logo Olde Veste

d’Olde Veste ’54 komt niet verder dan een punt tegen Groen Geel

Nieuwsbericht

Zaterdag 17 oktober was Groen Geel uit Groningen de tegenstander van d’ Olde Veste ’54 op sportpark parallelweg. Groen Geel voor velen een onbekende, stond voor aanvang van deze wedstrijd nog puntloos onderaan. Wel werd de selectieVoetbalopstelling van d’ Olde Veste ’54 voor de wedstrijd gewaarschuwd voor de individuele kwaliteiten van de spelers uit Groningen. Het belang van de wedstrijd was daarom aan beide kanten ook hoog. Waar Groen Geel nog wacht op de eerste punten en gebrand zijn om die te pakken, speelt d’ Olde Veste ’54 nog mee voor de eerste periode. De trainers van d’ Olde Veste ’54 kozen voor een ongewijzigd elftal ten opzichte van de vorige wedstrijd. Doel: Tom Holleboom Verdediging: Gideon Vellinga, Danny Bijlsma (60. Jordy Blijham), Erwin van Luik © en Martijn Strijker Middelveld: Mark Homme van der Veen, Friso Bakker (80. Wilco van Luik) en Sander Nijstad Aanval: Wesley Kool, Clint Kruisweg en Sjouke Pieter Oosterling (65. Marne Bakker) Vanaf de eerste minuten was het al duidelijk dat de gasten uit Groningen voor een punt naar Steenwijk waren gekomen. Waar d’ Olde Veste ’54 probeerde te voetballen en bij balbezit van de tegenstander hoog druk te zetten, zakte Groen Geel veelvuldig in en speelden zij op de counter. Het tijdrekken wat overigens een goede kwaliteit was van de Groningers kwam niet ten goede van het spel. Daarnaast bracht d’ Olde Veste ’54 te weinig om het Groen Geel moeilijk te maken. Na 2 minuten kwam de eerste mogelijkheid aan de kant van d’ Olde Veste ’54. Een vrije trap aan de rand van de zestien verdween helaas naast het doel van keeper Jeroen Vogel. Eén van de spaarzame momenten van de gasten uit Groningen was aan het begin van de wedstrijd. Een goede actie van Johan Niemeijer zorgde ervoor dat hij 1 op 1 kwam met doelman Tom Holleboom, maar hij werkte de bal naast. Zelf had d’ Olde Veste ’54 veel moeite om kansen te creëren. Groen Geel stond met 11 man achter de bal en het tempo van de thuisploeg was te laag. Halverwege de eerste helft was er dan toch een kans voor d’ Olde Veste ’54. Friso Bakker stuurde een lange bal richting Sjouke Pieter Oosterling. Hij nam de bal aan rond de 16 uit de lucht, maar schoot de bal recht op de doelman. Na een half uur spelen was de grootste kans voor d’ Olde Veste ’54. Sander Nijstad kreeg de bal en draaide zich goed weg van de tegenstander. Zijn geplaatste schot werd goed gepakt door keeper Jeroen Vogel. Naast een aantal kansen, kreeg d’ Olde Veste ’54 mogelijkhedimagesEUODXN6Jen uit dode spelsituaties. Wat normaal gesproken een wapen kan zijn van de ploeg, werd er vandaag veel te weinig mee gedaan. Zo gingen beide teams met 0-0 de rust in. Na rust was het spelbeeld ongewijzigd. Wel probeerde d’ Olde Veste ’54 de druk op te voeren. Dit zorgde ervoor dat er een aantal kansen kwamen voor de thuisploeg. Mark Homme van der Veen kreeg uit een actie de bal voor zijn voeten, maar kogelde de bal op doelman Jeroen Vogel. Een aantal minuten later speelde Clint Kruisweg zich prima vrij, maar zijn schot belandde net aan de verkeerder kant van de paal. De thuisploeg kwam bij momenten nog dreigend over, maar helaas werd het een teleurstellende tweede helft voor d’ Olde Veste ’54. Zo floot de prima leidende scheidsrechter A. Dijkstra voor de laatste keer en moesten de mannen van d’ Olde Veste ’54 genoegen nemen met een punt. logo-mob-vf_nl_siteWaar de gasten het gelijkspel binnenhaalde alsof ze hadden gewonnen, was het gelijkspel voor de thuisploeg een grote domper. Meevaller was uiteindelijk dat de concurrenten van d’ Olde Veste ’54 ook punten verspeelden en er altijd nog wordt meegedaan om de eerste periode. Aankomende wedstrijd is V.V. Heerenveense Boys spelend in de 2e klasse I de tegenstander voor de beker. De wedstrijd zal gespeeld worden op sportpark parallelweg aanvang: 14.30 uur. Wel moet het besef er zijn dat er meer wordt gevraagd dan dat er vandaag is laten zien. Want uit het verleden is gebleken dat er alleen gewonnen kan worden door passie, inzet en spelvreugde.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top