logo Olde Veste

Olde Veste 3 speelt beker

Nieuwsbericht

Dag mensen, daar ben ik weer! U vroeg zich natuurlijk al af of het 3e elftal dit jaar weer van die leuke verslagen zou plaatsen, nou dat gaat gebeuren! Wederom zal ik schitteren in dit elftal. Als je er aan begint, kun je het lastig los laten. Daar dachten anderen anders over, dus het 3e elftal heeft een heel ander gezicht dan afgelopen jaren. Het team is ook weer wat jaartjes jonger, allemaal vriendjes bij elkaar.tikkie takkie En ook nog een nieuwe coach. Waar ik 2 seizoenen geleden als broekie aankwam, ben ik nu met mijn 22 jaar een ervaren rot. Dat lijkt misschien ook wel zo door de grijze haren die ik heb opgelopen in de nacompetitie degradatie afgelopen seizoen. U zult in de komende weken wat onbekende namen horen, dus ik zal er op letten dat men een waardig introductie krijgt. frieslandEven de situatie schetsen. Zaterdag 27 augustus hebben wij onze 3e poule wedstrijd gespeeld voor de beker. De eerste werd 1-0 gewonnen van Oudehaske. De 2e werd 3-4 verloren van DWP en de 3e mogen wij spelen tegen Heerenveense Boys. Heel Friesland ook weer op bezoek gehad. “Tjibbe, hjir met djie bal!” Mooi feitje: We hebben nu meer wedstrijden gespeeld dan trainingen! Dus we mochten aantreden tegen de boys van Heerenveen. Die hadden 19 goals voor en 0 tegen tot nu toe. David tegen Goliath. Verliezen? Kan gebeuren, maar graag zonder dubbele cijfers. We gaan onze huid duur verkopen. In de eerste 20 minuten zag je dat Heerenveense boys een stukje verder is in de ontwikkeling dan wij. Ondanks dat speelden wij ons eigen spel. Combinaties werden in werking gezet en er kwamen driehoekjes voorbij waar de illuminatie jaloers op zou zijn. Nadat wij ons als Afrikaanse Gazelles verkoeld hadden met wat water werd ons schaarse imagesX1J1A4RMbalverlies toch afgestraft. Die mannen weten gewoon donders goed hoe ze een overtal situatie kunnen uitspelen. Met 3-0 de rust in. Het was gepland, maar we gaan de rode loper niet uitleggen in de 2e helft. Ben je mal? De 2e helft stond voor verzorgt voetbal. Goed voetbal, de ruimtes zoeken, op de juiste momenten druk en kansen creëren. En dat leidde tot een schitterende goal! Ons doel was om te scoren tegen dit team en dat was nu gelukt! Biemans werd weggestuurd en was koelbloedig voor de goal. Erg knap als je bedenkt wat voor druk er op zijn schouders rustte. 2e klasse tegen 3e klasse. 4-0 achter. 6 kindertjes publiek. Een verslag op internet. Je moet je hoofd maar koel houden! Noteert u maar: Maandag huldiging! Dat we uiteindelijk 5-1 aan de kont kregen kan ons niet schelen. We hebben goed voetbal laten zien, wat aan onze conditie gewerkt en een doelpunt gemaakt. Volgende week begint de competitie en mogen we niet meer 30 keer wisselen, kramp gegarandeerd! Al hoewel ik de meeste kramp kreeg van de koude douches. Noem me een romanticus, noem me een aansteller. Tja dit is niet het allerleukste verslag dat u gelezen heeft, eigenlijk was het ook wel een 2846bcabe65fb7a3f9117cb7e0a4f156saaie wedstrijd om de literatuur op los te laten. Het voetbal was goed, de scheids idem dito, weinig overtredingen en geen gebroken enkeltjes. En het meisje achter de bar was ook niet om over naar huis te schrijven. Ik probeer ook maar om van een drol een gebakje te maken. Tot volgende week!        
Deel dit bericht

share op facebook  
Top