logo Olde Veste

d’ Olde Veste ’54 Vrouwen lopen promotie nipt mis

Nieuwsbericht

'0-3 winst is prima te doen. Een mooie afsluiting van een topseizoen' stond er op een spandoek geschreven voorafgaand aan de wedstrijd tussen VV Vitesse '63 en d' Olde Veste '54. Het thuispubliek in Koekange zorgde voor aanvang van de wedstrijd voor vuurwerk. ????????????????????????????????????De teams maakten zaterdag in een onderling duel uit wie er naar de eerste klasse zou promoveren. Vitesse had de betere papieren omdat het de eerste wedstrijd uit bij d’ Olde Veste al met 1-3 won. D' Olde Veste moest daarom zaterdag met drie doelpunten verschil winnen. Helaas lukte dat net niet. Met 1-2 winst verlieten de Steenwijkse vrouwen met opgeheven hoofd het veld in Koekange. Vitesse '63 vierde feest omdat het naar de eerste klasse promoveerde. Geen promotie D' Olde Veste begon furieus aan de wedstrijd. Al na acht minuten scoorde Jade Griffith op aangeven van Michelle Boekweg. De aanvalsdrift verflauwde daarna. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Het samenspel van d’ Olde Veste werd minder verzorgd. Bij rust was het nog steeds 0-1. Vlak na hervatting scoorde Vitesse '63 de gelijkmaker uit een prachtig genomen vrije trap. Het was zuur voor d’ Olde Veste dat de scheidsrechter deze vrije trap toekende omdat hij ten onrechte hands dacht te constateren. De blauw-gelen herpakten zich goed. Michelle Boekweg tekende de 1-2 aan na een mooi uitspeelde aanval. Het team ging daarna op jacht naar de 1-3, wat verlenging zou betekenen. Haar spel werd gehaast en onnauwkeurig. Veel ballen werden zonder visie naar voren geschoten. Een paar dik opgelegde kansen gingen er net niet in. Vitesse maakte echter ook niet veel indruk, maar was conditioneel gezien over twee wedstrijden de betere. Ook benutte het haar kansen net iets beter. Vooral bij spelhervattingen was het team effectief en gevaarlijk. Terugblik seizoen 2015-2016 D’ Olde Veste kan terugblikken op een succesvol seizoen. Onder leiding van trainer Arjan Zomerdijk begon het team met wisselend succes aan de eerste competitiehelft. In Winsum leed het team een beschamende nederlaag van 9-2. Verrassend ruime overwinningen boekte het tegen Oranje Nassau VR3 en Flevo Boys. D’ Olde Veste sloot de eerste periode af op de zesde plaats. In de tweede periode werd het team stabieler. Dit was knap, want een aantal speelsters verlieten het team en anderen raakten voor langere tijd geblesseerd. Toch weet d’ Olde Veste met nipte overwinningen en een aantal gelijke spelen aardig wat punten bij elkaar te sprokkelen. Het eindigde in de tweede periode verdienstelijk op de tweede plaats net onder de latere kampioen Sint Annaparochie. D’ Olde Veste zette deze lijn door in de derde periode, waarin het ook als tweede eindigde. Het team was inmiddels versterkt met meerdere MB1-speelsters. Toch bleef de selectie smal en raakten er opnieuw een aantal speelsters geblesseerd. Daarom is het fantastisch dat het team nog de nacompetitie wist te bereiken. how to get what you wantSandra Lampe nam hierin het stokje over van Arjan Zomerdijk. In de eerste ronde versloeg het team op een indrukwekkende manier eersteklasser Genemuiden twee keer met 3-1. In de twee wedstrijden tegen Vitesse ontbrak het vooral in de eerste wedstrijd aan scherpte en geluk. Nipt liep het team daarom promotie naar de eerste klasse mis. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen in de tweede klasse. De vele foto's  gemaakt door Jacob Westra zijn HIER te bewonderen. nieuwe ronde nieuwe kansen
Deel dit bericht

share op facebook  
Top