logo Olde Veste
Wolvega en Steenwijkerwold winnaars Vrouwen Futsaltoernooi

Wolvega en Steenwijkerwold winnaars Vrouwen Futsaltoernooi

Nieuwsbericht

Voetbaldagen Meppel ontvangen cheque van €2000 Wolvega en Steenwijkerwold winnaars Vrouwen Futsaltoernooi Tien vrouwenteams streden zaterdagavond in Racket & Fitnesscentrum Steenwijk om de beker van Olde Veste Go Veen Vrouwen Futsaltoernooi. In poule A won Wolvega en in poule B Steenwijkerwold. De opbrengst van het toernooi dat haar vierde editie beleefde ging traditiegetrouw naar een goed doel. Dit jaar waren dat de voetbaldagen in Meppel voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De organisatoren Henk en Marianne Visser namen verheugd de cheque met een waarde van tweeduizend euro in ontvangst. ‘Iedereen heel erg bedankt, sponsors, spelers en toeschouwers’ zei Marianne Visser, verrast door de opbrengst van het sponsorbedrag dat even hoog was als vorig jaar. Ze ontving de cheque uit handen van Cynthia van Zwieten. Het bedrag was zaterdagavond bijeen gesprokkeld uit sponsorgelden en verkoop van loten. Ze vertelde dat het bedrag wordt gebruikt voor ontspanning tijdens de Voetbaldagen, zoals voor een playbackshow en waterbaan. De Voetbaldagen dreigden dit jaar na 25 jaar van de kalender te verdwijnen omdat de KNVW haar subsidie introk. Een groepje vrijwilligers heeft daarom besloten het toernooi nieuw leven in te blazen. Het Futsaltoernooi verliep zaterdagavond sportief. De tien teams werkten in twee poules hun wedstrijden van een kwartier af. In poule A streden teams uit de eerste tot en met derde klasse van de veldcompetitie. In poule B waren dat teams uit de vierde en vijfde klasse. De finale in poule B vond plaats tussen Steenwijkerwold en VWC uit Munnekeburen. Steenwijkerwold won overtuigend met 3-0. De finale in poule A was tot de laatste minuten spannend. Vlak voor tijd scoorde Wolvega de 1-0 tegen Genemuiden. De organiserende vereniging ‘d Olde Veste uit Steenwijk nam met drie teams mee aan het toernooi. Vrouwen 1 werd derde in poule A, waar Vrouwen 2 vijfde werd. In poule B werd Vrouwen 5 de hekkensluiter. Dat team werd ook gekozen tot sportiefste ploeg en kreeg de beker voor het sportiefste team van het toernooi. Suzanne van VWC en Danique van Genemuiden wonnen de prijs van beste speelsters van het toernooi. Zij werden allebei bovendien genomineerd door de scouts Sandra Lampe en Lilian Kroon voor het Dreamteam. Samen met andere uitblinkende voetbalsters speelden zij een demonstratiewedstrijd tegen een team van trainers en begeleiders van ‘d Olde Veste. Hoofdsponsor Bert Veen van autorijschool Go Veen was een van de spelers van dit team. De mannen hadden een zware kluif aan de veel vlotter combinerende vrouwelijke talenten. De wedstrijd eindigde onbeslist in 2-2. Jan Willem Koopmans en Ellen Sangers van Racket & Fitness Centrum waren gastheer en -vrouw. Hun tennishal bouwden zij om tot twee zaalvoetbalvelden. ‘Wij willen voetballers de gelegenheid bieden om fit te blijven tijdens de winterstop,’ aldus Koopmans. Foto's Futsalt Toernooi IMG_0249 IMG_0250 IMG_0258
Deel dit bericht

share op facebook  
Top