logo Olde Veste

Zaterdag 9 april Olde Veste E1-Achilles 1894 E1

Nieuwsbericht

Vandaag revanche dag? Dit is de enige tegenstander waarvan we dit seizoen hebben verloren. Uit in Assen was het een fysieke wedstrijd. De jongens zitten redelijk ontspannen in de kleedkamer als Dennis vraagt wat we moeten doen om te winnen. De opmerkingen vliejohancruijffmy5gen ons om de oren, Als je niet schiet kun je niet scoren, als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren, de Cruyffiaanse uitspraken vliegen ons om de oren. Er hebben er een paar op Youtube naar Cruyff zitten kijken dat is wel duidelijk. Dennis grijpt terug naar de training en het is de jongens wel duidelijk. We starten met Damian, Jordin, Jordi, Max, Stijn, Richie en Aidan. Oliver en Alwin als eerste wissel. Hans Hubers fluit. De aftrap is voor Achilles. De bal wordt aangetikt en terug gespeeld maar daar hebben we Richie, hij zit er tussen en speelt 1 man uit en zet de turbo aan met een diagonale streep zet Richie binnen 10 seconden de 1-0 op het scorebord. Wat een start. Na de volgende aftrap is Achilles wat voorzichtiger. Ze beginnen te combineren en duiken voor Damian op maar een hoekschop is het resultaat. De hoekschop wordt onschadelijk gemaakt en wij plaatsen een messcherpe counter, Jordin op Max, Max op Stijn en Stijn op Aidan, schot en helaas ook een hoekschop voor ons. Hier komt niets uit. Achilles is een fysieke ploeg. Hier hadden we de vorige wedstrijd veel moeite mee maar vandaag laten we ons niet onder sneeuwen onze jongens schuwen de duels niet en kleunen er soms behoorlijk hard in. Overtreding op Max, scheidsrechter fluit niet, wacht maar zegt Jordi en die heroverd de bal, tja Jordi deze is niet te missen. Vrije trap Achilles. Maar dit zet wel de toon van de wedstrijd, pak je één van mijn teamgenoten, dan pak ik jou! Daarnaast zijn we voetballend de betere op het veld. Jordi onderschept de bal dribbelt in en geeft een pass op Alwin, Alwin speelt Aidan in die te snel schiet van zo’n 10 meter, te zacht. Stefan baalt en draait zich om, keeper verwerkt bal verkeerd en valt toch binnen, 2-0! Dan weer een aanval door Achilles die door Max onschadelijk wordt gemaakt, gelijk wordt Aidan ingespeeld die teruglegt op Jordin, Jordin begint een rush, verdediger achter hem, keeper komt uit het doel en een pass op Aidan die bij de verre paal de bal in het doel schiet, 3-0! Zoals al gezegd schuwden wij het fysiek ook niet, door een overtreding krijgt Achilles een vrije trap op zo’n 12 meter van het doel. Damian wordt gehinderd maar Jordi zet de aanvaller even aan de kant. De bal wordt goed geraakt maar gaat via de lat over. Onderschepping van Richie op Stijn, schot, helaas naast. We staan verdedigend uit positie en daar maakt Achilles dankbaar gebruik van 3-1 onhoudbaar voor Damian. Onderschepping van Jordi op het middenveld en gelijk een goede pass op Aidan die de bal in de loop meeneemt naar de rechterkant van het veld, hij denkt niet na en schiet de bal met een streep onhoudbaar voor de keeper in de verre hoe, 4-1! Een vrije trap van Achilles gaat in de muur en dan is het rust. We geven de jongens een compliment, maar verdedigend moeten we kort blijven zitten.

Oliver krijgt op links de bal speelt zijn man uit en gaat alleen op de keeper af, de keeper redt met zijn voet. Een verdediger van Achilles pikt de bal op, Oliver draait zich om en heroverd de bal en schiet uit de draai precies over de keeper heen, 5-1 mooie goal en de verdienste van Oliver zelf, wat een werklust. Overtreding op Alwin, gevaarlijk spel, gelukkig trekt Alwin zijn hoofd terug. Vrije trap van Jordin gaat naast. Achilles komt eruit en ze krijgen een hoekschop, wij staan niet goed tegen onze man aan en ze koppen vrij in. 5-2. Kom op jongens wel scherp blijven. Max speelt Richie in maar er zit net iemand tussen van Achilles waardoor de bal omhoog schiet, uit de stuit geeft Richie een pass op Stijn die alleen op de keeper afgaat en ook uit de stuit de bal met links over de keeper lobt, via binnenkant paal gaat hij erin, wat een goal! En de 6-2 op de borden. Combinatie van Jordi en Stijn door op Richie die schiet, keeper red. Dan een counter van Achilles, 1 op 1 met Damian, maar Damian brengt redding. Uit de hoekschop die volgt staan we weer niet bij onze man en zelfde man kan de 6-3 binnenkoppen. We zijn beter maar dit zijn slordigheden die ons punten kosten. Mooieduim omhoog actie van Oliver maar zijn schot gaat via de lat over. Overtreding van Jordin. Achilles krijgt vrije trap, hard op het doel. Damian pakt klemvast, wat een goede keeper! Jordin op Stijn op Oliver die weer net over schiet. Dan fluit Hans Hubers af, lastige wedstrijd compliment voor de scheidsrechter maar ook voor onze jongens die langzaam aan mannen worden! Nog steeds bovenaan met 3 punten voorsprong op ACV. En ons doelsaldo is beter, we staan 31 doelpunten voor. Volgende week uit tegen Annen en op 23 april om 10.00 uur de topper in de hoofdklasse Olde Veste E1-ACV E2.

icon_announce_lgKomt dat zien, Kom_kijken

winst of gelijkspel

is

kampioen!

Deel dit bericht

share op facebook  
Top