logo Olde Veste

d’Olde Veste ’54 bindt Omlandia aan zegekar

Nieuwsbericht

Zaterdag 10 oktober was Omlandia uit Ten Boer de tegenstander van de mannen van Blom & Brandsma. Voor de mensen die d’Olde Veste ’54 al een enige tijd volgen is de tegenstander geen onbekende. Voor de mensen die niet weten waar Ten Boer ligt: “Ten Boer ligt ruim tien kilometer ten noordoosten van de stad Groningen. De plaats telt volgens het CBS 4.745 inwoners (2013). In de twintigste eeuw is het deels een forensenplaats geworden.” Aldus Wikipedia. We waren gebrand om het goede spel van vorige week een goed vervolg te geven. Verder droegen de mannen van B&B de verantwoordelijkheid of Dhr. Brandsma thuis mocht slapen of dat hij een slaapplek elders diende te arrangeren. Betsy, de vrouw van de trainer, legde het vuur aan de schenen van haar man want als er niet gewonnen zou worden dan hoefde de trainer niet thuis te komen. Vorig jaar werd er met 3 – 0 verloren op het sportpark in Ten Boer. We waren gewaarschuwd… De mannen van B&B traden aan in de volgende opstelling. Doel: Tom Holleboom Verdediging: Gideon Vellinga, Danny Bijlsma, Erwin van Luik © en Martijn Strijker Middelveld: Mark Homme van der Veen (80’ Jordy Blijham), Friso Bakker en Sander Nijstad Aanval: Wesley Kool (68’Joy Okenge), Clint Kruisweg en Sjouke Pieter Oosterling (64’ Marne Bakker) Er werd afgetrapt en vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Omlandia ging inzakken en middels de counter gevaarlijk probeerde te worden. d’Olde Veste ’54 (hierna OV) had het initiatief en begon de wedstrijd uitstekend. OV domineerde en Omlandia had het lastig met de bewegende spelers van d’ Olde Veste ’54. Ondanks het overwicht kwam OV niet tot grote kansen. Verder dan de wapenfeitjes van Clint Kruisweg en een afgekeurd doelpunt van Sander Nijstad kwam OV niet. Buiten dit waren er geen noemenswaardige gebeurtenissen. Na rust ging OV verder met waar het gebleven was. En pas in de 70e minuut brak Mark Homme van der Veen de ban: na een uitstekende actie van Clint Kruisweg belandde de bal bij Mark Homme veiling_dupre_voetbalvan der Veen. Mark Homme van der Veen, van wie iedereen weet dat hij een uitstekende linker heeft, scoorde met zijn rechter(!). 0 – 1: Omlandia moest komen waardoor er meer ruimte achter de verdediging kwam te liggen. OV verzuimde het duel te beslissen, want enkele grote kansen werden niet benut. Vanaf minuut 80 kwam Omlandia met een mini-slotoffensief. De mannen B&B reageerden hier accuraat op door Jordy Blijham, rots in de branding, te brengen. Tot écht grote mogelijkheden kwam Omlandia niet. En tot onze grote opluchting was het wederom Marne Bakker (die vooralsnog 1 op 1 loopt qua doelpunten) die uit de omschakeling aan alle onzekerheid een eind maakte: 0-2. Vlak na deze treffer floot de uitstekend leidende scheidsrechter af. Al met al een loodzware overwinning ondanks het overwicht. Omlandia is een stugge ploeg die het tegenstanders erg lastig kan maken. Het bleef nog lang onrustig in de Olde Veste Expres. Wij willen de meegereisde supporters wederom hartelijk danken voor de steun! Volgende week treden de mannen van B&B aan op sportpark El Parralelo tegen Groen-Geel. Aanvang 14:30. Graag tot dan! Saillant detail: Tom Holleboom hield de 0 en zijn broekje was na 90 minuten nog schoon. keeper24-5-10imagesFRKPYUBU         foto's van Omlandia - Olde Veste '54  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top