logo Olde Veste

Komt E1 dit weekend los ?

Nieuwsbericht

Zaterdag 2 april 2016, nog 5 wedstrijden tot het einde. Deze maand tegen de nummers 3,4 en 2 maar we beginnen met 1 van de ploegen die onderaan staat. Vandaag ook de wedstrijd van de nummer 2 ACV uit tegen de nummer 3, Achilles. We kunnen dit weekend dus los komen. Maar eerst onze eigen wedstrijd. We vertrekken om 07.00 uur want we moeten om 08.45 uur al spelen in Haren (Groningen) tegen Helpman. We zijn mooi op tijd dus de leiding en ouders kunnen even een kopje koffie nemen. De jongens gaan naar de kleedkamer en kleden zich om. Dennis en Stefan leggen de tactiek uit en we gaan het veld op. We hebben 2 lichte blessures, Alwin last van de hak en mag maar 1 helft spelen, Aidan last van hielspoor maar Paul heeft hem opgelapt en de zooltjes ontlasten de hak. E1 We beginnen. De 1e kans is voor Helpman maar Jordin hersteld met een sliding. Het lijkt wel of de jongens een beetje last van het vroeg tijdstip hebben. Langzaam aan begint het te draaien. De eerste hoekschoppen zijn voor ons, de 2e van Aidan gaat rechtstreeks op de paal, verder leveren ze geen gevaar op. Een ingooi van Helpman wordt onderschept door Max, deze speelt Stijn in die Jordin in de loop aanspeelt, Jordin omspeelt de keeper en zet de 0-1 voor Olde Veste op het scorebord. Nu komen onze jongens los en zetten gelijk druk. Max speelt Aidan in die alleen op de keeper afgaat maar Aidan schiet te gehaast met links naast. We zetten Helpman steeds verder onder druk maar de scherpte in de eindpass of de afwerking ontbreekt nog. We zitten in de 12e min en het staat nog steeds 0-1. Stijn krijgt de bal in de loop mee en schiet met links in de linkerbovenhoek. 0-2 en de 100ste goal van de competitie! Na de aftrap hebben we de bal snel weer, we halen de bal uit de drukte en spelen terug op Damian die speelt op Jordin die Alwin de diepte in stuurt, Alwin zet goed voor en Stijn scoort zijn 2e, 0-3. Het begint nu echt te draaien. We krijgen een ingooi, Richie gooit snel in en Jordin draait goed van zijn tegenstander weg en schiet hard op doel, 0-4. We heroveren weer de bal, Max dribbelt op en speelt Jordin in. Jordin ziet Aidan gaan die van zijn tegenstander wegloopt en krijgt de bal in één beweging let hij de bal terug op Jordin, aan de kant denken we dat hij de bal niet goed legt, maar Jordin raakt de bal vol in de loop en schiet keihard de 0-5 tegen de touwen.  Jordin beloont een zeer goede wedstrijd met zijn 3e goal. Jordin geeft een pass met links op Aidan die langs de keeper gaat en met links inschiet. Helaas wordt de bal door een verdediger van de lijn gehaald. In de counter van Helpman maakt Richie een overtreding op zo’n 14 meter van het doel. De scheidsrechter komt met zijn spuitbus aan en zet de muur op afstand. Oliver werkt de vrije trap weg. Alwin controleert de bal en speelt terug op Oliver die van afstand uithaalt en de 0-6 binnenschiet. Even later fluit de scheidsrechter voor de rust. We gaan naar de kleedkamer waar de dik verdiende ranja staat te wachten. Opdrachten voor 2e helft, na een pass nog beter door bewegen en vrij komen. De 1e kans van de 2e helft is weer voor Helpman maar gaat naast. Damian maant zijn verdedigers tot scherpte. Damian speelt sowieso goed en staat daarnaast ook nog eens goed te coachen. Het was al een goede keeper maar is nu sturend ook goed aanwezig. De bal gaat van Damian naar Oliver naar Jordin naar Aidan naar Richie naar Aidan naar Richie die net voorlangs schiet. Constant 1 keer raken, een genot om te zien. Ingooi van Jordin op Aidan naar Richie terug naar Jordin op Oliver die de 0-7 binnenschiet. Counter van Heplman, deze gaat naast maar ze komen er af en toe gevaarlijk uit. Een geweldige combinatie tussen Jordin en Aidan en weer terug op Jordin die de 0-8 scoort. Het is weer een genot om deze jongens te zien voetballen. Hoekschop van Aidan op Alwin die net naast schiet. In de counter van Helpman laat iemand zijn man lopen waardoor Helpman de 1-8 kan scoren. We beginnen gelijk weer te tikken, Jordin geeft een dieptepass op Aidan die langs de keeper gaat en met links zijn verdiende doelpunt meepikt, 1-9! We hebben de bal snel weer terug en de bal komt van links hoog richting Richie, die controleert de bal met rechts en schiet met links hard in de linkerhoek, 1-10! images1WLEWA9Ktikkie takkieHet laatste doelpunt laat een mooi staaltje voetbal zien. We spelen op zo’n 5 vierkantie meter met 4 spelers die de bal rond laten gaan. Jordi in de spits, op Jordin, die Stijn in speelt en weer terug op Jordin weer op Stijn en op Richie die de bal het laatste tikje over de lijn geeft. Tikkie takkie van Olde Veste E1. Een meer dan verdiende 1-11 overwinning. Helpman is er zo van in de war dat ze 1-8 op Voetbal.nl zetten. Volgende week thuis tegen Achilles E1, de nummer 3 die vandaag met 0-8 heeft verloren van ACV de nummer 2. Het gaat dus om Olde Veste en ACV!
Deel dit bericht

share op facebook  
Top