logo Olde Veste

Olde Veste verslikt zich in Viboa

Nieuwsbericht

Olde Veste heeft om een plek bij de bovenste plaatsen in de competitie dure punten laten liggen bij Viboa uit Winsum. De trainers Blom en Brandsma konden o.a. niet beschikken over aanvoerder Erwin van Luik en Mark Homme van der Veen. De wedstrijd die onder leiding stond van leidsman Dhr. Douwe Hooijenga werd beslist door enkele cruciale beslissingen. Op een zwaar en moeilijk speelbaar veld werd er om 14:30 uur afgetrapt. In de beginfase van de wedstrijd was de intentie van beide ploegen duidelijk. Viboa legde veel energie in de wedstrijd en speelde vanuit de omschakeling van balverlies naar balbezit met de wil om te winnen. Het doel van Olde Veste was om vanuit een hoog baltempo het spel te maken en zodoende kansen te creëren, dit wat door het moeilijk bespeelbare veld niet altijd mogelijk was. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was meteen een cruciale. In de vierde minuut kwam Viboa uit een vrije trap door over de linkerkant waar Rick Schaaphok vanaf de achterlijn de bal voor wilde geven. Gideon Vellinga kreeg de bal tegen de schouder, maar de scheidsrechter besliste anders en zag hierin een handsbal, dus een strafschop. Vol ongeloof en onbegrip protesteerden de spelers van Olde Veste bij de scheidsrechter, helaas zonder resultaat. Dit buitenkansje werd feilloos benut door Marcel Pannekoek en zo stond er een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Voor Olde Veste de taak om deze achterstand om te gooien en een tandje bij te schakelen. Viboa zakte veelvuldig in waardoor Olde Veste de ruimte kreeg om te voetballen. Hier geen de ploeg uit Steenwijk niet altijd goed mee om, waardoor de thuisploeg steeds gevaarlijk kon worden in een omschakelmoment. Het eerste wapenfeit aan de zijde van Olde Veste was een schot van Sander Nijstad naar ruim 20 minuten spelen, maar zijn poging ging naast. Een aantal minuten later ging de thuisploeg in de aanval. Bauke Hoekstra dreigde door te breken, maar werd afgestopt door Danny Bijlsma. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Rick Schaaphok die de bal richting doel schoot. De bal die ondertussen werd aangeraakt rolde richting het doel van Olde Veste. Nog voor de lijn wist Joy Okenge de bal weg te werken en leek er niets aan de hand. Totdat Dhr. Hooijenga zich ermee ging bemoeien en graag een stempel op de wedstrijd wilde zetten. Tot vol ongeloof keurde de leidsman de bal goed en gaf hij een doelpunt 2-0. Waar het hele sportpark kon zien dat het geen doelpunt was, twijfelde de scheidsrechter geen moment. Waar Sierd de Vos als commentator zou zeggen: “Deze scheidsrechter is een interessant object voor de Pearle, Pearle, Pearle”, liep Olde Veste achter de feiten aan en moest het de knop omzetten. Het leek een onmogelijke opgave. 2-0 achterstand, een moeilijk speelbaar veld en een tegenstander die met 11 man rond de 16 gaan verdedigen. Daarnaast hielpen de beslissingen van de leidsman ook niet erg mee om een goed resultaat te behalen. Toch kwam Olde Veste vanaf dat moment beter in de wedstrijd en ging het op jacht naar de 2-1. Olde Veste maakte in balbezit betere keuzes en zo kwamen er steeds meer mogelijkheden. Hoogtepunt was naar ongeveer 38 minuten toen Sander Nijstad vanuit een combinatie de bal ongeveer van 25 meter voor zijn voeten kreeg en geen moment twijfelde. Met een mooi schot in de verre hoek bracht hij Olde Veste terug in de wedstrijd 2-1. Dit was ook tevens de ruststand. Olde Veste ging de tweede helft verder waarmee het de eerste helft was geëindigd. De ploeg ging op zoek naar de 2-2. De gasten hadden veel balbezit en creëerden ook enkele mogelijkheden, maar de doelman van de thuisploeg had hier weinig moeite mee. De grootste kans op de 2-2 was naar ongeveer 20 minuten. Een aanval over rechts kwam uiteindelijk in de voeten bij de ingevallen Gerald Kloeten. Hij besloot in de 16 meter te draaien en zelf te schieten. Achteraf had hij de bal beter kunnen afleggen naar een inlopende medespeler, want zijn inzet werd geblokt. Olde Veste kreeg naar 75 minuten de nekslag uit een counter. Een hoge bal die naar voren werd geschoten kwam in de richting van Joy Okenge. Hij liet de bal stuiteren waardoor hij een duw in zijn rug kreeg en het duel verloor. Op zich zou je denken een vrije trap want er wordt er overtreding gemaakt. Helaas besloot de leidsman zoals eerdere cruciale momenten het voordeel van de thuisploeg te geven en mocht de ingevallen Duncan Torrenga doorgaan. Hij bediende uiteindelijk Rick Schaaphok die ijskoud bleef en opnieuw Tom Holleboom versloeg 3-1. Viboa kreeg nog een mogelijkheid maar kon de score niet uitbreiden. De grootste kans om Olde Veste terug te brengen in de wedstrijd was voor Friso Bakker. Hij kreeg de bal in de 16 meter voor zijn voeten, maar zag zijn inzet hoog over het doel verdwijnen. Na 90 minuten vond de leidsman het wel voldoende en floot hij af. Een teleurgesteld Olde Veste droop van het veld. De wedstrijd snel vergeten en kijken naar de volgende wedstrijd. Olde Veste zal het op 5 maart thuis opnemen tegen Omlandia uit ten Boer. Aanvang van de wedstrijd is om 14:30 uur. Graag tot dan! Opstelling Viboa: Cedric Tillema, Heinze Andringa, Steffen Vader, Niels van Dalen, Flaviou Fatima, Thomas Kauw, Marcel Pannekoek (72. Deni van Dalsem), Deshley Storm (64. George Goguadze), Bauke Hoekstra, Rick Schaaphok, Duncan Torrenga Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Gideon Vellinga (79. Maik Scheltinga), Danny Bijlsma, Joy Okenge, Sjouke Pieter Oosterling, Jordy Blijham (71. Rob Stam) , Sander Nijstad, Friso Bakker, Clint Kruisweg, Patrick de Vente (58. Gerald Kloeten), Wilco van Luik
Deel dit bericht

share op facebook  
Top