logo Olde Veste
TOPPER in de HOOFDKLASSE OV E1 – ACV E2

TOPPER in de HOOFDKLASSE OV E1 – ACV E2

Nieuwsbericht

Topper_06107 Zaterdag 23 april dan eindelijk de topper in de Hoofdklasse, Olde Veste E1-ACV E2 uit Assen. Beide teams hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt en staan bovenaan, Olde Veste 3 punten meer en een veel beter doelsaldo, een gelijkspel is voldoende voor Olde Veste. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Het begint ’s ochtends al op tijd met de eerste appjes van de leiding over en weer, Stefan Schermafbeelding-2013-11-07-om-14_13_34-e1383831724592had elk uur van de nacht gezien, Dennis ook maar dat had met Kjeld te maken. Aankomst bij Olde Veste leert ons dat we in kleedkamer 5 zitten, we sturen de jongens naar de kleedkamer en halen zelf even koffie, Alexander loopt achter Dennis aan naar de kleedkamer, Dennis draait zich om en zegt dat ze in een andere kleedkamer zitten. Toch lopen we door. Dit hebben we nog niet vaak gezien/gehoord. Iedereen zit in de kleedkamer en ze zijn al grotendeels klaar met omkleden en er wordt geen woord gesproken. De spanning is op de gezichten te lezen. Ondanks dat we de druk eraf proberen te halen weten de jongens donders goed waar het om gaat. Na een korte bespreking gaan we het veld op voor de warming up. Deze is zeer goed, het afwerken op de goal gaat ook goed maar Damian ramt bijna elke bal uit zijn doel. En of die even gefocust is. Dan begint de wedstrijd geleid door Hans Hubers. De 1e 2 hoekschoppen zijn voor ACV maar worden onschadelijk gemaakt. Wij komen niet aan voetballen toe en spelen veel de lange bal, dat doet ACV ook dus echt een mooie wedstrijd is het niet maar de spanning vergoed alles. Dan een pass op Aidan die over de bal stapt en de verdediger op snelheid klopt een pass op Richie die naar binnen kapt en schiet, helaas wordt het schot geblokt door een speler want de keeper was uit positie. Er volgt nog een hoekschop voor ACV en een vrije trap van Jordin die over gaat. Max speelt Jordin in op het middenveld, Jordin draait goed weg en creëert zo voor zichzelf ruimte. Hij schiet van zo’n 15 meter maar degoalie cartoon2 goed keepende keeper pakt ook deze bal. Een hoekschop van Richie is het gevolg. Jordi kan de bal net niet drukken en kopt over. Daar komt weer een aanval van ACV, ook deze eindigt in een hoekschop. We denken een counter te kunnen plaatsen en hebben te veel spelers voor de bal, de bal wordt onderschept en we zijn niet alert genoeg. De werkelijk fantastisch keepende Damian wordt gepasseerd, hier kon hij verder niets aan doen, als team waren we hier niet scherp, 0-1 voor ACV. Schoten van Oliver en Aidan gaan net over.  Jordin op Stijn, Stijn op Aidan, hoekschop. Hoekschop van Stijn en uit de kluts schiet Aidan over. Daar komt een aanval van ACV maar het schot gaat over. Uit de tegenstoot steekt Oliver het veld over en speelt een uit de bal gaat voorlangs en de keeper is uit positie, de bal is net iets te hard maar Alwin zet zijn voet er nog tegen aan, helaas buitenkant paal naast. Dan is het pauze, jongens zijn teleurgesteld en moeten even gereset worden door Dennis en Stefan. Dat pakt goed uit, we zetten ACV vanaf de aftrap direct onder druk en krijgen een paar grote kansen. Schot van Aidan wordt geblokt een werkelijk gweldige vtalentoorzet van Aidan waar Jordin 2 cm te kort komt en de bal dus net naast gaat. Een hoekschop van ACV die geen gevaar oplevert. Een uittrap van Damian, Richie op Aidan die wegdraait en vanaf rechts richting linkerhoek schiet, de keeper kan de bal niet goed verwerken, Richie is goed doorgelopen en is alert in de reboud, 1-1! Wat een ontlading bij spelers, leiding en toeschouwers. De verdiende 1-1! We veroveren de bal en Alwin wordt in staat gesteld om te schieten, helaas keeper pakt de bal. Weer een aanval van ACV. Dan een hoekschop van ACV die goed wordt ingekopt bij de eerste paal. Helaas voor ACV hebben wij Damian in het doel, wat een werkelijk geweldige redding. De toeschouwers vinden dat ook. Damian’s opa nuchter, “hij staat er niet voor niets”. In de rest van de 2e helft gebeurd er nog van alles aan beide kanten. Een vrije trap van Jordin gaat richting kruising maar de keeper verwerkt deze tot hoekschop. De zeer goed spelende Max blokt een schot van ACV en schakelt gelijk door en speelt Jordi die op dat moment in de spits speelt. Jordi draait goed weg maar kan helaas geen goed vervolg geven. Schot van Stijn die wordt gepakt door de keeper, schot van ACV die over gaat. Schot van Aidan, hoekschop Aidan, counter ACV, Damian red. Wat een thriller! Dan imagesGNOTO54Wfluit de werkelijk zeer goed leidende scheidsrechter, Hans Hubers af. De wedstrijd verdiende geen winnaar we waren gelijkwaardig. De fysieke, soms harde wedstrijd is beëindigt. De nummer 7 van ACV kan dus overduidelijk niet tegen zijn verlies en geeft na de wedstrijd Aidan een harde elleboog in zijn gezicht. Deze moet getroost worden met het behaalde kampioenschap! WE ZIJN KAMPIOEN! images3DREUKGRWat een prestatie van deze geweldige groep. Met kleren aan onder de douche, dan naar de kantine. Met zijn allen op de tafel en We are the champions mee zingen, dan de medailles uitgereikt door Marc Buiter een werkelijk geweldige speech van Wim Assink met Stefan MOES als middelpunt dan gebak. Dan de rondrit in het treintje door de stad! Bij terugkomst patat, frikandel, kroket en drinken. Voor de wedstrijd van Olde Veste 1 de huldiging door Marc Buiter en de uitreiking van de beker en een ereronde. We sluiten af met een drankje in de kantine. De leiding sluit de dag af met zijn drieën met een etentje. Het kampioenschap gaf een behoorlijke ontlading, maar de reis er naar toe was misschien nog wel mooier! Foto's door Jacob Westra toppersbeker + balduim1      
Deel dit bericht

share op facebook  
Top