logo Olde Veste
F1 d’Olde Veste ’54 Winnaar 6×6 tournooi PEC Zwolle

F1 d’Olde Veste ’54 Winnaar 6×6 tournooi PEC Zwolle

Nieuwsbericht

Op 19 maart 2016 kwam een droom uit van de jongens van F1. Nadat ze op de eigen velden van d’Olde Veste de finale hadden bereikt was het afgelopen zaterdag tijd voor die finale in het IJssel delta stadion van PEC Zwolle. De heenreis was al een feestje op zich omdat het hele team met ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s samen reisde in de Olde Veste Expres. De bus die ook wordt gebruikt voor het eerste elftal. IMG_3170 Na aankomst in Zwolle gingen de jongens het grote stadion in om kennis te maken met de mensen van PEC Zwolle en de scheidsrechter. Alle belangstellende familieleden mochten vlakbij het veld op de tribunes plaatsnemen. Vanaf daar was de enorme beker die kon worden gewonnen al goed te zien. De jongens van d’Olde Veste en hun tegenstanders van SVI kwamen als echte profvoetballers het veld op en nadat er foto’s van beide elftallen waren gemaakt begon de wedstrijd. Het werd een zinderende finale waarin goed was te zien dat beide elftallen onder de indruk waren van het feit dat ze in zo’n groot stadion mochten voetballen. Dat maakte hun inzet echter niet minder groot, om elke bal werd gevochten en duidelijk was dat beide elftallen voor de eerste plaats gingen. IMG_3238IMG_3243 Nadat in de eerste helft SVI toch wel de meeste kansen had om op voorsprong te komen, veranderde dat beeld in de tweede helft. d’Olde Veste kwam nu veel vaker op de helft van de tegenstander en nadat de keeper van de d’Olde Veste een paar hele belangrijke en knappe reddingen had gemaakt scoorde een paar minuten voor tijd het team van d’Olde Veste de winnende treffer. Het gejuich de spelers en de meegereisde familie moet wel buiten het stadion te horen zijn geweest want het was een enorme ontlading! De beker werd uitgereikt door een speler van PEC en daarna was er natuurlijk nog een ereronde met de beker over het veld. De avond was nog niet ten einde want de spelers mochten ook nog kijken naar de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Willem II en dat was ook een geweldige ervaring. Niet voor alle ouders waren er kaarten voor in het stadion, maar het Wok-restaurant dat uitzicht biedt op het veld van PEC was een goed alternatief. Al met al was het een fantastische ervaring voor de spelers & leiding, maar ook voor de broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s en zeker voor herhaling vatbaar ! IMG_3229
Deel dit bericht

share op facebook  
Top