logo Olde Veste

Een wedstrijd met veel hoekschoppen!

Nieuwsbericht

10 oktober 2015 Be Quick 1887 E2-Olde Veste E1 Vandaag al vroeg in de auto naar Haren, op de grens van stad Groningen moeten we tegen Be Quick 1887. Met deze vereniging hebben we wel wat raakvlakken,  één van deze raakvlakken is de jeugdopleiding, beide verenigingen willen opleiden. Hun E2 is ook een tweede jaars team, we spelen dus gewoon tegen leeftijdsgenoten. Er is deze week door ons goed getraind, kijken of we dit ook door kunnen trekken naar de wedstrijd van vandaag. Het begin is een beetje onwennig en de jongens zijn eencartoon19 beetje zoekende. Echter binnen 5 minuten staan we wel voor met de corners, 1-4! Bij onze 5e corner is het raak, Richie neemt deze kort op Aidan, die speelt Stijn in in een kluwen van spelers, Stijn draait goed weg en schiet in de korte hoek, de hoek van de keeper! Hij past precies, 0-1! En dat wordt gevierd door de jongens. Dit was het zetje wat de jongens nodig hadden, ze laten echt geweldig voetbal zien, combinaties over meerdere schijven en maar één keer raken. Aidan zet met een beken hakballetje Stijn voor het doel, die net naast schiet. Even later veroverd Aidan de bal en speelt Oliver in, Oliver schiet in de linker bovenhoek binnen, 0-2. We hebben de bal snel terug en de bal gaat naar rechts op Richie die hoog voorzet, Aidan ziet Stijn lopen en verlengt de bal vanuit de lucht in één keer op Stijn, Stijn schiet de bal met links diagonaal in de rechterhoek, 0-3! We krijgen een hoekschop tegen maar die wordt onschadelijk gemaakt, Jordin speelt Aidan in die wegdraait en daarna op links Richie inspeelt, Richie bedenkt zich niet en schiet de 0-4 op het bord! Dan is het rust, blijft geconcentreerd en hou dit niveau vast in de 2e helft. Het begin is gelijk weer voor ons, Jordin op Alwin die keihard op de vuisten van de keeper knalt. Wel een corner, echter deze wordt gepakt door de keeper. Door onze druk lukt het Be Quick niet om de bal meerdere malen over te spelen. Oliver op Jordin op Max op Jordin en terug naar Max die hem hard binnenschiet, 0-5! Na de aftrap veroveren we de bal weer wat leidt tot een corner, Alwin neemt deze en legt hem op de penaltystip op het hoofd van Max, wat kan die kleine man koppen zeg. Max zet zijn hoofd er tegen aan en e1 101015ageeft de bal zoveel vaart mee dat deze tegen de touwen knalt, 0-6. De jongens stralen plezier uit en voetballen zo makkelijk samen, dit is een genot om te zien! Goede lichaamsbeweging van Stijn, hij kan schieten maar geeft een pass op Aidan, die schiet met links in maar de keeper kan hem net een tikje geven zodat de bal via de paal weer het veld in vliegt. Als het te druk wordt, wordt de bal er weer uitgehaald en eventueel via Damian wordt het spel weer verlegt naar de andere kant. Ondanks dat Damian het niet druk heeft blijft hij geconcentreerd meevoetballen en grijpt goed in daar waar nodig. Er ligt veel ruimte centraal op het middenveld, Jordi schuift constant door waardoor hij de vrije man is. Dit leidt zelfs tot doelkansen van onze centrale verdediger. Damian trapt uit, Aidan neemt aan en passt op Stijn die gelijk doorspeelt op Alwin, Alwin knalt de bal nog net niet door het net, 0-7. We zijn nu helemaal los lijkt het wel en onze verdedigers staan over de middenlijn. Alwin op Max, Max op Jordin, Jordin op Alwin, weer een knal op doel, op de vuisten van de keeper, in de rebound neemt Jordin de bal vol op de pantoffel, boem 0-8! Volgens mij mag er na deze wedstrijd een nieuw net in het doel. Dan een aanval over 8 schijven! En Max is het eindstation en schiet onberispelijk in, 0-9. Richie heeft op rechts de bal en Aidan beweegt vanuit de spits naar rechts, Richie passt op Aidan die zijn mee uitspeelt en via de achterlijn de bal op de penaltystip legt waar Stijn komt aanlopen, Stijn heeft ook geen medelijden met dit net en schiet de dubbele cijfers op het bord, 0-10. Weer een actie van Aidan, hij wil zo graag scoren, maar nu stopt de keeper, de bal komt terug en hij geeft hem toch op Alwin die kan scoren, 0-11. De frustatie loopt iets op bij Aidan, hij wil zo graag scoren! Maar 6 assists is ook niet niks! Deze wedstrijd heeft één minpuntje, achterin verliezen we de concentratie, gemakzucht is het gewoon, waardoor we de bal verliezen en Damian dus niet de 0 gunnen, 1-11 uit een counter. Volgende week woensdag naar toernooi PEC Zwolle, in de herfstvakantie 9-9 VTT toernooi in Leeuwarden en pas 7 november weer competitie, thuis tegen Helpman.      
Deel dit bericht

share op facebook  
Top