logo Olde Veste
DESZ E1-Olde Veste E1

DESZ E1-Olde Veste E1

Nieuwsbericht

Zaterdag 26 maart 2016. Paasweekend, geen officiële wedstrijd. Wel een oefenwedstrijd geregeld tegen de nummer 1 uit Hoofdklasse Oost, DESZ uit Zwartsluis, het oude team van Damian. Alwin en Richie zijn er niet bij en Aidan moet rust houden ivm aanhoudende problemen aan zijn hak. Willem en Benjamin van de E3 doen mee. Dennis geeft aan hoe we spelen. Vandaag geen druk vooruit, laten inzakken en vanaf de middenlijn druk gaan zetten. We beginnen met Damian, Jordin, Jordi en Max achterin, Willem en Oliver op het middenveld en Stijn in de spits en Benjamin als wissel. Eerst met zijn allen naar de middencirkel waar we samen met de spelers van de andere wedstrijd een minuut stilte hebben voor het overlijden van Johan Cruijff. Een gemis voor het totale voetbal! Het begin is redelijk gelijkwaardig. Beide ploegen worden niet gevaarlijk. Het eerste momentje van een mogelijke kans is voor Olde Veste. Jordin verovert de bal en speelt Stijn in, als hij goed kan aannemen dan is daar de mogelijkheid. De bal springt helaas van zijn voet. Wel durven we steeds meer vooruit te voetballen. Dat resulteert dan ook in de eerste hoekschoppen voor ons. Echter hoog voor de pot erin heeft geen zin. Dan kun je nog zo’n goede kopper als Max in het team hebben maar deze keeper met zijn lengte pakt alle hoge ballen. Achterin zit het goed dicht en we beginnen steeds beter te combineren. Pass van Willem op Stijn die zijn man uitkapt en goed overzicht houdt. Een pass naar Max die 1 op 1 met de keeper niet faalt en de bal tegen de touwen knalt, 0-1 voor Olde Veste. Het lijkt wel of dit doelpunt onze jongens vleugels geeft. Ollie speelt 2 man en geeft een pass op Stijn die op de keeper afgaat, helaas keeper red. Een snelle counter van Desz, wij zitten mis en alleen op Damian af……….., Damian wint het 1 tegen 1 duel en pakt de bal. Het spel wordt snel verlegd en Jordin stoomt over het middenveld, één van de vele rushes van Jordin, niemand kan hem bijhouden en uiteindelijk trekt de keeper aan de noodrem, penalty! Jordin staat op en pakt de bal, deze laat hij zich niet ontnemen. De keeper zit in de goede hoek, maar de bal is zo hard en gaat via binnenkant rechterpaal het doel in. 0-2. Desz komt er nu weer gevaarlijk uit, Damian herstelt de fout van onze verdediging. Maar in de volgende aanval wordt hij geklopt, gelukkig brengt de paal redding! Ingooi van Benjamin op Jordi, die in de spits staat! Jordi kaatst op Max die de bal hoog en lang geeft op Jordin, die wederom zijn directe tegenstander eruit loopt en het overzicht bewaard en een pass op Ollie geeft die de 0-3 tegen de touwen schiet. Wat een mooie aanval! We zijn nog aan het nagenieten als Desz na de aftrap een goede combinatie opzet en van afstand de bal onhoudbaar in de linkerhoek schiet. 1-3, dan is het rust! De 2e helft begint niet zo goed. We verliezen een duel en met een schot van afstand staat het 2-3 Damian maant zijn verdedigers tot scherpte want hij wil hier winnen! Het verdere verloop van de 2e helft levert niet echt kansen voor Desz op. Wij beginnen te tikken combinaties van Ollie en Max,  Jordi in de spits die de bal goed kan vasthouden voorin. Jordin wint wederom een duel op het middenveld en speelt op Ollie die teruglegt op Jordin, die wederom opstoomt en vanaf rechts Jordi bedient die de bal hard in het doek van het doel schiet, 2-4! We spelen mooi en gecontroleerd uit, Jordin probeert nog een lobje, echter met de lengte van deze keeper lukt dat niet, Willem heeft een geweldige actie aan de linkerkant, hij draait bij zijn tegenstander weg, kapt de volgende uit en schiet in de korte hoek, helaas, maar wel een hoekschop. Max krijgt op links de bal dreigt naar binnen te dribbelen, dat denkt zijn tegenstander ook waardoor de beentjes uit elkaar gaan en Max een heerlijke panna maakt. De volgende verdediger kan de bal nog net tot hoekschop verwerken. Combinatie van Max en Stijn wordt weer tot hoekschop verwerkt. In het laatste deel zien we geen doelpunten meer maar heerlijk voetbal. Dit hadden de jongens maar ook de leiding wel even nodig. Een verdiende 2-4 overwinning op de koploper van Hoofdklasse Oost, Desz! Volgende week 2 april om 08.45 uur tegen Helpman E1.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top