logo Olde Veste

Olde Veste VR1 wint weer, nu van Oranje Nassau VR3

Nieuwsbericht

Olde Veste treedt op zaterdag 20 februari al om 10.30 uur in Groningen aan tegen CVV Oranje Nassau VR3. De uitploeg neemt meteen het initiatief en geeft dat de hele wedstrijd niet meer af. Het grote overwicht levert snel scoringskansen op voor de aanvalsters van Olde Veste. In de eerste twintig minuten zijn Jade Griffith en Nathalie Donkersloot dichtbij een doelpunt. In deze periode komt Oranje Nassau er maar een keer uit. Renée Onderweegs duikt eerst over de bal heen, maar heeft hem daarna toch klemvast. De hardwerkende Nathalie levert in de 22e minuut een loepzuivere pass af bij Jade. Zij controleert de bal goed en neemt hem knap mee. Met links haalt ze uit en scoort de 0-1. Al na een half uur moet Britt Timmerman met een hamstringblessure het veld verlaten. Haar plaats wordt ingenomen door Hinke van der Linde. De wedstrijd speelt zich onveranderlijk af op de helft van de thuisploeg. Eva de Jong lost tien minuten voor de rust nog een goed schot af. Pech voor Olde Veste is dat de beste speelster van Oranje Nassau in het doel staat. Het spelbeeld blijft ook in de tweede helft hetzelfde. Olde Veste valt aan en Oranje Nassau verdedigt. Het samenspel van Olde Veste is goed verzorgd. Ze tikt de bal netjes rond. De aanvalsters hebben vaak te veel tijd nodig om lange ballen te controleren. Olde Veste past zich aan door wat dieper te gaan spelen. Het laatste half uur wordt het team daardoor gevaarlijker. Hinke en Jade krijgen grote kansen. Nynke Keulen gaat regelmatig mee naar voren. Haar schoten van afstand missen nog wat overtuigingskracht. De laatste tien minuten voetbalt Olde Veste de wedstrijd geroutineerd uit. Nathalie verhuist naar de verdediging en zorgt er met de andere verdedigsters voor dat Oranje Nassau geen enkele keer meer echt gevaarlijk kan worden. De eindstand blijft 1-0. Afbeelding-Goed-Resultaat2-240x207Het jonge team van Arjan Zomerdijk verdient een compliment dat ze weer drie punten pakt. Van de dertien spelers die op het veld komen, zijn er maar liefst acht nog geen achttien jaar. Na veel blessureleed en het vertrek van een aantal oudere spelers, hebben de jonkies hun plaats goed overgenomen. Het team mist nog wat scoringsvermogen, maar ze blijft winnen en daar gaat het tenslotte om. Met een solide verdediging is één doelpunt ook voldoende. Als ze de focus zo per wedstrijd scherp kan houden, kan het team nog ver komen. Olde Veste staat nu stevig op de vierde plaats. Ze kan zich met zelfvertrouwen voorbereiden op de bekerwedstrijd volgende week tegen de koploper Sint Annaparochie. clip-art-calimero-316978Opstelling: Renée Onderweegs, Michelle Brus, Eva Marijke Moritz, Krista Koster, Nynke Keulen, Britt Timmerman (30e min: Hinke van der Linde), Nathalie Donkersloot, Ricky Esselink, Eva de Jong, Jade Griffith en Josine Meinen (83e min: Julia Kuiper).
Deel dit bericht

share op facebook  
Top