logo Olde Veste

Verdiende zege Olde Veste tegen Viboa

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag stond voor Olde Veste de thuiswedstrijd tegen Viboa op het pijn aan de voetprogramma. Viboa was nog puntloos en daardoor gebrand om de eerste punten binnen te slepen. De selectie van Olde Veste kampte afgelopen week met verschillende blessure gevallen. De wedstrijd tegen Viboa kwam voor Wilco van Luik, Tom de Lange, Gerald Kloeten en Edwin Maters te vroeg en moesten deze laten schieten. Daarentegen zat Marne Bakker na een lange revalidatie weer op de bank en zou deze middag zijn eerste speelminuten maken in hoofdmacht van Olde Veste. Olde Veste begon scherp aan de wedstrijd, won de duels en zocht voetballend de aanval. Door een vlotte combinatie moest de verdediging van Viboa al vroeg aan de noodrem trekken en liep binnen 10 minuten al tegen een gele kaart aan. Olde Veste kwam in het eerste kwartier meerdere malen gevaarlijk voor de goal van Viboa, maar dit leidde nog niet tot een goal. In de 18e minuut was het raak, een voorzet van Clint Kruisweg kwam terecht bij Wesley Kool. Deze behield het overzicht en speelde Sjouke Pieter Oosterling in de zestien aan. Sjouke kon ongestoord opendraaien en pegelde de bal in de korte hoek. In de 35e minuut mocht Mark Homme van der Veen een vrije trap nemen op zo’n 20 meter afstand. Met een mooie curve belandde deze op de onderkant van de lat, de rebound leverde helaas niks op.  Viboa had in deze fase weinig in te brengen maar kwam er in de 44e minuut met een counter uit. Hun eerste kans leverde meteen de gelijkmaker op, aanvoerder Pannekoek was de maker.  Olde Veste herstelde deze tegentreffer snel en kwam vanuit een corner in de 45e minuut weer op voorsprong. Danny Bijlsma torende boven de verdediging uit en knikte het leer tegen de touwen. In de tweede helft was Olde Veste de wedstrijd volledig onder controle. Viboa kwam er niet meer aan te pas en Mark Homme van der Veen bracht in de 52e minuut de 3-1 op het scorebord. Een droge knal vanuit de tweede lijn was onhoudbaar voor de keeper. Olde Veste drukte Viboa terug op eigen helft en de score werd verder uitgebouwd. Een voorzet van de opgekomen back Martijn Strijker bereikte Clint Kruisweg die de bal met een volley hard achter de doelman werkte, 4-1. In de 70e minuut kwam Marne Bakker ,na lang blessureleed, onder luid applaus het veld in. In de 83e minuut zette invaller Jordy Blijham een combinatie op die hem alleen voor de keeper zette. Blijham behield het overzicht en legde de bal terug op de vrijstaande Marne Bakker. Deze kon de bal het laatste zetje geven en de 5-1 stond op het scorebord. En het was nog niet ten einde want in de 86e minuut tekende Sjouke Pieter Oosterling aan voor zijn tweede van de middag. Een foute aanname van de keeper kon onderschept worden waardoor Oosterling met een simpel tikje het net nogmaals liet bollen. blauw_gele trein   Wederom 3 punten voor Olde Veste wat hiermee aan kop blijft staan in de eerste klasse. Doordat verschillende concurrenten punten verspeelde was het een fantastische middag voor Olde Veste. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Omlandia op het programma. Foto's door Jacob Westra Videoverslag    
Deel dit bericht

share op facebook  
Top