logo Olde Veste

Hardwerkend Olde Veste beloont zichzelf met overwinning op Achilles 1894

Nieuwsbericht

Zaterdag 7 november treedt Olde Veste VR1 aan tegen de nummer twee van de competitieachilles 1894 Achilles 1894 VR1 uit Assen. Na een goed resultaat in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Oranje Nassau VR2, begint het team met zelfvertrouwen aan deze wedstrijd. In het eerste kwartier is Olde Veste de bovenliggende partij. Ze heeft meer balbezit en het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Dit resulteert in de 13e minuut in de 1-0 voorsprong. Ricky Esselink geeft een prachtige pass op Selma Pijffers, die met een mooie volley scoort. Hierna probeert Achilles het initiatief te nemen. Rond de 27e minuut krijgen de Drenten twee corners, waardoor er wat gevaar voor het doel van Renėe Onderweegs ontstaat. De spits en de behendige rechtsvoor van Achilles worden goed geneutraliseerd door Nynke Keulen en Krista Koster. Hierna volgt een fase dat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelt. Beide keepers hebben weinig te doen. Vlak voor rust krijgt Olde Veste nog twee grote kansen, die ze niet benut. De vrouwen gaan rusten met een verdiende, maar nog niet zekere voorsprong. Achilles komt in de tweede helft sterk uit de startblokken. De Drenten zijn van plan om de achterstand snel weg te werken. De rechtsvoor van Achilles verhuist van de rechterkant naar de linkerkant van het veld. De wedstrijd wordt wat aantrekkelijker voor het publiek. Beide teams krijgen kansen. De grootste kansen zijn nog steeds voor Olde Veste. Vooral Selma krijgt meerdere mogelijkheden om de 2-0 te scoren. Toch lijkt het alsof de 1-1 eerder in de lucht hangt, dan een 2-0 voorsprong. Pas in de 80e minuut maakt Michelle Boekweg de 2-0.ea3dcff8ed8e8939d98c96b81f747623 Dit doelpunt komt vrij onverwachts. De grensrechter vlagt nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter kent het doelpunt terecht toe aan Olde Veste. De wedstrijd is nu wel gespeeld. Achilles komt er niet meer door, vooral vanwege de solide verdediging van de thuisploeg. Olde Veste had gemakkelijk uit kunnen lopen naar een 5-0 voorsprong, maar de ballen willen er niet in. Renėe redt in blessuretijd nog een keer fraai. Wat zij daarvoor ook enkele keren heeft gedaan en knap de nul houdt. Olde Veste wint vandaag de derde wedstrijd op rij zonder tegendoelpunten te incasseren. Dit is een hoopvol gegeven voor de strijd om de periodetitel. De voorhoede blijft veel kansen nodig hebben om tot scoren te kunnen komen. Hopelijk breekt haar dit niet op in het verdere verloop van deze competitie. Opstelling: Renėe Onderweegs, Nathalie Donkersloot, Eva Marijke Moritz, Krista Koster, Nynke Keulen, Ricky Esselink, Leonie de Weert, Michelle Boekweg, Britt Timmerman (60e min: Helen Gorter), Selma Pijffers en Cynthia van Zwieten (30e min: Jade Griffith). hardwerkendstrong_woman images70EYZM2T                    
Deel dit bericht

share op facebook  
Top