logo Olde Veste
VTT JO13-1 bij Olde Veste dd. 20.08.2016

VTT JO13-1 bij Olde Veste dd. 20.08.2016

Nieuwsbericht

Na een begin voor de zomervakantie met oefenwedstrijd tegen Alcides JO13-1 en het Be Quick toernooi in Zwolle. Weinig trainingen helaas, maar we zien wel dat er veel voetbal in het team zit. De afgelopen 2 weken met ca. 70 % van het team getraind samen met JO13-2 ivm de late vakantie in Noord. Vandaag 20 augustus het Voetbaltalententoernooi Noord voor Hoofdklasse en Divisie teams bij ons thuis bij Olde Veste in Steenwijk. Richie, Oliver en Yvar Bruins nog op vakantie. Igo ziek. Duco en Uzeyir van JO13-2 doen vandaag mee als gastspelers. De 1e wedstrijd begint onwennig, 2 x 11 min. veel beter dan FC Meppel, 8 hoekschoppen voor ons. Maar toch wisten we de bal niet in het doel te krijgen en geflatteerde 0-0 is het resultaat. De 2e wedstrijd van de dag tegen JV Oostenburg uit Oosterwolde. Het begin is voor ons. Aidan krijgt de 1e kans maar schiet te snel en is onrustig. Bal gaat naast. Het 2e schot is van Yvar Lem en resulteert in een hoekschop genomen door Yvar Lem. Bal komt hoog voor en Shimon neemt hem met zijn linker op de pantoffel en schiet de 1-0 op het bord. Een vrije trap voor JV Oostenburg. Deze wordt onschadelijk gemaakt en lange bal van Yvar Lem op Chanel. Die neemt de bal in de loop goed mee, keeper komt eruit pass van Chanel op Aidan die nu wel rustig is, neemt aan en schiet de verdiende 2-0 op het bord. We zetten Oostenburg vast en door onze druk komen ze er moeizaam uit. Hielke schiet met links naast, Stijn schiet naast. Snelle ingooi van Yvar op Hielke die een pass geeft op Stijn, deze komt voor de man en schiet in echter red de keeper, op de rebound van Chanel heeft hij geen antwoord en Chanel zet de 3-0 op het bord. Aidan wint een duel en geeft een pass op Chanel die schiet echter de keeper red!. Bal komt op het middenveld bij Max die de bal op Yvar Lem geeft. Vanuit de lucht schiet Yvar Lem de bal onhoudbaar voor de keeper in de rechterhoek. Wat een goal! 4-0, dan is het rust. Het begint gelijk goed met een combinatie van Yvar Lem, Chanel, Yvar Lem en Chanel, voorzet van Chanel, Yvar Lem is door gelopen tot in de 16 meter en scoort via een omhaal de 5-0. Poe we hebben wel wat te genieten qua doelpunten! 1 keer komt Oostenburg en nog uit waarbij onze verdediging er niet goed uit ziet. 5-1! De laatste poulewedstrijd tegen SJO DVC uit Appingedam. We moeten winnen om 1e te worden in de poule. Opdracht is duidelijk. Het begin is voor ons, pass van Yvar Lem op Chanel die kopt, keeper red. Daarna krijgt DVC 2 hoekschoppen achter elkaar. Hier komt verder geen gevaar uit. Jordin speelt Chanel in die een voorzet geeft op Duco, Duco legt terug en Stijn schiet de 1-0 tegen de touwen. De druk van Olde Veste neemt toe en we zien mooie combinaties. Schot van Chanel wordt verwerkt tot hoekschop. De bal komt hoog, Shimon schiet net over. Voorzet van Jordin, Aidan schiet net naast. Pass van Yvar Lem op Uzeyir die Aidan inspeelt, schot van Aidan die door de keeper wordt gepakt, uiteindelijk scoren we nog en winnen deze met 2-0. 1e in de poule en door naar winnaarspoule. 1e wedstrijd tegen Broeksterboys. Veel 2e jaars, we spelen onrustig, veel de lange bal. Deze worden veroverd, onze tegenstander is gemiddeld een kop groter. Eindelijk voetbal, pass van Jordin op Chanel die op snelheid haar tegenstander klopt, via de lat schiet ze over. Dat is jammer dit had meer verdiend. We spelen verder slordig, echter komt Broekster Boys ook niet echt aan voetballen toe, in de 2e helft grijpen wij verdedigend niet goed in, spits draait goed weg en de 0-1. We hebben niet de macht om dit om te draaien. We verliezen met 0-1 maar dit was niet nodig als we ons eigen spelletje hadden gespeeld. Nog 1 wedstijd om de 3e/4e plek. Tegen SJO DCV. De eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. De eerste schoten op doel zijn van ons maar het is allemaal wat onwennig, Stijn schiet keeper pakt. Jordin schiet, over. Combinatie van Jordin, Aidan, Hielke en Aidan schiet goed in echter pakt de keeper de bal goed. De spits is al 2 x uit de rug van onze verdediging gelopen, dat kunnen we herstellen echter de 3e keer kunnen we niet herstellen en staat de 0-1 op het bord. We rechten onze rug. Pass van Yvar Lem op Stijn die zijn tegenstander goed achter zich houdt en hard inschiet, hier is de keeper niet tegen bestand 1-1. De 1e helft eindigt in 1-1, we zijn wel iets beter. Chanel wint duel wat resulteert in hoekschop, hier komt niet uit. We hebben wel snel de bal terug. Hielke neemt de bal op de pantoffel en schiet op de lat, Chanel is alert en schiet de rebound binnen, de terechte 2-1 op het bord. Sliding van Stijn hij veroverd hiermee de bal, voorzet is te zacht en te kort. Combinatie van Jordi, Stijn, Jordin. Schot van Jordin gaat over. Een pass van Hielke op Chanel die op snelheid de verdediging klopt en de 3-1 scoort. Overtreding van Shimon leidt tot vrije trap van DCV op rand 16. Damian pakt de bal goed en trapt de bal naar Jordin die tussen de verdedigers door op Stijn speelt, voorzet van Stijn, keeper uitgespeeld en Chanel tikt de bal binnen. Goed en zeer snel uitgevoerde counter. Mooi teamspel en 3e plaats op het VTT. Volgende week beker en hopen dat we het team snel compleet hebben. Maar dit beloofd wat voor dit seizoen.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top