logo Olde Veste

Olde veste 3 wint nacompetitie overtuigend

Nieuwsbericht

De nacompetitie.

Zaterdag 28 mei 2016 was het zover. d'Olde Veste 3 mocht het opnemen tegen de poldervogels upoldervogelsit Luttelgeest. Na een uitstekende 10-1 thuis overwinning tegen Rouveen (voor de details, Ronald Smit adobbelstenen gelijk spelfwezig) zou een gelijksspel volstaan bij Tonego. Dat scenario kennen wij inmiddels, 3 weken terug bij Meppel zou een gelijksspel ook voldoende wezen om het seizoen af te sluiten en de nacompetitie te ontlopen. Dat mislukte. Van fouten leer je en een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen. Een beslissingswedstrijd, de winnaar mag volgend jaar 2e klasse spelen. Er staat dus behoorlijk wat op het spel.  Dus verwacht je een behoorlijk affiche. Hoofdveldje, 3 rijen publiek, vuurwerk en kindjes aan de hand.  Niks van dat. De lijn van het veld werd gemarkeerd met een akker waarvan het gewas nog  onherkenbaar was en de warming up bestond uit latje tik vanaf de middellijn. Deksels wat  scheurden daar wat hamstrings. Het belangrijkste moment van de wedstrijd was de toss. Tonego koos om de 2e helft te spelen met het onweer in de rug, oftewel, bliksem in de reet.  Een groot voordeel, want dat werkt tegen kramp, wat wij goed konden gebruiken na de gestructureerde warming-up.  Redelijk aangeslagen door deze uitkomst begonnen wij de wedstrijd. Een beslissing in de eerste helft zou meer dan welkom zijn. Maar we waren als snel over deze klap heen. De bal kon je gerust 2 minuten aan de voet houden voordat er iemand aan kwam wandelen om te proberen het leder te onderscheppen. In Luttelgeest kennen ze geen druk. Wij blij, het was potverdorie 25 media_xl_724892graden. U kent het wel, dat broeikaseffect in de Noordoostpolder. We begonnen met verzorgd voetbal en ondanks blessures, een speler op de goal en Leroy bakker aan de vlag ging dat best aardig. Het resulteerde ook nog in doelpunten! De ene mooier dan de ander. De 1 van ons, de ander van Tonego. Ze kunnen het wel, die poldervogels! Ze moeten er alleen zelf wel een beetje in geloven. Opvallendste moment in de eerste helft? De goals van Branco. Branco stond vroeger rechtsback, maar ingooien was niet zijn specialiteit. En omdat ingooien behoorlijk belangrijk is voor een rechtsback besloot coach Brian hem op het middenveld te positioneren. Deze keuze van de coach bleek goud waard. U heeft het over de gouden pik van Louis van Gaal, wij hebben het over Minze. Branco scoorde in de 1e helft  2 keer. Deze helft werd met 1-4 afgesloten. Kat in het bakkie, normaalgesproken, maar toen sloeg de bliksem in de reet Pascal van Driel en zijn kompanen. De aanvaller van Tonego motiveerde zijn mannen om druk te zetten en dat resulteerde in een goal. 2-4. Zoals de aanvoerder van 2 meter 40 zei: “We hebben ze in de tang!” Wie hielden zij voor de gek? Wij hadden supersub Ronald Smit, hij liep de 2-5 in de goal en de wedstrijd was beslist. Na nog wat kramp gevalletjes en enige discussie over arbitrale beslissingen zagen we de eerste flits van het opkomende onweer. De scheidsrechter geloofde echter niet in de helende werking hiervan en vond het dan ook genoeg geweest. Hij kon tevreden aan zijn terugreis richting Balk beginnen. Bij deze willen wij de nummer 5 van Tonego een hart onder de riem steken. Die zal vannacht nog een paar keer wakker schrikken als hij aan de brommer van Robin Grasmeijer denkt. Sterkte knul! Als we nu terugkijken op afgelopen seizen kunnen we concluderen dat de competitie niet helemaal liep zoals gepland. Desalniettemin hebben wij in de nacoGay_nl-Voetbalschoenen-uit-de-kast-465x222mpetitie bewezen dat wij in de 2e klasse horen en daar blijven we lekker voetballen als we een team op de been kunnen houden. Daarvoor hebben we JOU hulp nodig! Haal die kicksen uit de kast en kom ons versterken. Voor dit seizoen wil ik u bedanken. Ook al is de kans klein dat u ons heeft zien voetballen, of zelfs van ons bestaan af wist. Volgend jaar een nieuwe kans.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top