logo Olde Veste
26/3 Toernooi: Eurosportring Oostende België, Pasen C1

26/3 Toernooi: Eurosportring Oostende België, Pasen C1

Nieuwsbericht

Waar we lang naar uitgekeken hebben is nu zover. Vrijdag 25 maart vertrekken we voor een "internationaal" toernooi bij KV Oostende in België. Nou ja, internationaal? Bij aankomst blijkt dat we met 10 ploegen strijden in de A-categorie (de hoogste) om de prijzen. Deze 10 teams waarvan er 9 Nederlands zijn strijden om de Sirenecup. Naast 15 jongens gaan ook nog eens 11 paar ouders en de nodige broers en zussen mee met het gezelschap. De "C1 mannen" slapen in een schoolgebouw in het Dorp Gistel zo'n kilometer of 7 van Oostende en haar sportpark. De ouders en aanverwanten slapen op camping Klein Strand in Jabbeke. Zo'n 16 kilometer van Oostende. De familieleden hebben 10 chalet caravans gehuurd. 6 of 4 persoons al naar gelang. Gistel ligt precies tussen Jabbeke en Oostende. Das een voordeel. Scheelt wat reizen. Vertrek ist angesagt om 13.30 uur vanuit het Steenwijkse. Dat betekent file onderweg. Vooral bij, op, om en rond Antwerpen staat het vast. Aankomsttijd is dan ook "laat". Na 19.00 uur zijn we op plaats van bestemming. Gelukkig hebben slimme ouders al vast warm eten thuis gemaakt. Daarom voor iedereen eerst maar even een prakkie nasi, macaroni of andersoortig gerecht in de magnetron. Daarna gaan we het klaslokaal/slaapplaats voor de boys wel inrichten. Rond 22.00 uur zijn de jongens geinstalleerd. Onder toezicht van Robert en Martijn slapen ze daar. En een heuse bewaker is ook aangesteld in de school. We laten het spul met een gerust hart achter. Volgende dag rond 9 uur zullen we de manschappen ophalen voor het ontbijt en verkenning van de velden. Zo gezegd zo gedaan. Rond 9 uur ontbijten de jongens in de grote tent midden op het sportpark. Om 11 uur volgt de eerste wedstrijd van de dag.Tegenstander is VSV Velserbroek C1. Trotse koploper in de hoofdklasse West. De mannen van Olde Veste hebben er zin in. Al zijn er wel wat pijntjes en kleine blessures. Daarom hebben de slimme leiders al van te voren geregeld dat de pasjes van D spelers Lars Dijkstra en Thijs Nijboer ook zijn meegekomen naar Vlaanderen. 20160326_091658_resized Keeper Jarnick geeft aan ook niet fit te zijn. Ondanks deze strubbelingen starten de OV mannen gretig. We spelen twee maal 15 minuten en al met de rust leiden de blauw gelen met 2-0. Harmen scoort koelbloedig in het kleine gaatje in de verre hoek en Jeffrey scoort een wonderschoon doelpunt in de kruising na een fantastische aanval en actie en assist van Yon. Na rust komen de rood witte Velserbroekenaren toch nog op 2-1. Jeffrey bepaalt echter de eindstand op 3-1. Een mooi begin. DSC_1683 Wedstrijd twee volgt om een uur of twee. Tegenstander is GVVV Veenendaal. Dat is de fiere koploper in de 3e divisie in het midden van het land. Ze staan zelfs nog boven Buitenboys, een ploeg waar we moeite tegen hadden in de finale op een toernooi in Almere in de herfstvakantie. Olde Veste C1 speelt echter fantastisch en speelt GVVV van de mat. Uit een corner en na een srimmage scoort Léon de 1-0. Harmen vind opnieuw het net voor 2-0 bij rust. Kort na rust bepaalt Yon de eindstand op 3-0 waar het gezien de kansen ook gemakkelijk 6-0 had kunnen zijn. We spelen geweldig. In de slotminuten maakt D1 speler Lars Dijkstra zijn debuut in C1, broer Jeffrey (volgend seizoen PEC) keept omdat Jarnick te zeer is aangeslagen om te keepen. Wedstrijd drie rond de klok van 4 gaat tegen VV.Scharn Maastricht. Zij komen eveneens uit in de 3e divisie Zuid en staan daar negende. Scharn is geen goede ploeg. En het lijkt er ook op dat ze in een fantasie opstelling spelen omdat ze alle wedstrijden nog verloren hebben. Uiteindelijk worden ze ook negende van de 10 op dit toernooi. We spelen op kunstgras. De enige keer dit weekend. Al voor rust is het 3-0 door doelpunten van Juules en Gerben 2x. Na rust komt D1 speler Lars Dijkstra ook weer aan spelen toe en....hij scoort zowaar de 4-0. Dan ook wordt Thijs Nijboer in het veld gebracht. Eerst als back later rechts voorin. Zijn broer Harmen is nu degene die de honneurs in het doel heeft waargenomen van Jarnick. Helaas moet Harmen een ongelukkig doelpuntje toestaan. Maar het wordt al snel 5-1. Léon kopt een bal uit een corner terug op Lars die wederom scoort. Een sensatie. Aanvoerder Yon brengt niet veel later de 6-1 op het bord en of de sensatie nog niet groot genoeg is, is het D2 speler Thijs Nijboer die op aangeven Jetse de 7-1 eindstand op het scorebord brengt. Geweldig. Door deze drie overwinningen zijn we al zeker van de kruisfinales en zelfs een eerste plaats in de poule kan ons bijna niet meer ontgaan. 's Avonds nemen we alle C1 voetballers mee naar de camping. Daar staat BBQ op het programma. Worst, hamburgers, frikadellen, spare-ribs, salades het is er allemaal. Net als mooi weer...nou ja...ach we moeten ons maar warm eten en drinken. Vaste fotograaf van Olde Veste C1, Dirk Willem van Dijken wordt nog even in het zonnetje gezet deze avond. Hij wordt aangekleed met een heuse nieuwe persfotograaf outfit zodat hij zijn werk nog beter langs de lijn kan uitvoeren. 1e paasdag. Na weer een nacht weinig slaap en ook nog eens een uur minder tijd vanwege de zomer die aanstaande is gaan we weer voetballen. Vroeger ditmaal. Dus afspraak is kwart over 8 de boys ophalen. Maar helaas.....de trainert heeft de wekker gezet. Gehoord. Uitgedrukt. En ieder ligt nog in diepe slaap en bijna coma als de ouderchauffeurs de mannen naar het voetbalveld willen brengen. De scheidsrechtersfluit brengt uitkomst. Al duurt het nog een half uur voordat we onderweg zijn. Gelukkig hebben die wederom slimme ouders wat extra tijd begroot. IMG-20160328-WA0010 Ruim op tijd zijn we voor ontbijt en de tweede wedstrijddag en haar eerste wedstrijd. Het heeft zwaar geregend en we spelen op niet te beste grasvelden vandaag. Een modderbad en glijpartij valt ons af en toe ten deel. Tegenstander is HBS Den Haag. Een team uit een sterke Zuidelijke 1e klasse waarin ze in de top meedraaien. Vandaag loopt het niet zo soepel als op dag 1. Al eindigt deze wedstrijd zonder noemenswaardige tegenstand in een 1-0 overwinning voor de Steenwijkers. Jeffrey is doelpuntenmaker. Hij hoeft niet meer te keepen, net zo min als Harmen. Jarnick is gelukkig weer fit. We kunnen ons opmaken voor de kruisfinales. Daarin treffen we eerst de nummer twee van de andere poule en dat is RKAVV Leidschendam. Een middenmoter in de Hoofdklasse. De Olde Veste mannen ogen al minder fris. Voetballend zijn we zeker zo goed als RKAVV alleen lijkt het erop dat de mannen uit Leidschendam fysieker zijn. Het wordt een waar voetbalgevecht. Het blijft lang 0-0. Kyon die nog niet gespeeld heeft en terug komt van een blessure valt 10 minuten voor tijd in en beslist met één van zijn bekende acties de wedstrijd. Hij glijdt langs een verdediger en passeert de keeper met een hard schot. 1-0. De finale is een feit. Ondanks de vermoeidheid die ons nu toch echt parten gaat spelen. We spelen niet meer fris. Echt lopen doet het niet meer. Sommige spelers beginnen overal een stapje te laat te verschijnen. Die finale is pas over 3 uur. Rond half 5 in de middag. Daarom vertrekt het team met alle aanhang naar het strand van Oostende om even uit te waaien. Gelukkig is het al twee dagen overdag droog maar ondanks een klein zonnetje is het nog niet echt warm. Daarom maar een warme kop chocolademelk met slagroom in een strandtent op de boulevard. Ruim op tijd voor de finale zijn we weer terug op het sportpark. Tegenstander is een andere middenmoter uit de eerder genoemde hoofdklasse Zuid. SV.Den Hoorn. Een oude bekende. In Denemarken twee jaar geleden versloegen we dit team in de kruisfinales met 3-0. Deze ploeg, winnaar in de andere poule dus, heeft zojuist VSV in de kruisfinales uitgeschakeld met penalty's. Qua uitslagen moet het kunnen dus. Maar Den Hoorn is duidelijk frisser, gedrevener, ook deze ploeg is fysieker, scherper. We halen ons niveau niet meer en komen vanuit het niets op een welverdiende achterstand van 1-0. Wat we ook proberen. We komen nooit in de wedstrijd. In de slotminuten gaan we 1 op 1 spelen achterin en gooien we er een spits bij om via opportunisme een gelijkmaker en penalty's af te dwingen. Het tegengestelde gebeurd. VSV beslist de wedstrijd via een perfect uitgevoerde counter en wint de finale verdiend. Jammer. Maar het is niet anders. Op waarde geklopt. Terwijl de mannen onder de douche staan wordt onze naam op het podium omgeroepen als nummer 2 in de A-categorie U15. Maar dat niet alleen. We blijken ook nog eens de Fair Play Cup gewonnen te hebben. Een cup die als belangrijkste wordt aangezien door de organisatie en door schrijver dezes. Veel andere teamleden en begeleiders en aanhang denken daar anders over. Maar ik ben er trots op dat we ons als team hebben gedragen: Een sportief voorbeeld zijn geweest naar scheidsrechter, tegenstanders en organisatie. We hebben respect getoond en uitgedragen. Geen wanklank. Geen vernielingen (die hebben ook in ons schoolgebouw plaats gevonden maar niet door onze jongens). Daar mogen we trots op zijn. Top 2 en Fair play. Super. Voor alle jongens ligt ook nog eens een medaille klaar. Mooi. IMG_20160329_123557 's Avonds eten we met de complete clup in het eethuis De Piraat op de camping. Patat, frikadellen, stoofvlees, spaghetti, lasagna, vis, voor elk wat wils. Nog één nachtje slapen....(alle jongens slapen deze laatste nacht ook in een caravan).... we sluiten het weekend in stijl af met een borrel, veel gezelligheid en opperbeste stemming. Maandag 2e paasdag reizen we rond 11.00 uur weer af richting Nederland en Noord West Overijssel. Moe maar voldaan na weer een fantastisch voetbalweekend. Ook deze vergeten wij, maar met name de jongens nooit weer. Ik zeg: Wederom voor herhaling vatbaar. Meer lezen over Olde Veste C1?? Olde Veste C1 heeft een eigen site: http://vvdoldeveste54c1.ditismijnteam.nl/
Deel dit bericht

share op facebook  
Top