logo Olde Veste

Olde Veste VR1 verliest eerste finale nacompetitie

Nieuwsbericht

De dames van Olde Veste hebben met 1-3 thuis een pijnlijk verlies geleden tegen V.V. Vitesse ’63 uit Koekange. Deze teams maken in twee wedstrijden in de slotfase van de nacompetitie onderling uit wie er gaat promoveren naar de eerste klasse. Woensdagavond werken de dames deel één van het tweeluik af. Aan het publiek heeft het in ieder geval niet gelegen. Waarschijnlijk hebben nog nooit zoveel toeschouwers een vrouwenwedstrijd bij Olde Veste bekeken. Goed samenspel Olde Veste begint goed aan de wedstrijd. In de eerste helft heeft het team van interim-coach Sandra Lampe het meeste balbezit. Het samenspel van Olde Veste wordt gaandeweg de eerste helft steeds beter. Vitesse beperkt zich vooral tot verdedigen. Haar keepster heeft moeite met het uittrappen van de bal. Olde Veste kan daardoor meerdere keren de bal onderscheppen en een aanval opzetten. Het team krijgt meerdere kansen en had eigenlijk voor rust al een 3-0 voorsprong kunnen creëren. Alleen Michelle Boekweg slaagt erin om in de 32e minuut de 1-0 te scoren. Jade Griffith geeft de voorzet, die door Veerle Ulrich panklaar neergelegd wordt voor Michelle. Andere doelpogingen belanden op de lat of gaan net over. Paniekerig De tweede helft laat een totaal ander spelbeeld zien. Vitesse lijkt wakker geschud en valt massaal aan. Ook lijken de Drentse vrouwen over een betere conditie te beschikken dan Olde Veste, dat door blessures momenteel over een te smalle selectie beschikt. Een tegendoelpunt hangt in de lucht. Dat komt er ook in de 66e minuut als een Drentse aanvalster eenvoudig kan binnentikken. De blauw-gelen reageren paniekerig. Het team lijdt vaak balverlies met als gevolg een 1-2 achterstand in de 71e minuut. Het wordt zelfs nog 1-3 als Vitesse na een reeks corners vlak voor tijd opnieuw trefzeker is. Ook in de tweede helft ontbreekt het Olde Veste aan scherpte en een portie geluk. Opnieuw eindigen een paar goede aanvallen op de lat en in het zijnet. Op zaterdag 11 juni speelt Olde Veste de allesbeslissende return in Koekange. Het team staat voor een zware opgave alsnog promotie af te dwingen. Aan strijdlust ontbreekt het de Steenwijkse dames in ieder geval niet. Met wat meer scherpte en geluk is het team zeker nog niet kansloos. Opstelling: Renée Onderweegs, Michelle Brus, Nynke Keulen, Eva Marijke Moritz, Krista Koster, Helen Gorter, Leonie de Weert, Ricky Esselink, Jade Griffith, Michelle Boekweg en Veerle Ulrich.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top