logo Olde Veste

Effectief Olde Veste pakt volle buit

Nieuwsbericht

Steenwijk – Na de punten verdeling van vorige week tegen SV Bedum (2-2) snakte d’ Olde Veste ’54 naar 3 punten. De mannen van Leo Blom en Jan Derk Brandsma mochten deze zaterdag aantreden tegen BCV. Opstelling: Tom Holleboom, Joy Okenge, Danny Bijlsma, Erwin van Luik, Sjouke Pieter Oosterling, Sander Nijstad, Frits Bakker (70. Gideon Vellinga), Patrick de Vente (65. Jordy Blijham), Wesley Kool, Gerald Kloeten, Clint Kruisweg (46.Tom de Lange). hqdefault Voorafgaande de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden wegens het plotseling overlijden van Jonate Haanstra. Vanaf de eerste minuut nam Olde Veste het initiatief in handen en drukte het BCV steeds verder terug op eigen helft. Na 6 minuten stond de 1-0 al op het bord. Sander Nijstad ronde een goede aanval over links als een echte spits af en wist zijn schoen tegen de bal te zetten waardoor de keeper van BCV kansloos was. Olde Veste bleef de bovenliggende partij maar moest toch toelaten dat BCV een aantal keer gevaarlijk voor de goal verscheen door knullig balverlies van de blauwgelen. Holleboom moest reddend optreden. Toch was het weer Olde Veste die scoorde. Sander Nijstad scoort de 2-0 voor Olde Veste en schroeft hiermee zijn doelpunten weer op (dat mag ook wel want tot voor de wedstrijd was Danny onze topscorer (CV!)). Nog voor rust scoort Sander net zoals Kramer van Feyenoord een hattrick, het enige verschil is dat Sander een “echte” hattrick scoort. imagesP8SE2MI2 Weer een goede aanval van Olde Veste rond Sander knap af waardoor OV de eerste helft rustig uit kan voetballen, 3-0. De tweede helft begint BCV aanvallender te voetballen. Dit resulteert in een slordige fase van Olde Veste waarbij de lange bal vaker gehanteerd wordt dan nodig. BCV werkt hard en dit levert ze tevens de eerste gele kaart van de wedstrijd op (48e minuut). De behendige Clint Kruisweg heeft inmiddels plaats gemaakt voor Tom de Lange vanwege liesklachten. In de 52e minuut wordt het druk voor de goal van Holleboom. Bij een voorzet vanaf rechts wil Bijlsma de bal tegenhouden door middel van een sliding waarbij de scheidrechter constateert dat Bijlsma de bal met de hand beroerd. Dit tot grote verbijstering van de OV selectie. Penalty BCV. De aanvoerder van BCV legt aan en schiet demaxresdefault bal beheerst in de rechter hoek. Holleboom duikt in dezelfde hoek  en ronselt de bal uit de goal! Stand blijft 3-0.  Toch komt BCV enigszins terug in de wedstrijd. 3-1 wordt het in de 56e minuut wanneer de bal wordt verlengd bij de eerste paal en vervolgens binnengetikt. Olde Veste pakt het vervolgens weer wat beter op. Wanneer de blauwgele mannen de bal rond laten gaan is het voor BCV erg lastig de bal te veroveren. In de 65e minuut komt Jordy Blijham voor Patrick de Vente, jong talent wisselt voor jong talent. In de 69e minuut een gele kaart voor de kuitenbijter Friso Bakker die hierdoor geschorst is voor de aankomende wedstrijd tegen Blauw Wit ’34. Niet zo handig. Het lijkt me dan ook niet meer dan normaal dat Friso deze week de corvee voor zijn rekening neemt. Friso wordt kort hierna gewisseld voor Gideon Vellinga die weer fit is na een vervelende blessure. In de 76e minuut krijgt de sterk spelende Joy Okenge geel voor een beuk dichtbij het 16 meter gebied. BCV gaat in de laatste minuten van de wedstrijd alles of niet spelen waarbij ze met vier man voorop gaan voetballen. Hierdoor ontstaat ruimte voorin voor OV waarbij Tom de Lange een grote kans krijgt. Eén op één met de keeper is het doorgaans een zekerheidje voor de Lange maar deze keer lobt hij de bal net langs de goal. Toch wordt het 4-1. Gerald kloeten beloond zichzelf door de 4-1 binnen te schieten. Na vier wedstrijden zonder overwinning is het weer raak voor de mannen van Blom en Brandsma. We misten wat geluk in de afronding de laatste wedstrijden maar door een ijzersterke Nijstad is die gifbeker hopelijk leeg. Wanneer de mannen van OV de slordigheidjes er uit halen dan kunnen we omhoog kijken en strijden voor een mooi eindresultaat! Videoverslag door Mandemoltvproducties
Deel dit bericht

share op facebook  
Top