logo Olde Veste
Derde amateurclub in Noord-Nederland met top-jeugdopleiding

Derde amateurclub in Noord-Nederland met top-jeugdopleiding

Nieuwsbericht

Olde Veste: felbegeerd certificaat in de knip
(door George Huisman)

STEENWIJK - Sinds zaterdag 23 april 2016, omstreeks half één, heeft d'Olde Veste '54 het felbegeerde certificaat Regionale Jeugdopleiding binnen. Voorzitter Alberttoetsen-en-certificaten Strijker kreeg het ingelijste papiertje uit handen van Ab van der Velde, Verenigingsadviseur en Technisch jeugdcoördinator district Noord- en Oost-Nederland van de KNVB. Na Excelsior ’31 uit Rijssen en het Groningse Bé Quick 1887 is Olde Veste pas de derde amateurclub in Noord-Nederland die dit certificaat heeft behaald.

Er vond zaterdag ter gelegenheid van de certificering een kleine officiële plechtigheid plaats in de bestuurskamer, die werd geopend door voorzitter Strijker. Hij dook even kort in de historie. Olde Veste zei spontaan 'ja' tegen de KNVB die met het verzoek om deel te nemen aan de pilot op de proppen kwam. "Wij wisten dat we veel huiswerk moesten doen", aldus Strijker. "Er zat veel inspanning en energie aan vast. Na één jaar kregen we een rapportage met zóveel verbeterpunten, toen realiseerden wij ons pas echt goed hoe enorm hoog de lat lag. Dat moesten we even laten bezinken, we gelasten een pauze in. Daarna zijn we in volle vaart doorgegaan, veel mensen staken er veel vrije tijd en veel inzet in om tot dit, het gewenste, resultaat te komen".

KNVB-man Van der Velde memoreerde dat hij de drie kernwaarden van Olde Veste: Dynamisch, Ambitieus, Sociaal (DAS) in alle facetten terug zag binnen onze club. "Deze vereniging is een voorbeeld voor veel andere clubs in dit deel van Nederland. Met regelmaat verwijzen wij clubs door naar Olde Veste, ondermeer vanwege de bestuurlijke structuur. Olde Veste kijkt naar de dag van morgen en is altijd bereid kennis met anderen te delen en tegelijkertijd kennis bij anderen op te halen. Als je met kinderen werkt moet je altijd een stapje meer zetten". Bij Olde Veste gebeurt dat, had hij geconstateerd en "hier is alle aandacht voor iedereen, niet alleen voor top en talent, maar vdiploma-255x300oor allen die met voetbal te maken hebben. Het behaalde resultaat nu minimaal vasthouden, dat moet de nieuwe opdracht voor de club zijn. Dit certificaat is de waardering voor heel veel werk dat hier verzet is, maar vergis je niet: dit is slechts een tussenstap. Jullie moeten nu voortgaan op de ingeslagen weg", besloot de vertegenwoordiger van de voetbalbond.

Foto's door Jacob Westra

Deel dit bericht

share op facebook  
Top