logo Olde Veste
Olde Veste JO13-1-LSC JO13-1

Olde Veste JO13-1-LSC JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen LSC uit Sneek. Shimon is in verband met 50 jarig huwelijksfeest opa en oma afwezig. Wij winnen de toss, we willen blijven staan. Aftrap LSC. Gelijk druk resulteert in ingooi voor ons. Hielke draait open en weg naar doel is vrij, rechts in het zijnet 1-0! Wat een start! een goede start LSC stroopt de mouwen op en gaat er tegenaan. Counter van LSC maar Damian is alert en is eerder bij de bal, ingooi LSC. Foute terugspeelbal van ons leidt tot hoekschop van LSC. De eerste wordt weggewerkt door Thijs, nieuwe hoekschop LSC. Hier komt ook niets uit. De druk van LSC neemt toe en wij gaan onrustiger spelen. Lange ballen naar voren terwijl we de ruimte nog steeds hebben om te voetballen. In de 7e minuut weer een kans voor ons maar de inzet van Oliver wordt van de lijn gehaald. Hoekschop van Yvar Lem, Hielke kopt over. Langzaam gaan we weer een beetje voetballen. Max speelt Hielke in die door op Yvar Lem, zijn schot wordt geblokt. In de 10e minuut spelen wij de bal verkeerd in, balverlies. Resultaat hoekschop voor LSC, deze wordt weggewerkt maar wordt vanaf het middenveld hoog voorgegeven, wij staan compleet uit positie en de spits van LSC faalt niet 1 op 1met Damian. 1-1! 14e minuut uittrap van Damian, Stijn pikt op draait naar binnen en geeft steekpass op Hielke. Hielke komt helaas niet tot schot, dit was jammer. We houden elkaar aardig in evenwicht. Wel verliezen wij her en der wat duels en neemt de druk van LSC toe, speler van LSC krijgt bal op middenveld en haalt vanaf zo’n 20 meter uit. Bal gaat hoog en zeilt over Damian in het doel. Er komen nog een paar kleine kansjes en dan is het rust. 2015-05-23-zn-Bal-op-de-lat-300x1682e helft, wij hebben aftrap maar de 1e kans is voor LSC, Damian pakt deze. Bal gaat naar links, Aidan wil wegdraaien maar wordt onderuit gehaald. Vrije trap links vank 16 meter op ca. 20 meter van de goal. Yvar Lem schiet en en en ……. op de lat!Echter is Stijn alert en tikt bij de 2e paal binnen! 2-2. Dit wordt de opmaat van een hectische 2e helft. Lange bal op Chanel, onder druk van verdediger schiet ze maar te zacht, keeper pakt de bal. Hoekschop van Yvar Lem, Hielke kopt tegendraads in de verre hoek, keeper uit positie echter Stijn staat op de lijn en blokt! Wat een pech. Schot van Chanel wordt geblokt en dan in eens een counter van LSC, wij zijn uit positie. Max gaat erachter aan het slimmer duwtje van de spits van LSC ontgaat de scheidsrechter Max valt en neemt de spits mee, scheidsrechter fluit, penalty! Damian raakt hem nog maar kan de 2-3 niet voorkomen. We wisselen en imagesVUYM57K3Yvar Bruins gaat linksbuiten spelen, Chanel in de spits, Igo rechtsbuiten, dus veel fysiek voorin. Nu drukken we LSC achteruit na 3 hoekschoppen waar niets uitkomt een ingooi voor ons op Hielke die voorzet en Igo die binnentikt. 3-3! De druk neemt toe nog een minuut. Schot Yvar Bruins, keeper laat los en Igo is er weer bij 4-3! Kom op boel op slot, Yvar Lem naast Jordin in de verdediging. Bal komt bij Yvar Lem, terugspeelbal op Damian, te kort, Damian schiet tegen de spits aan, aanvallende middenvelder pakt op en schiet van 25 meter op doel, Damian probeert met een duik het doelpunt te voorkomen maar komt net te laat, 4-4! Scheidsrechter fluit af. Wat een domper, maar gezien de hele wedstrijd en 3 minuten voor tijd nog met 2-3 achter is dit dan 3 punten verloren of 1 punt gewonnen? Wat een thriller! Maandag 5 september thuis tegen Drachtster Boys voor jeugdcup.images9N6ZN5G5  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top