor ons. Pass van Aidan op Alwin die niet nadenkt en de bal hard in de touwen jaagt. 1-0 voor ons, fantastisch doelpunt van Alwin. Uit een corner van Bolsward krijgen we de bal niet weg en Bolsward blijft ons onder druk zetten. Dan valt de 1-1. Kans voor Olde Veste, Aidan gaat alleen op de keeper en wordt onderuit gehaald, scheidsrechter besluit niet te fluiten, daarop resulteert dit in een kans voor Bolsward echter grijpt Damian in waardoor bal vertraagd en Alwin op de lijn redding brengt. Maar uit de volgende aanval scoren de lange Friezen dan toch. De wedstrijd gaat gelijk op. Pass van Oliver over de verdediging en Aidan op snelheid is niet in te halen. Koelbloedig rond hij af, 2-2. Dan de 2e helft. We krijgen gelijk een kans, Aidan gaat richting keeper maar wordt door de verdediging flink onder druk gezet, Aidan schiet keeper red en bal gaat richting zijlijn. Daar pikt Aidan de bal weer op en geeft een voorzet. Richie neemt keurig aan en schiet hard in 3-2! Bolsward is wat fysieker en wij proberen wat meer te combineren. Het is einde van de dag en de jongens voetballen al meer dan 2 uur dus de vermoeidheid neemt hand over hand toe. Duel bij de achterlijn/zijlijn waar Jordin eens een duel verliest, hij probeert te herstellen met een sliding maar is net te laat en raakt de tegenstander. Zelfde overtreding als in de 1e helft op Aidan, toen floot de scheidsrechter niet, nu wel. Vrije trap. Leider van Bolsward geeft verzorging en vraagt om een penalty. Scheidsrechter geeft hem ook nog, overtreding op ruim 20 meter van het doel! Helaas accepteren en door. Speler van Bolsward schiet de bal hard in 3-3. Wij krijgen nog een kans maar Aidan schiet via de paal naast. De wedstrijd eindigt in 3-3 dus weer penalty’s. Bolsward scoort de 1e, 1-0. Alwin mist die van hem, Damian stop de 2e van Bolsward. Oliver scoort de penalty, 1-1. Damian stopt, Aidan mist, Damian stopt, Jordi mist, Damian stopt, Max scoort binnenkant paal!!!!!!!!!!!!! We winnen de finale in Categorie II. Van de 8 penalty’s tegen, wordt er 2 x gescoord, 1 x naast en pakt Damian er 5! Na de serie tegen Bolsward gaat Damian op de schouders. Deze week krijgen we te horen of de nummer 1 van categorie II ook naar het Nederlands Kampioenschap mag, spannend dus!
Deel dit bericht

share op facebook  
Top