logo Olde Veste

Olde Veste VR1 beslist wedstrijd tegen Oranje Nassau VR1 in tweede minuut

Nieuwsbericht

Olde Veste VR1 beleeft een droomstart in haar thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau VR1. Al na tien seconden scoort Selma Pijffers de 1-0 als zij de bal afpakt direct na de aftrap. Nog geen minuut later is het zelfs al 2-0. Nu is het Michelle Boekweg die het net vindt met een fraai afstandsschot. Het spel blijft daarna op en neer golven. Het is een aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide partijen goed samenspelen. De keepers worden volop in het spel betrokken. Rond de 25e minuut krijgt Olde Veste meerdere kansen. Er wordt telkens vanuit de tweede lijn geschoten, waar de goede keepster geen moeite mee heeft. Vlak voor de rust komt keepster Renée Onderweegs gevaarlijk uit haar goal tot buiten het strafschopgebied. Ze blesseert daarbij een aanvalster van Oranje Nassau, die het veld moet verlaten. Het levert Renée een gele kaart op. Oranje Nassau begint de tweede helft fel. Het tempo blijft hoog en Olde Veste blijft goed druk zetten. Toch weten de dames uit Assen tegen te scoren. Een niet al te hard geschoten bal rolt in de verre rechterhoek, zodat het 2-1 wordt. Lang kunnen de gasten niet genieten van de aansluitingsgoal, want Olde Veste stelt meteen orde op zaken. Helen Gorter controleert een hoge uittrap van Renée knap en speelt hem door op Michelle, die snel oprukt over de rechterkant. Ze geeft een perfecte voorzet op Selma, die eenvoudig de 3-1 binnentikt. Oranje Nassau verdient daarna een compliment omdat het niet opgeeft en de aanval blijft zoeken. Toch moet ze duidelijk de meerdere in Olde Veste erkennen, die niet achterover gaat leunen, maar fel en attractief blijft spelen. In de 69e minuut komt Eva de Jong in het veld voor Eva Marijke Moritz. Een vierde doelpunt kan daarna niet lang uitblijven. Jade Griffith, die telkens goed doorkomt op rechts, schiet na een mooie aanval de 4-1 binnen. Michelle Brus mag de laatste tien minuten nog meespelen. Zij vervangt Selma. Leonie de Weert maakt er in de 85e minuut nog 5-1 van. Arjan Zomerdijk kan na afloop heel tevreden zijn over zijn team. Het speelt als een sterk collectief, iedereen werkt hard en er wordt vlot en aanvallend gespeeld. De toeschouwers zien een aantrekkelijke wedstrijd.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top