logo Olde Veste

Olde veste 3 – De Weide

Nieuwsbericht

Zoals u misschien weet loopt het allemaal niet zo soepeltjes bij het 3e. Een paar week terug gaf men een voorsprong bij de hekkensluiter weg en vorige week werd er kansloos verloren bij koploper Genemuiden. Er moeten nog een aantal punten gehaald worden als wij de nacompetitie willen ontlopen. De eerste kans was afgelopen zaterdag, maar winnen van de (De Weide) nummer 2 in de competitie is makkelijker gezegd dan gedaan. Al helemaal als de Weide bij winst kan promoveren! Zij wouden ons, de makke schaapjes, wel even naar de slachtbank brengen! Maar dat lieten wij mooi niet gebeuren! Wij zullen het Steenwijks publiek eens laten zien wat wij in ons mars hebben tijdens onze laatste thuiswedstrijd! Het was lekker weer, hoofdveldje, iedereen leek aardig nuchter (heerlijk die half 3 wedstrijdjes) en zelfs de keeper was er weer! Wij zijn gewend om binnen 10 minuten achter te staan. Het was dan ook een hele opluchting dat dit nu niet het geval was. Elke minuut die volgde groeide het vertrouwen in een goede wedstrijd. De inspiratie haalde wij uit onze stad. Steenwijk staat sterk door haar vesting. Kom maar eens door die stadswallen heen! Zo dachten onze verdedigers ook. Ons kom je niet voorbij, en lijkt het er wel op, dan volgt een bikkelharde ingreep. De aanvallers van de Weide waren bang! Met als sponsor “de Jongens” op je buik win je nooit van mannen uit Steenwijk. Ook al was onze gemiddelde leeftijd zo’n 10 jaar lager en waren wij eigenlijk de jongentjes. In de rust stond het 0-0. We waren het met elkaar eens, als we zo doorgaan, kunnen we deze pot winnen en voor een enorme verassing zorgen. Loer voorzichtig op de counter en klap de duellen in alsof het je laatste is. En onze tactiek bleek te werken. Laatste man Rutger onderschepte achterin de bal, ontweek wat tackles en stuurde de razendsnelle Robin weg. Die kon op zijn beurt de bal afleggen aan de goed meegelopen Tom en die wist van dichtbij via de paal raak te schieten. Een enorme opluchting en blijdschap volgde. De Weide ging nu nog voller op de aanval. Met wat wissels dachten zijn vers bloed in de voorhoede te laten stromen. Maar wat is het risico van vol op de aanval gaan? Inderdaad, de ruimte op je eigen helft. En met Robin en Taabid ( die beiden niet zouden misstaan op de 100 meter sprint) is dat een behoorlijk risico. Taabid werd inderdaad diep gestuurd, passeerde de keeper en schoof de bal in de goal. 2-0 voor David tegen Goliath! Een stevige en onvriendelijke laatste 30 minuten volgde. Wij vochten om de overwinning te houden en de kans om nacompetitie te ontlopen en de Weide raakte gefrustreerd omdat een promotie ver weg leek tegen het stroeve Olde veste 3. 5 minuten voor tijd kwam de Weide nog op 2-1, maar Olde veste speelde de wedstrijd slim uit en won 3 belangrijke punten waardoor een gelijksspel of overwinning volgende week bij concurrent Meppel genoeg is voor lijfsbehoud.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top