logo Olde Veste

Olde Veste VR1 verrast in Genemuiden

Nieuwsbericht

Zaterdag 21 mei speelt Olde Veste in Genemuiden de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Het team van interisandra lampe superwomenm coach Sandra Lampe begint de wedstrijd, waarbij veel op het spel staat, wat aarzelend. Toch krijgt het in de eerste minuut met een kopbal van Nathalie Donkersloot een kans op de 0-1. Het eerste doelpunt valt echter aan de andere kant. Drie aanvalsters van Genemuiden kunnen ongestoord combineren tot in het strafschopgebied. In de 15e minuut staat het 1-0. Olde Veste reageert daar wat paniekerig op. Veel ballen worden vooruit gerost en ze maakt meerdere overtredingen. Na een half uurtje komt de uitploeg weer wat beter in haar spel. Majorie Timmerman keert vandaag na haar zwangerschap weer voor het eerst terug in het team. Ze begint wat onzeker, maar krijgt steeds meer grip op de bal. Vooral met het hoofd werkt ze heel wat ballen weg. kopbal 1Olde Veste krijgt wat meer balbezit. Veerle Ulrich geeft de bal knap mee aan Michelle Boekweg. Zij maakt vandaag haar comeback in het team na een lange periode van afwezigheid. Fraai schiet Michelle de bal van de rechterkant over de kleine keeper van Genemuiden heen. Er zit een mooie curve in het schot. Vlak voor rust krijgt Michelle nog een levensgrote kans. Ze raakt de bal niet goed en de bal schampt  de paal. Aan het begin van de tweede helft is Michelle twee keer gevaarlijk. Daarna trekt Genemuiden het initiatief naar zich toe. De ploeg speelt goed samen en er ontstaan een paar hachelijke momenten voor de goal van Renée. Ze redt meerdere keren fraai. Ook de lat voorkomt een tegendoelpunt. Olde Veste krijgt nu wat meer ruimte. Na een uitbraak over rechts wordt Nathalie in het strafschopgebied gevloerd. Ze neemt zelf de penalty. Haar schot is houdbaar, maar de keepster van Genemuiden staat op het verkeerde been, zodat het 1-2 wordt. Tijdens de wedstrijd zijn meerdere blessurebehandelingen en daarom laat de scheidsrechter ruim tien minuten langer doorspelen. Genemuiden begint een eindoffensief, maar opnieuw voorkomt Renée een tegendoelpunt. Michelle maakt het in de 96e minuut af en brengt de score op 1-3. Olde Veste heeft een uitstekende uitgangspositie gecreëerd voor de return volgende week in Steenwijk. Hierbij zal Nathalie niet aanwezig zijn. Zij speelt vandaag haar laatste wedstrijd voor Olde Veste. Vlak voor het einde krijgt zij daarom een publiekswissel en verlaat onder luid applaus van medespeelsters en meegereisde supporters het veld. Opstelling: Renée Onderweegs, Marjorie Timmerman, Michelle Brus, Krista Koster, Nynke Keulen, Eva-Marijke Moritz (75e min. Carlijn Baas), Michelle Boekweg, Ricky Esselink, Nathalie Donkersloot, Jade Griffith, Veerle Ulrich (65e min. Serife Deniz)
Deel dit bericht

share op facebook  
Top