logo Olde Veste

Olde Veste VR1 zet goede reeks voort

Nieuwsbericht

Op een sompig veld in Stadskanaal speelt Olde Veste VR1 zaterdag 16 april tegen SPW VR1. Beide ploegen beginnen onrustig. De bal vliegt heen en weer over het veld. Keepster Renée heeft geluk dat in de tweede minuut de bal op de lat terugketst. Het is even wennen aan de harde wind die de bal een stukje extra optilt. Al gauw krijgt Olde Veste meer balbezit. Nynke Keulen speelt de bal in de elfde minuut op Jade Griffith, die in de eerste helft vanaf de rechterkant mag acteren. Ze speelt de bal iets te ver voor zich uit, maar kan nog voorzetten op Veerle Ulrich. De spits tikt eenvoudig de 0-1 binnen. Na een snelle counter van SPW is het alweer 1-1. Eva Marijke Moritz en Renée twijfelen hoe ze een snelle aanvalster moeten afstoppen. Zij omspeelt Renée en scoort. Olde Veste blijft daarna de bovenliggende ploeg. Ze gaat beter voetballen, maar neemt niet altijd de slimste keuzes bij het afspelen van de bal. Een enkele kan SPW daardoor uitbreken. Tot aan de rust krijgt Olde Veste nog een handjevol kansen, die ze niet benut. In de tweede helft dringt Olde Veste meer en meer aan. Een doelpunt hangt in de lucht. Ricky raakt voor de derde keer in deze wedstrijd de lat. In de 64e minuut is het dan eindelijk wel raak. Veerle scoort de 1-2. SPW lijkt moegespeeld, maar Olde Veste weet daar nog niet meteen van te profiteren. De Groningse vrouwen veroorzaken steeds meer overtredingen en gaan telkens op voeten staan. Olde Veste reageert hier geïrriteerd op en maakt op haar beurt ook overtredingen. SPW kan hierdoor nog een paar keer gevaarlijk worden. Renée redt in de 71e minuut fraai. Olde Veste weet zich daarna te herpakken en met twee mooie goals de verdiende winst op te eisen. De uitblinkende Michelle Brus maakt in de 80e minuut de 1-3 na afgeven van Jade. Deze speelster, die meestal in de spits staat, komt goed tot haar recht op links, waarheen ze in de tweede helft is verhuisd. Ze speelt fysiek sterk en kan de bal goed bij zich houden en voorzetten. Na een foute terugspeelbal van SPW reageert Nathalie Donkersloot attent. Met een sliding werkt ze de bal knap langs de keepster. De laatste vijf minuten kan Olde Veste relaxt uitspelen. Dit is alweer de derde winstpartij op rij. Olde Veste heeft weer goede zaken gedaan in de strijd om de nacompetitie. Opnieuw wint het met drie doelpunten verschil. Sint Annaparochie heeft vandaag gelijkgespeeld tegen Winsum. Aan het ene punt heeft het genoeg om kampioen te worden. Opstelling: Renée Donkersloot, Nynke Keulen, Eva Marijke Moritz, Helen Gorter, Krista Koster, Ricky Esselink, Michelle Brus, Leonie de Weert, Veerle Ulrich, Nathalie Donkersloot en Jade Griffith.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top