logo Olde Veste
Olde Veste 1e winnaar van het Casper de Robles toernooi in Harlingen

Olde Veste 1e winnaar van het Casper de Robles toernooi in Harlingen

Nieuwsbericht

Dit jaar tijdens de voorbereiding een toernooi i.p.v. een oefenwedstrijd, waarvoor we zijn uitgenodigd door voetbalvereniging Zeerobben. Poster COMP TOERNOOI 1E 13-8 klein We vertrokken om 9 uur richting Harlingen waar om 11:15 de eerste wedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn op het programma stond. Motto van de dag: er als team staan. In de eerste 40 minuten durende wedstrijd waar beide teams streden voor de eerste overwinning was het Sjouke Pieter Oosterling die het verschil maakte door vanaf 20 meter de bal vanuit een vrije trap tegen het net te schieten. De veroorzaker van de vrije trap werd met rood van het veld gestuurd, nadien kon Olde Veste de wedstrijd uitspelen en de eerste drie punten op zijn conto schrijven. Een goed begin is het halve werk en we gingen met vertrouwen ons voorbereiden op de tweede wedstrijd in de poule tegen BCV. Het strijdplan werd gesmeed, we zouden wat afwachtende gaan spelen en kijken of we door snelle omschakelingen gevaar konden gaan stichten. Achteraf niet een goede keuze, want BCV wist een doelpunt te scoren en wij waren niet in staat daar iets tegenover te zetten. Dus met drie punten richting onze laatste poulewedstrijd tegen LAC Frisia, strijdplan aangepast, druk naar voren en gas geven, ondanks de eerste pijntjes die enkele spelers al voelden. Dit strijdplan leverde direct een aantal kansen op. Gevolgd door een 4-0 overwinning waar Yannick Kaluzi ons op een hattrick tracteerde en Wouter van de Vegt zijn eerste doelpunt in de blauw gele kleuren van Olde Veste wist te scoren. De blauw gele trein werd door deze overwinning poulewinnaar en kon zich gaan opmaken voor de finale. Op verzoek van onze tegenstander FVC zou de finale 2 X 12,5 minuut gaan duren i.p.v. 1 X 40 minuten. De eerste helft van de finale werd er niet gescoord en was Olde Veste niet in staat om de druk zo op te voeren dat FVC aan het wankelen werd gebracht. Na een korte pauze waarin we elkaar beloofden nog een keer vol gas te gaan, kwamen de eerste kansjes. Gevolg door doelpunten van Clint Kruisweg, Yannick Kaluzi en Patrick de Vente. Na het eindsignaal konden we ons gaan opmaken voor het ophalen van de wisselbeker. Via de volgende link is een kleine compilatie te zien van deze dag : https://quik.gopro.com/v/ySiCgRJY5P/ IMG_2284   Gideon Vellinga, oud-speler van Zeerobben viel de eer de beurt om de beker als eerste in de lucht te houden.                 IMG_2283                     Tevens werd Yannick Kaluzi topscorer en als toetje ook nog uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.                               Al met al konden we terugzien op een geweldige dag, waar veel dingen fout gingen, goed om van te leren. Maar ook veel goed ging, er kritisch naar de prestaties gekeken werd en als slot we als winnend team in een goed bezet toernooi de terugweg naar Steenwijk konden aantreden. IMG_2275 Tot slot onze dank aan de organisatie en de scheidsrechters uit de talentengroep van de KNVB die voor een voortreffelijke dag gezorgd hebben. Aanstaande dinsdag reizen we af naar Assen waar we om 20:00 uur een oefenwedstrijd tegen Achilles zullen spelen. Zaterdag 20 augustus zal het team in Steenwijk zijn eerste bekerwedstrijd tegen Joure spelen, aanvang 14:30 uur.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top