logo Olde Veste

Krankzinnige wedstrijd eindigt toch nog gelijk

Nieuwsbericht

Zaterdag 5 maart treedt Olde Veste VR1 aan tegen naaste concurrente SJO Bergum VR1. De thuisploeg begint fel en geeft veel druk naar voren. Ze komt regelmatig in de buurt van de goal van Bergum zonder nog echt gevaarlijk te kunnen worden. In deze fase wordt er te onnauwkeurig overgespeeld. Na een kwartier spelen mag Ricky Esselink een corner nemen. Dit doet ze onberispelijk. Nathalie Donkersloot staat op de goede plek en kan de bal eenvoudig binnenkoppen: 1-0.images5A7CAPUC Het spel golft nu meer op en neer. Bergum speelt goed samen op het middenveld, maar strandt telkens in de verdediging van Olde Veste. Een paar afstandsschoten kan Renée gemakkelijk uit de lucht plukken. Olde Veste gaat het tweede deel van de eerste helft beter voetballen. De passes komen nu wel vaker aan. Net als in de eerste helft is Olde Veste na de pauze alleen echt gevaarlijk uit dode spelmomenten. In de 52e minuut gaat nog wel een goed afstandschot van Ricky net over. Invalster Marjolijn de Vries vuurt even later ook een goed schot af. Bergum geeft echter niet op en blijft druk geven. Dat resulteert in de 65e minuut in een geslaagde uitbraak. Renée redt fraai. Lang lijkt het er op dat het bij de 1-0 blijft. Olde Veste krijgt het wel steeds moeilijker. De verdediging laat steekjes vallimages3O253038en. Ook zijn er botsingen en blessurebehandelingen. Het team speelt op haar tandvlees. Onvermoeid blijft Bergum de aanval zoeken, alsof het voelt dat er meer te halen valt. In de blessuretijd komt de vlam pas echt in de pan. Bergum maakt de gelijkmaker, hoewel er aan deze goal een luchtje van buitenspel zit. De wedstrijd dreigt dan in een nachtmerrie te eindigen als de Friezinnen nogmaals scoren. Olde Veste heeft nog maar één minuut om orde op zaken te stellen. Dat lukt zowaar nog. Nathalie mag een corner nemen. De bal heeft zoveel curve, dat hij in een keer in de goal zeilt. Op het aller laatste moment sleept Olde Veste er met de 2-2 toch nog een punt uit. voorkomblessures_bannerNa de bijna binnen gehaalde winst, voelt de gelijkstand toch nog als een teleurstelling. Toch mag het jonge team ook opgelucht zijn. Het kampt immers met veel blessures en heeft daarom een smalle basis. Het ontbreekt haar vooral aan scorend vermogen. In de strijd om de periodetitel doet Olde Veste desondanks nog volop mee.   Opstelling: Renée Onderweegs, Eva Marijke Moritz, Nynke van Keulen, Krista Koster, Eva de Jong (45e min: Marjolijn de Vries), Nathalie Donkersloot, Ricky Esselink, Josine Meinen, Jade Griffith en Lotte Folkertsma (93e min: Carlijn Baas) imagesDPKV1O3F
Deel dit bericht

share op facebook  
Top