logo Olde Veste

Smalle selectie Olde Veste VR1 wint nipt

Nieuwsbericht

Zaterdag 19 maart moet Olde Veste aantreden met een hele smalle selectie. Nynke Keulen en aanvoerder Ricky Esselink zijn niet aanwezig. Van de elf spelers zijn er maar vijf (achterhoede en keepster) die langer dan een jaar in Vrouwen 1 spelen. De rest van de speelsters komen uit de voormalige MB1. De tegenstander is ST Eenrum/Kloosterburen VR1 die aan een goede serie bezig is. In de eerste helft zijn de teams gelijkwaardig aan elkaar. Er ontstaan aan beide kanten kleine kansen. Het spel is absoluut niet sprankelend. De speelsters van Olde Veste missen automatismen en er zit geen lijn in het spel. Keepster Renée Onderweegs moet na een half uur spelen een paar keer redden nadat Eenrum gevaarlijk voor het doel komt. De dames gaan hierdoor met een 0-0 stand aan de thee. De eerste twintig minuten van de tweede helft laat hetzelfde spelbeeld zien als in de eerste helft. In de 55e minuut moet Eva Marijke Moritz met een liesblessure het veld verlaten voor Hinke van der Linden. Leonie de Weert loopt dan ook al op haar laatste benen. Zij komt net terug van een langdurige enkelblessure, die weer opspeelt. MeimagesOKV45TY5t een laatste krachtsinspanning weet zij de laatste vrouw van Eenrum te verschalken. Na een solo passeert ze haar en prikt de bal fraai achter de keepster. Deze 1-0 valt als een donderslag bij heldere hemel. Even later wisselt Arjan Zomerdijk de leeggespeelde Leonie voor Julia Kuiper. Olde Veste krijgt door de goal meer zelfvertrouwen. Haar spel wordt een stuk aantrekkelijker. De meiden gaan er echt voor. Maar ook Eenrum laat zich niet onbetuigd. Fel aanvallend en in een hoog tempo probeert ze de gelijkmaker te forceren. Dankzij goed verdedigen en sterk keeperswerk blijft Olde Veste overeind. Een kwartier voor het einde verlaat Britt Timmerman met een enkelblessure het veld. Arjan is dan door al zijn wissels heen, zodat zijn team met tien vrouwen doormoet. De scheidsrechter trekt bovendien nog vijf minuten blessuretijd bij. Op haar tandvlees weet Olde Veste de overwinning veilig te stellen. Olde Vesstrong_womante heeft vooral in de tweede helft hard geknokt. Michelle Brus, die op de plek van Nynke Keulen staat, heeft veel inzet getoond en hard gewerkt. Zij speelt onopvallend goed. Josine Meinen uit Vrouwen 2 laat zien dat ze langzamerhand kan aanpikken bij het niveau van Vrouwen 1. Keepster Renée, gelegenheidscaptain Nathalie Donkersloot en linksback Krista Koster spelen onverzettelijk en met een winnaarmentaliteit. Lelijk winnen levert tenslotte ook drie punten op.imagesL066FS1B Opstelling: Renée Onderweegs, Nathalie Donkersloot, Helen Gorter, Eva Marijke Moritz (55e min: Hinke van der Linden), Krista Koster, Michelle Brus, Lotte Folkertsma, Leonie de Weert, Britt Timmerman (75e min: Julia Kuiper), Jade Griffith en Josine Meinen.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top