logo Olde Veste
Jeugdcompetities krijgen internationale aanduiding

Jeugdcompetities krijgen internationale aanduiding

Nieuwsbericht

Bij het amateurvoetbal staan belangrijke veranderingen op stapel, want de KNVB heeft de keuze gemaakt voor nieuwe aanduidingen van de jeugdcompetities. nieuwe aanduidingenDaardoor zullen volgend seizoen de gebruikelijke namen van A- tot en met C-junioren en D- tot en met de F-pupillen van het toneel verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen de internationaal gebruikte aanduidingen van Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). Veel zal er niet veranderen voor de clubs. Het gaat alleen om een naamsverandering, want het C-juniorenteam zal worden aangemerkt als Onder 15 en dat was in de oude situatie ook de leeftijdsgrens. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een onderscheid te maken tussen eerste- (Onder 14) en tweedejaars (Onder 15) C-junioren en om geboortejaarcompetities aan te bieden. In een aantal districten in ons land is daar nu al sprake van; veelal op initiatief van Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s). Ook in district Noord. Nieuw is de toevoeging J (JO15) in de aanduidingen voor de jeugd. Het gaat om jeugdklassen waarin zowel jongens als meisjes gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er voor een aantal leeftijdscategorieën ook een specifieke meisjescompetitie, die wordt aangeduid met de letter M (MO17). Een B1-elftal van een club zal dus JO17-1elftal gaan heten en het D4-team bijvoorbeeld JO13-4 team. De keuze moet in de toekomst verbeteringen mogelijk maken van de kwaliteit van het voetbal. Maar ook is er het belang van het ontzorgen van de wedstrijdsecretaris.

meer info

Deel dit bericht

share op facebook  
Top