logo Olde Veste

Olde veste 3 start seizoen in Zwartsluis

Nieuwsbericht

Jippie! De competitie start weer! Na wat oefenwedstijden (lees: Beker) te hebben gespeeld gaat het nu om het eggie. Uit bij Desz in Zwartsluis. Thuis was leuker geweest, dan had ik kunnen zeggen: “Zwartsluis thuis” en dat rijmt maar nu moet ik iets anders verzinnen dus zeg ik: “Zwartsluis, net een slachthuis.” En dat bleek, want een slachtpartij werd het! Het begon allemaal nog wat tam. De oorzaak kan zijn dat de meeste basisspelers donderdag wat fanatieke piramide loopjes hebben gedaan tijdens te training, maar ik denk dat het een combinatie is van de krachtsinspanning van de hoge drempel voor de kleedkamer en angst voor de rijk Bebaarde IJslandse spits die we voor het gemak even Fjölda 13 noemen. Desalniettemin speelden wij beter, maar de voorhoede kon niet voor gevaar zorgen. In de omschakeling was Desz af en toe wel gevaarlijk. Het leidde ook tot de 1-0. Geeft niet Moes, de volgende keer is de korte hoek weer voor jou! Makkelijk he? De keeper de schuld te geven. Er werd namelijk gewoon diep triest verdedigt. De 2e helft werd het allemaal wat onvriendelijker. Al snel kwamen wij op 1-1, Robin op de brommer en Ruben maakte van dichtbij gelijk. Wij drukten door, maar meneer de scheidsrechter liet wat ons betreft te veel doorgaan waardoor wij af en toe wat vreesden voor onze veiligheid. Ben van Dam (die ver in de 2e helft de kans van zijn leven miste) liet dat met het tegenovergestelde van vriendelijke woorden weten en kreeg terecht geel. Later bleek Ben’s gezeik wel terecht. Nummer 5 van Desz, wat in mijn ogen een vriendelijke jongen leek, veranderde in een krankzinnige dwaas en sloeg Ruben in zijn gezicht. Onze Ruben! Dat kleine, onschuldige mannetje. Rode kaart voor jou, schuinsmarcheerder! Helaas bleef het 1-1. Daar waar wij meer verdienden. Kansen kregen we nog, maar Art schoot 3x hoog het vangnet in. Nouja, het vangnet… Dat was er niet, dus het kostte ook elke keer zo’n 7 minuten tot het keepertje het balletje ongeveer net zo hard en hoog mocht wegschieten als hoe Art dat deed. Art deed voor, keeper deed na, pure imitatie. Leerprocessen, op zich leuk, maar dat bewaren we maar voor de training Art. De enige reden om dit jaar nog eens af te reizen naar Zwartsluis is voor een café de Sluus. Want naast het natje, bent u hier ook welkom voor het droogje. Mocht u daar nummer 5 tegenkomen dan heeft u mijn toestemming om hem in de zwarte sluis te gooien. Ik wens u een fijne week.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top