logo Olde Veste

Olde Veste laat zege lopen

Nieuwsbericht

BEDUM - De hoofdmacht van Olde Veste heeft in de uitwedstrijd in het Groningse doctors_office__grrrr_383945Bedum niet om kunnen zetten in drie punten. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, een uitslag waar beide ploegen niet veel aan hebben. Extra domper op deze dag was het vroegtijdig uitvallen van Martijn Strijker. Hij zal zich vastbijten in zijn herstel en snel weer op het veld staan.

De wedstrijd Olde Veste begon energiek aan de wedstrijd en drukte Bedum vanaf de eerste minuut naar achteren. Bedum was genoodzaakt de lange bal te hanteren waar mede door de wind niet veel mee werd gewonnen. Olde Veste bleef voetballen en kreeg mogelijkheden via onder andere Sander Nijstad. Het duurde echter tot de 20ste minuut voordat de 0-1 op het scorebosoccer ball in goalrd kwam. Een aanval vanaf rechts kwam terecht bij Clint Kruisweg. Deze gleed uit in zijn actie maar zag toch mogelijkheid de bal richting penaltystip te krijgen waar Sjouke Pieter Oosterling het net liet bollen, 0-1! Olde Veste ging op dat moment met meer vertrouwen voetballen en Bedum moest zich beperken tot counteren. Daar waren ze redelijk gevaarlijk mee en Tom Holleboom moest dan ook reddend optreden.  Het vertrouwen bij Olde Veste resulteerde in snellere aanvallen. Vanaf rechts brak Clint Kruisweg door, echter kon Sander Nijstad net niet genoeg kracht in de afwerking leggen. In een sportieve eerste helft werd de rust bereikt. Tweede helft Olde Veste probeert in het tweede bedrijf de wedstrijd op slot te gooien. Kansen worden gecreëerd maar niet verzilverd. Het vizier staat niet op scherp en verkeerde keuzes gemaakt.  Onder meer Sjouke Pieter Oosterling en Sander Nijstad krijgen een kans. Plotseling volgt er een aanval van Bedum. Een voorzet, gedragen door de wind, wordt bij de 2e paal binnengewerkt, 1-1. Ongeloof op de gezichten van de blauwgelen. Dat de mannen van slag waren bleek 4 minuten later. Een crosspass viel over de verdediging en werd binnengeschoten door Bedum, 2-1. Tijd voor Olde Veste om weer wakker te worden en een tandje bij te schakelen. Onder aanvoering van Mark Homme van der Veen werden er meer duels gewonnen en was het weer Olde Veste die het spel bepaalde. Een vrije trap belandde via Danny Bijlsma op ‘randje 16’ bij uitgerekend Mark Homme van der Veen en dan raadt u het al, 2-2! Een gekruld schot zette de keeper op het verkeerde been. Vanaf dat moment was het voornamelijk Olde Veste die de wedstrijd had moeten beslissen, echter in het strafschopgebied waren de mannen niet daadkrachtig. Kansen voor onder andere Clint Kruisweg, Patrick de Vente en de inmiddels ingevallen Tom de Lange werden om zeep geholpen. Het ging echter niet meer lukken, de wedstrijd eindigde in 2-2. Beide ploegen moeten het doen met een punt. Opstelling Olde Veste: T. Holleboom, J. Blijham, D. Bijlsma, E. van Luik, M. Strijker (2e P. de Vente), F. Bakker, M.H. van der Veen, S. Nijstad, S.P. Oosterling, C. Kruisweg, W. Kool (70e T. de Lange) Kaarten: Geen Volgende week speelt de Olde Veste geen wedstrijd. De geplande bekerwedstrijd tegen Flevo Boys is verplaatst naar dinsdag 24 november.belofte Supporters, bedankt voor de aanwezigheid. De mannen van Blom en Brandsma gaan jullie trakteren op 3 punten in de volgende competitiewedstrijd!
Deel dit bericht

share op facebook  
Top