logo Olde Veste

Olde Veste VR1 benut extra kans op promotie niet

Nieuwsbericht

CVV de Zwervers uit Capelle aan den IJssel trekt haar eerste vrouwenteam terug uit de competitie vanwege te weinig speelsters. Daardoor komt er alsnog een plek vrij in de eerste klasse voor het seizoen 2016-2017. Om deze vrij gekomen plek alsnog op te vullen, mogen Olde Veste en VV Hollandscheveld als laatste overgebleven finalisten van de nacompetitie onderling uitmaken wie komend seizoen in de eerste klasse mag uitkomen. De wedstrijd wordt zaterdag 18 juni gespeeld op een veld van HTC in Zwolle. Olde Veste treedt aan met een team, waarvan maar de helft basisspelers zijn. De overige basisspeelsters hebben andere verplichtingen of zijn al met vakantie. Coach Sandra Lampe heeft het aangevuld met speelsters van Vrouwen 2. De wedstrijd begint met een reuzenkans voor Jade Griffith. Zij stormt alleen op de keeper van Hollandscheveld af, maar schiet de bal recht op haar af. Na een kwartier neemt Helen Gorter een ingooi. Zij wil de bal naar keepster Renée Onderweegs gooien, maar deze wordt onderschept door een aanvalster van Hollandscheveld. Zij tikt de bal binnen en Olde Veste komt zo op een knullige manier met 0-1 achter te staan. De teams zijn gelijkwaardig aan elkaar. Het is vooral Olde Veste dat aanvalt. Toch wordt dit niet in de stand uitgedrukt. Vooral Michelle Boekweg krijgt veel mogelijkheden om te scoren, maar de bal wil er niet in. Renée redt aan het begin van de tweede helft een paar keer fraai. Opnieuw krijgt Michelle Boekweg meerdere kansen. De keepster van Hollandscheveld weet een paar keer door haar genomen vrije trappen over te tikken. Een paar andere ballen ketsen tegen de paal. Dat overkomt Hollandscheveld ook nog een keer. Een doelpunt van deze ploeg wordt vlak voor tijd afgekeurd door de scheidsrechter. Een speelster schiet dan een indirecte vrije trap direct in de goal. De eindstand blijft  0-1 in het voordeel van de Drentse vrouwen. Zij vieren na afloop uitbundig feest op het veld van HTC. Opnieuw moet Olde Veste een teleurstelling verwerken van de misgelopen promotie. Het team is gelijkwaardig aan Hollandscheveld. De invalsters van Vrouwen 2 valt niets te verwijten. Het ontbreekt Olde Veste aan geluk en scherpte. De vele doelpogingen leveren helaas niets op. Het is nu dan echt definitief. Olde Veste komt volgend jaar opnieuw in de tweede klasse uit. Na een lang en ondanks deze nederlaag, zeker succesvol seizoen is het dan eindelijk zomerstop. Opstelling: Renée Onderweegs, Nynke Keulen, Michelle Brus, Krista Koster, Helen Gorter (75e min: Martine Mosterman), Ricky Esselink (30e min: Julia Kuiper), Bowien Baltussen (75e min: Carlijn Baas), Jade Griffith, Michelle Boekweg, Serife Deniz en Samantha Grasmeijer.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top