logo Olde Veste

Olde Veste VR1 revancheert zich tegen Winsum VR1

Nieuwsbericht

Op zaterdag 9 april speelt Olde Veste VR1 tegen angstgegner SJO VV Winsum VR1. De 9-2 uitnederlaag ligt immers nog vers in het geheugen. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal is duidelijk dat Olde Veste uit is op revanche. Het is Josine Meinen die verrassend meerdere keren het voortouw neemt in de aanvalsopbouw. Al na elf minuten zet zij na een ingooi van Nathalie Donkersloot de bal strak voor. Leonie de Weert kan daarop eenvoudig de 1-0 binnentikken. Lang kan Olde Veste niet genieten van deze vroege voorsprong. In de 18e minuut is het weer gelijk als Winsum met een bekeken lobje de 1-1 scoort. Winsum blijft daarna druk zetten. Het team voelt dat er meer inzit. Renée Onderweegs moet twee keer flink aan de bak om een achterstand te voorkomen. Het aanvankelijke frisse aanvalsspel van Olde Veste verandert in paniekvoetbal. Toch herpakt de thuisploeg zich weer snel. Een afstandschot van Nathalie weet de keeper van Winsum niet goed te verwerken. Opnieuw kan Leonie simpel scoren. Ze laat zien dat ze een neusje voor de goal heeft door telkens op de juiste plek te verschijnen.  Olde Veste blijft volop de aanval zoeken. Veerle Ulrich, Josine en Nathalie creëren kansen, maar scoren niet. Op slag van rust krijgt Olde Veste een buitenkansje op de 3-1. Het team krijgt een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied omdat de keepster van Winsum een terugspeelbal opraapt. Leonie legt terug op Nathalie, die klaarstaat om uit te halen. imagesR0W2BY5HHet spel in de tweede helft van vooral Winsum verruwt. Scheidsrecht Mike Kouroukounis laat zich niet gek maken en houdt de wedstrijd goed in de hand. Twee keer deelt hij een gele kaart uit aan de gasten. Na een uur spelen is Olde Veste haar comfortabele voorsprong kwijt. Uit een strak genomen vrije trap kopt een aanvalster van Winsum de 3-2 binnen. Opnieuw herstelt Olde Veste zich goed en blijft het de aanval zoeken. De eindfase wordt nog behoorlijk spannend. Beide teams spelen fel, met enkele blessures tot gevolg. Josine moet met een dik ei op haar enkel de wedstrijd verlaten. Haar vervangster is Julia Kuiper. Leonie, die ook behoorlijk last heeft van haar enkel, weet daarna slim een bal te onderscheppen. Zij geeft af aan Julia die op goal schiet. De keepster krijgt er nog een hand tegen, maar de rebound van invalster Jade Griffith moet ze laten gaan (4-2). Als Renée nogmaals fraai redt is de wedstrijd wel gespeeld. Olde Veste loopt zelfs nog uit naar 5-2 omdat Winsum bij haar alles-of-niets-aanpak veel ruimte weggeeft. Jade geeft in de blessuretijd een crosspass op maat aan Leonie.  Zij toont zich bijzonder effectief, voor de derde keer treft zij doel. Met de ruime 5-2 overwimagesAPUVEUKVinning revancheert Olde Veste zich keurig tegen Winsum. De ruime zege doet vermoeden dat het een makkie was, maar dat was beslist niet het geval. Tot de 89e minuut is het billenknijpen. De thuisploeg toont karakter, het knokt de hele wedstrijd en gaat behoorlijk effectief om met haar kansen. Opnieuw doet het goede zaken in de strijd om de periodetitel en dus op een plekje in  de nacompetitie. Opstelling: Renée Onderweegs, Eva Marijke Moritz, Helen Gorter, Nynke Keulen, Krista Koster, Nathalie Donkersloot, Ricky Esselink, Michelle Brus, Josine Meinen (80e min: Julia Kuiper), Veerle Ulrich (68e min: Jade Griffith) en Leonie de Weert.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top