logo Olde Veste
OV 1 verliest in eigen huis

OV 1 verliest in eigen huis

Nieuwsbericht

Zaterdag 23 april jl. traden de mannen van Blom & Brandsma aan tegen Oranje Nassau uit Groningen. De heenwedstrijd werd geflatteerd met 4 – 0 verloren. Voor beide ploegen staat het een en ander op het spel: OV moet winnen om in de race te blijven voor de periodetitel en ON moet winnen om op kampioenkoers te blijven. Opstelling Keeper: Tom Holleboom Verdediging: Gideon Vellinga, Danny Bijlsma, Erwin van Luik © en Martijn Strijker Middenveld: Jordy Blijham, Mark Homme van der Veen en Sjouke Pieter Oosterling Aanval: Clint Kruisweg, Gerald Kloeten en Patrick de Vente Wissels: Rob Stam, Joy Okenge, Friso Bakker en Gerwin Spithoff. Voor de pauze waren de gastheren uit Groningen de bovenliggende partij. Ze voetbalden verzorgder en wonnen vaak de tweede bal. Ondanks het overwicht werden er geen kansen gecreëerd. Door een individuele actie van de aanvoerder van ON moest Danny Bijlsma aan de noodrem trekken. penalty_logo_detailDit resulteerde in een penalty waarbij Tom Holleboom in de goede hoek zat maar helaas moest capituleren: 0-1, dit betrof tevens de ruststand. Gerald Kloeten bleef in kleedkamer en voor hem kwam Friso Bakker in de plaats. Na de rust was het OV dat het betere van het spel had. De mannen van B&B wonnen de persoonlijke duels en waren dreigender en wist enkele kansen te creëren. Het was aanvaller Clint Kruisweg die zich een aantal keren in een doelpuntrijke situatie wist te manifesteren maar telkens was het de keeper van ON die zijn ploeg op de been hield. Halverwege de tweede helft kwamen Rob Stam en Joy Okenge in het veld voor Sjouke Pieter Oosterling en Gideon Vellinga. De wedstrijd kabbelde door en het spelbeeld veranderde niet: Het was ON dat verdedigde en OV dat trachtte aan te vallen. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af waarbij de vreugde en opluchting bij het ON kamp duidelijk te horen viel. Een wedstrijd die verloren werd zonder echte kansen weg te geven. ON dat de eerste helft de beste van het spel had en OV de tweede. Op basis hiervan was een gelijkspel een terechte uitslag geweest. OV moet de komende weken winnen om in het spoor te blijven van een eventuele periodetitel. Wij willen het publiek wederom bedanken voor de steun en graag tot ziens! Foto's door Jacob Westra
Deel dit bericht

share op facebook  
Top