logo Olde Veste

Olde Veste opent met een vette driepunter

Nieuwsbericht

Na een goede voorbereiding met o.a. winst van het Caspar de Robles toernooi en het bereiken van de KO-fase van de beker, stond vandaag competitieronde 1 op het programma. Promovendus Drenthina uit Emmen stond op het programma. Na een afwezigheid van 4 seizoenen promoveerden de groenwitten afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse. OV startte met de volgende elf spelers: Spithoff Flobbe, E. van Luik(C), de Vries, Oosterling Blijham, van der Veen, de Vente W. van Luik, Kaluzi, van der Zweerde wissels: van Hien, van der Vegt, Okenge Trainersduo Blom en Brandsma eisten drie punten van de spelers en waarschuwden om niet te slap aan de wedstrijd te beginnen. Ondanks de waarschuwing voor de wedstrijd was het vanaf het eerste fluitsignaal Drenthina dat OV onder druk zette. OV wist hier het eerste kwartier niet goed mee om te gaan, maar kwam het schadevrij door, ondanks twee behoorlijke mogelijkheden voor de gastheren uit Emmen. OV kwam steeds meer aan voetballen toe en waar Drenthina hun eerste mogelijkheden niet benutte was het bij de Steenwijkers direct raak. Jordy Blijham ging over spits Yannick Kaluzi heen en verscheen 1 op 1 met doelman Berends. Koelbloedig maakt hij 0-1. OV ging door en kwam 5 minuten voor rust zelfs op 0-2. Wilco van Luik kwam goed door over de linkerkant maar stuitte op de sluitpost van Drenthina. Kaluzi was alert en maakte als een echte spits in de rebound zijn eerste en de tweede voor de Steenwijkers. Waar een ieder dacht dat er met 0-2 gerust zou worden kwam bedrogen uit. In blessuretijd van de eerste helft zette aanvoerder van Luik Mark Homme van der Veen aan het werk. Met een bekeken punter in het dak van het doel maakte hij zelfs de 0-3. Een domper vlak voor rust was de tegentreffer. Een corner werd op schitterende wijze op de pantoffel binnen geschoten. Matig verdedigd of gewoon een mooie goal? Ik hou het op het laatste. Met 1-3 aan de thee. Drenthina putte moed uit de late goal voor rust en begon de tweede 1-on-1-soccerhelft erg aanvallend en speelde achterin 1 op 1. Dit had al snel resultaat, want in de 51e minuut werd een afgeslagen corner achter keeper Spithoff van OV geschoten, 2-3. OV verloor de slag op het middenveld en kwam fysiek wat tekort. Blom/Brandsma brachten met van der Vegt/Okenge/van Hien meer fysiek in de ploeg. Ze vervingen van der Zweerde, van der Veen en van Luik. De wissels pakten erg goed uit, stuk voor stuk vielen ze goed in. OV kreeg snel weer de controle en dit leidde 20 minuten voor tijd tot de 2-4. Wouter van der Vegt haalde op links de achterlijn en trok de bal terug. De bal ging voorbij spits Kaluzi, maar de goed meegelopen Patrick de Vente rondde prima af, 2-4! Bij Drenthina ebde het geloof weg en OV voetbalde de wedstrijd goed uit en maakte nog twee goals. imagesDKSN68TXKaluzi maakte zijn tweede door alleen voor keeper Berends koel te blijven en de 2-5 aan te tekenen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd verscheen Kaluzi wederom alleen voor de keeper. Waar menig spits op zoek zou gaan naar de hattrick, behield Kaluzi knap het overzicht en gunde de Vente de 2-6! Een lekker begin van de competitie, waarbij de bank vandaag erg belangrijk was. Ondanks dat het even spannend leek te worden na de 2-3, is OV verder niet in grote problemen geweest. Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: 10-9-2016 leeuwarder zwaluwen 1  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top