logo Olde Veste
VTT 9-9 Olde Veste E1

VTT 9-9 Olde Veste E1

Nieuwsbericht

21 oktober 2015, 9-9 Voetbal Talenten Toernooi bij LAC Frisia in Leeuwarden 9-9 dus normaal geen wissels, daarop geanticipeerd door Willem en Benjamin mee te laten trainen en mee te laten spelen. Helaas is Richie ziek dus uiteindelijk maar 1 wissel. Groter veld en pittige tegenstanders. 6 wedstrijden van 2 x 11 min. Dus einde van de dag 132 minuten voetbal in de benen. Daarbij komt dat Stijn en Aidan niet helemaal fit, verkouden! Als dat maar goed gaat? De 1e wedstrijd tegen WVV uit Winschoten. De 1e kans is voor WVV, echter is Damian alert en blijft de 0 op het bord. 2e kans is voor ons, Aidan geeft een pass op Stijn die met een bekeken lobje de keeper verschalkt. 1-0. Dat is lekker. Het veld is wat groter, met onze techniek, tactiek en snelheid is dit ons op het lijf geschreven. We zien de ene na de andere combinatie. Combinatie over meerdere schijven, Stijn naar Oliver, Oliver naar Max, Max naar Aidan, Aidan op Jordin die hard schiet, rebound is voor Aidan die de op de grond liggende keeper passeert, 2-0!. We spelen de wedstrijd geconcentreerd uit en de eerste punten zijn in de tas. De 2e wedstrijd tegen het thuis spelende LAC Frisia. Een geduchte tegenstander, zij hebben het 7-7 VTT in Leek gewonnen. Er is wat spanning te zien bij de jongens. De wedstrijd begint en is voor ons. Stijn speelt Aidan in die goed wegdraait en Jordin de bal in de loop meegeeft. Jordin faalt niet 1 op 1 tegen de keeper, 1-0! Het spel gaat mooi op en neer, voetballend doen ze niet veel onder voor elkaar. Benjamin veroverd de bal en speelt Jordin in die op zijn beurt een lange bal op Aidan geeft die 1 op 1 met de keeper ook niet faalt, 2-0! Maar zoals gezegd speelt Frisia niet slecht ze komen er een paar keer gevaarlijk uit, deze wedstrijd raken ze 2 keer de lat. Damian geeft in de pauze aan dat er een magneet in de bal zit! De 2e helft wordt goed uitgespeeld en we winnen met 2-0, dat is meer dan we van tevoren verwacht hadden. De laatste poulewedstrijd tegen GAV Rapiditas, resultaat maakt niet meer uit, we zijn al 1e in de poule. Mede gezien wat nog komen gaat spelen de jongens een beetje met de handrem erop. Jordin geeft een lange bal op Aidan die zijn tegenstander wegzet en de keeper op snelheid passeert en met links de bal het laatste tikje geeft, 1-0. We krijgen nog een dot van een kans op de 2-0, echter oog in oog met de keeper falen we. We krijgen een hoekschop tegen en zijn niet scherp waardoor we een tegengoal krijgen 1-1. We worden eerste in de poule en gaan naar categorie 1. De 1e wedstrijd is tegen Hoogezand. 8 gescoute jongens van FC Groningen in het team. Eerlijkheidshalve waren zij ook wel iets beter, echter de wedstrijd eindigt in 0-0. Waardoor we weer een penaltyserie krijgen,. En we weten hoe we tot nu toe de penaltyseries zijn geeindigd! We hebben alles nog gewonnen! Max scoort, Damian pakt, Jordin scoort, Hoogezand scoort, Alwin mist, Hoogezand scoort, Aidan scoort, Hoogezand scoort, Oliver scoort, Damian pakt! En weer een serie gewonnen en Damian stop weer 2 penalty’s. Dan tegen Zuidhorn, op het toernooi in Heerenveen met 2-1 verloren. De hele wedstrijd gaat gelijk op, veel duels op het middenveld, echter zitten onze jongens er compleet door heen en heeft Zuidhorn 3 wissels. We stevenen weer af op penalty’s. Echter in de laatste minuut krijgen we een vrije schop tegen en verdedigend zijn we niet scherp. De spits van Zuidhorn krijgt alle ruimte en heeft de hoek voor het uitkiezen. 1-0 Zuidhorn. Onze jongens komen huilend van het veld, we gaan bij elkaar staan en Stefan, Dennis en Alexander geven aan dat ze super TROTS zijn op dit team. Wat een mentaliteit, wat een voetbal. Dit is ook voetbal, verliezen hoort er ook bij en kijk is wat je met elkaar hebt bereikt deze dag. De laatste wedstrijd om de 3e-4e plek tegen Drachtster Boys. Zoals al gezegd, onze jongens waren meer dan op, we komen met 1-0 achter, uit een vrije trap scoort Jordin nog de 1-1 maar dan is het helemaal over. We verliezen een beetje geflatteerd met 3-1. Les voor de leiding, volgende keer meer wissels. En misschien de leenspelers wat vaker mee laten trainen. Conclusie einde van de dag. EEN TEAM OM TROTS OP TE ZIJN! En dat zijn we. 7 november weer de competitie thuis om 10.00 uur tegen Helpman E1.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top