logo Olde Veste

Olde Veste boekt opnieuw een mooie overwinning!

Nieuwsbericht

Olde veste heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen asv Dronten gewonnen met 0-1. Ook bij deze 2e wedstrijd tussen deze twee ploegen zag je dat ze aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen hebben dezelfde voetbalintenties zowel bij balbezit, als bij balverliedoelpunts. Hierdoor ontstond er een interessante en een gelijk opgaande eerste helft. Raakte asv Dronten in de tweede helft nog wel paal en lat, maar was verder opbouwend chaotisch. Aan de andere kant liet Olde Veste ook een paar goede mogelijkheden onbenut. Door een prachtig afstandsschot van Mark Homme vlak voor tijd ging de winst en de belangrijke 3 punten mee naar Steenwijk. Klokslag 12.30 vertrok de Olde Veste Express richting Dronten waar aangetreden moest worden tegen asv Dronten. Wederom een hele belangrijke wedstrijd voor de selectie van B&B. Kreeg de puike overwinning van vorige week en dus aansluiting een gevolg of was het één zwaluw en werd het afhaken. Precies om 15.00 klonk het eerste fluitsignaal en direct opende Olde veste beter en hadden voetballend het initiatief, maar in de omschakeling kreeg asv Dronten de nodige ruimte, alleen hadden Jeroen van der Meer en Martijn Timmer het vizier niet op scherp staan of stond ook deze wedstrijd weer de goed keepende Tom Holleboom in de weg. Aan de andere kant was het ook voor de goal van asv Dronten oppassen geblazen. Bij vlagen werd er aan de kant van Olde Veste gimages6IJR2463oed gecombineerd en dit resulteerde in een aantal kansen; zo werd een goal (onterecht) afgekeurd wegens aanvallen van de keeper, de keeper van asv Dronten was alert bij een volley van Clint en ging een schot van Patrick net over en belandde diens aansluitende corner op de bovenkant van de lat. In het eerste kwartier na rust was het balbezit voor Olde Veste, dat verzorgder voetbalde en in elk geval voor een gezonde opbouw zorgde. Meerdere aanvallers van asv Dronten waren de gehele wedstrijd onzichtbaar en maakte het hun eigen teamgenoten extra moeilijk door te grossieren in direct balverlies,. Het was een kwestie van lange halen naar voren en hopen dat Jeroen van der Meer er in zijn eentje iets mee kon doen. Het was duidelijk, Olde Veste had de organisatie beter staan, hierdoor kwam asv dronten eigenlijk nooit in hun eigen spel.(verzorgd opbouwend voetbal). Toch waren er in de tweede helft via de counter 2 grote kansen voor asv Dronten. Maar zoals al vanaf het eerste fluitsignaal, was het deze wedstrijd allemaal net niet. Daartegenover had Olde veste genoeg mogelijkheden om de wedstrijd eerder te beslissen. Sander probeerde het eens met een afstandsschot dat uit de kruising werd gewerkt door de keeper en Clint stuitte op diezelfde keeper nadat hij achter een verdediger was weggelopen. Een paar minuten daarna wist Wilco, de bal over de keeper heen de tikken, maar vond hij nog een verdediger op zijn weg. Op dat moment verdiende Olde Veste de overwinning, maar die bleef nog steeds uit, hierdoor bleef de wedstrijd open en kon het nog beide kanten op. Asv Dronten bracht 2 verse Invallers in en zowaar hadden deze 2 invallers de grootste kans om de thuisclub op 1-0, maar gelukkig voor Olde veste eindigde deze inzet op de lat en excelsior - heerenveenbleef het nog steeds 0-0. Het gevoel bij Olde Veste was duidelijk zichtbaar dat hier meer te halen was dan een 0-0. Olde Veste zette nogmaals alles op alles om de belangrijke 3 punten mee naar Steenwijk te nemen en de overwinning van vorige week een goed gevolg te geven. Door een mooie aanval over links, kwam de bal bij Mark Homme op een meter of 20 van het doel, bedacht zich niet en schoot vrijwel uit stand de bal snoeihard, tussen een aantal verdedigers door, in de linkerhoek achter de kansloze keeper van asv Dronten: 0-1. In de resterende 5 minuten is Olde Veste niet meer in gevaar geweest en gingen de 3 punten mee naar steenwijk. Hierdoor blijft Olde veste aanhaken bij de top. Zaterdag 13 februari speelt olde veste zijn volgende wedstrijd thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen. Volgende week is Olde Veste vrij en kunnen wij kijken hoe de concurrenten hun wedstrijden inhalen. Op het programma staat in ieder geval Oranje Nassau – Asv Dronten. Statistieken asv Dronten – Olde veste Opstelling van asv Dronten: Maikel Kampjes, Laurens Brouwer, Rik Breemhaar, Jeroen de Groot, Koen Klaasse Bos, Chris van Maanen (87’ Paul Broekhof), Vincent ter Burg, Boyd Besselink, Jeroen van der Meer, Jodi de Boer (68’ Leon Snijders), Martijn Timmer (76’ Miquel Welles) Opstelling van d’Olde Veste ’54: Tom Holleboom, Jordy Blijham, Danny Bijlsma, Erwin van Luik, Gideon Vellinga, Sjouke Oosterling, Patrick de Vente (87’ Robert Stam), Clint Kruisweg, Mark Homme van der Veen, Sander Nijstad (68’ Friso Bakker), Wilco van Luik (90+2’ Maik Scheltinga)  Doelpunten: 87’ 0-1 Mark Homme van der Veen Gele kaart: Koen Klaasse Bos Scheidsrechter: de heer R.W. de Wit  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top