logo Olde Veste

Olde Veste VR1 zet overwinning glans bij met drie schitterende doelpunten

Nieuwsbericht

Na de oorwassing van vorige week in de competitie (9-2 bij SJO Winsum), wil Olde Veste zich in de bekerwedstrijd revancheren. Dat zal niet eenvoudig zijn omdat het moet aantreden tegen eersteklasser Be Quick Dokkum. Bovendien kampt het team met blessures. Zo spelen deze wedstrijd niet mee de basisspeelsters: Leonie de Weert, Veerle Ulrich en Selma Pijffers. Olde Veste heeft in het begin van de wedstrijd moeite om de bal bij de aanvalsters te bezorgen. Regelmatig wordt de bal naar achteren gespeeld. Toch krijgt de thuisploeg wel een paar kansen. In de 20e minuut is het al raak als Jade Griffith de bal breed legt op de vrijstaande Nathalie Donkersloot. Zij bedenkt zich geen moment en haalt buiten het strafschopgebied in een keer uit en scoort met een prachtige boogbal in de rechter bovenhoek: 1-0. Nog geen twee minuten later is het al 2-0. Na een aanval over links krijgt Britt Timmerman de bal. Zij ligt op volle snelheid en schiet met links fraai in de linker bovenhoek. Dit is ook een beauty van een doelpunt. Olde Veste blijft daarna gedreven spelen. Het is telkens een stap eerder bij de bal dan haar tegenstander. De 3-0 zou zo maar kunnen vallen. De speelsters blijven goed hun taken uitvoeren. Toch lukt het niet om de voorsprong uit te breiden. Be Quick scoort nog wel, maar het doelpunt wordt vanwege duwen afgekeurd. Olde Veste gaat na de rust op dezelfde voet verder. Het speelt met pressie, maar weet het net niet te vinden. Het verzuimt om uit te lopen naar een zekere voorsprong. In de 68e minuut speelt linksback Krista Koster de bal te zacht terug op keepster Renėe Onderweegs. Een tegenstander pikt de bal op en prikt de 2-1 binnen. Het wordt nu toch nog onnodig penibel. Olde Veste gaat teveel ruimte weggeven. Het team wordt zenuwachtig en Be Quick voelt dat er meer te halen valt. Langzamerhand krijgt Olde Veste weer grip op de wedstrijd. De verdediging acteert met meer zelfvertrouwen en Be Quick komt er niet door, hoewel ze het wel blijft proberen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor Olde Veste, zodat ze een paar keer gevaarlijk kan counteren. In de 90e minuut valt dan ook na een uitbraak over links de bevrijdende 3-1. Deze aanval begint bij Krista, die na goed uitverdedigen de bal bij Michelle Boekweg bezorgt. Zij ziet de naar voren stormende Michelle Brus en geeft haar de bal mooi in de loop mee. Opnieuw volgt een schitterend doelpunt. Michelle blijft koel en kiest de linkerhoek uit, waar de op de lijn staande keepster geen antwoord op heeft. Met deze overwinning schakelt Olde Veste alweer de tweede eersteklasser in het bekertoernooi uit. Een geweldige prestatie! Het team zit nu bij de laatste acht. Met spanning kunnen we uitkijken naar de volgende wedstrijd, want waar zal dit bekeravontuur voor Olde Veste eindigen? Opstelling: Renėe Onderweegs, Eva Marijke Moritz, Helen Gorter, Krista Koster, Nynke Keulen, Ricky Esselink, Nathalie Donkersloot, Michelle Boekweg, Cynthia van Zwieten (70e min: Eva de Jong), Jade Griffith (80e min: Michelle Brus) en Britt Timmerman
Deel dit bericht

share op facebook  
Top