logo Olde Veste
Bekerwedstrijd 07-09-2016 Olde Veste JO13-1-Olympia JO13-1

Bekerwedstrijd 07-09-2016 Olde Veste JO13-1-Olympia JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag laatste bekerwedstrijd in de poule tegen Olympia’28 uit Hasselt. Wij mogen aftrappen. Bal gaat terug en naar 4e balcontact is er balverlies wat resulteert in een schot van Olympia, gelukkig is Damian wel alert en stopt de inzet. Combinatie van Max/Igo/Hielke en terug naar Max die uit balans de bal voor probeert te zetten. Helaas bal gaat achter en doeltrap. Tot nu toe is de eerste helft slap, we zijn geen schim van maandag. Zijn overal te laat, spelen reactief, komen niet vrij. Combinatie van Aidan/Yvar Lem/Hiele op Yvar Lem die voorzet, Chanel kan net niet goed controleren, verdediging neemt over en Olympia werkt weg. Max speelt Yvar Lem die wegdraait van de tegenstander en zichzelf vrij speelt. Hij haalt uit maar keeper pakt. Tegenaanval van Olympia, Oliver uit positie en linkerspits gaat alleen op Damian af, Oliver komt terug en legt druk op het schot wat in het zijnet valt. Weer slordig balverlies hierdoor ontstaat een hoekschop voor Olympia, deze werken we weg. Pass Jordin op Chanel in de diepte Chanel op Aidan die niet goed controleert, wederom balverlies. Het is rommelig. Uit de kluts krijgt Yvar Bruins de bal en schiet met rechts, bal gaat voorlangs. Vrije trap voor ons op ca. 18 meter, Yvar Lem achter de bal, gaat via hoofd van verdediger bijna in het doel, hoekschop. Hier komt niets uit. 1e helft is bijna ten einde, Yvar Lem krijgt nog een halve kans en raakt de paal. Dan is het rust. Scheidsrechter vraagt in de rust wat er aan de hand is? Hij floot ons maandag ook en zag toen toch wel een ander Olde Veste. Sjouke Pieter laat duidelijk weten waar het aan schort. Dennis is ook gearriveerd en heeft laatste deel 1e helft gezien. Team is gemotiveerd om er de 2e helft wat van te gaan maken. De eerste hoekschop is voor Olympia die wij onschadelijk maken. Bal gaat over zijlijn, Yvar Lem gooit snel in op Hielke, die de bal in de loop meeneemt en zijn man voorbij, verdediger duwt en Hielke valt. Scheidsrechter fluit voor penalty. Aan de kant twijfelen we of een penalty is maar ja, soms zit het mee, soms zit het tegen. Yvar Lem achter de bal, hard in de rechter bovenhoek. 1-0. In de 34e minuut schot van Olympia, Damian red. Wel hoekschop. Richie krijgt op 19 meter van het doel bal aangespeeld en draait goed open. 1 dribbel en pass naar rechts op Chanel die niet nadenkt en de bal hard in de rechterhoek knalt, 2-0! Het lijkt of we nu los zijn. Overal zitten we kort we spelen een veel hoger tempo waardoor Olympia het niet kan belopen en zetten zoveel druk dat Olympia er ook niet meer uitkomt. In de 8e minuut een knal van rand 16 meter van Yvar Lem, wederom in de rechterhoek, 3-0. Kaats Aidan op Yvar Lem, inzet wordt door keeper gepakt. In de 16e minuut krijgt Aidan de bal van Chanel door een gelukje krijgt hij de bal mee en schiet met links binnen, 4-0. Nu gaat het snel, we zien ook een totaal ander team dan de 1e helft. Nu is het weer genieten aan de kant. Oliver schiet uit de 2e lijn, keeper pakt. Kort daarna een slalom van Stijn door het 16 metergebied, pass op Hielke die met links nu de linkerhoek opzoekt, 5-0. 20e minuut, pass van Thijs op Jordin die opendraait en Stijn weet te bereiken, Stijn met links door op Igo die de 6-0 op het bord zet. In 3 passes van laatste man naar spits en doelpunt, dit was lesje in effectiviteit voor Olympia. Olympia probeert uit te verdedigen maar schiet tegen Richie aan die daardoor scoort, 7-0. Wedstrijd wordt uitgespeeld. Een verdiende 7-0 overwinning, op basis van de 2e helft. Zaterdag 2e competitiewedstrijd uit tegen Bedum.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top