logo Olde Veste
d’Olde Veste ’54 – vv Winsum

d’Olde Veste ’54 – vv Winsum

Nieuwsbericht

der prima weersomstandigheden kon onder leiding van scheidsrechter René Wijma uit Oosterwolde om iets na halfdrie worden afgetrapt. Nadat onze pupil van de week Levi v ’t Land na een lange dribbel zijn doelpunt had gescoord. Vanaf het beginsignaal probeerden we direct  druk te zetten op de Winsummers, hierdoor hadden we wel veel balbezit, maar echte mogelijkheden ontstonden hierdoor niet. Na ruim een kwartier spelen kregen we een vrije trap te nemen halverwege de helft van Winsum vanaf de rechterzijkant. Mark Homme van der Veen plaatste zich achter de bal en trapte de bal met zijn linkerbeen hard en strak voor de goal. Patrick de Vente verlengde de bal goed, maar de bal ging net via een verdediger over de goal. Kort hierop wist Winsum door een mooi doelpunt van Wouter Bloem op voorsprong te komen. Hierna hield Olde Veste zich aan zijn strijdplan, uit een vrije trap kon Bas Flobbe alleen voor de keeper net niet intikken. Vijf minuten voor de rust kwam Joy Okenge doormiddel van een mooie combinatie met Patrick de Vente vrij in de zestien en hij kon de 1-1 inschieten. Na de theepauze begonnen twee ongewijzigde ploegen. We namen direct weer het initiatief en gingen op jacht naar de voorsprong. Een mooie aanval over links naar het centrum waar de bal werd verlengd naar rechts op Brian van der Zweerde. Die schoof de bal van een meter of 10 beheerst in de lange hoek: 2 – 1. In de 59ste minuut wist Clint Kruisweg uit een corner van Mark Homme van der Veen de 3-1 tegen de touwen te koppen. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar vier minuten later was het aan de andere kant raak. Vanuit een doelpoging kon Gerwin Spithoff de bal wel keren maar de rebound werd door Roy Streppel hard ingeschoten en zo had Winsum de aansluiting en was de stand 3-2. Niet veel later kregen wij een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel en Patrick de Vente schoot de bal in de linkerbovenhoek,het verschil was weer twee doelpunten in het voordeel van onze jongens 4-2. Hierna volgde een fase waarin wij nog enkele kansen creëerden maar daarnaast ook slordig speelden. De combinatie van deze factoren leverde Winsum in de 89ste minuut wederom een doelpunt op. David Goguadze scoorde de 4 – 3. Kort hierna floot scheidrechter Wijma het eindsignaal. De drie punten kunnen we aan ons puntentotaal toevoegen, na een wedstrijd waarin goede en slechte momenten elkaar afwisselden. Deze week zal in het teken staan op de voorbereiding op de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Drachter Boys. Gezien de momentele stand van de competitie een mooie uitdaging en bij winst kunnen we de aansluiting behouden in de top drie. Opstelling : d' Olde Veste '54 Doel:  Gerwin Spithoff Achter: Bas Flobbe, Kevin de Vries, Erwin van Luik, Sjouke Oosterling Midden:  Patrick de Vente, Mark Homme van der Veen (67. Jordy Blijham), Joy Okenge Voor: Brian van der Zweerde (64. Wilco van Luik), Wouter van de Vegt, Clint Kruisweg (70. Martijn Strijker) Scoreverloop: 19 min.           0-1       Wouter Bloem 40 min.           1-1       Joy Okenge 52 min.           2-1       Brian van de Zweerde 59 min.           3-1       Clint Kruisweg 63 min.           3-2       Roy Streppel 66 min.           4-2       Patrick de Vente 89 min.           4-3       David Goguadze    
Deel dit bericht

share op facebook  
Top