logo Olde Veste
Wedstrijdverslag SV Bedum JO13-1-Olde Veste JO13-1 dd. 10 september 2016

Wedstrijdverslag SV Bedum JO13-1-Olde Veste JO13-1 dd. 10 september 2016

Nieuwsbericht

Na het gelijke spel tegen LSC vandaag 10 september de 2e competitiewedstrijd tegen SV Bedum. De club waar Arjen Robben is begonnen. Vorige week hebben ze gewonnen van Winsum Groningen. We beginnen, na 2 minuten is de 1e hoekschop voor Bedum, hier komt geen gevaar uit. Wij krijgen moeilijk grip op Bedum, hun centrale verdediger schuift door en ze spelen met veel positiewisselingen op het middenveld zodat ze soms met 4 spitsen en 3 middenvelders spelen. Wij spelen vanuit onze positie en zijn zoekende. In de 8e minuut breken we voor eerste door de verdediging van Bedum. Snelle ingooi van Hielke, bal wordt gekaatst en Hielke geeft een steekpass op Igo die voorzet, de inzet gaat naast. Dit geeft de jongens wat vertrouwen want ze gaan nu beter voetballen en bal wordt sneller rondgespeeld. 12e minuut ingooi van Olde Veste. 1-2 tussen Hielke en Yvar Lem resulteert in schot van Yvar Lem, Combinatie van Yvar Lem, Hielke, Aidan, Stijn en bal naast. Onze druk neemt wat toe. 17e minuut overtreding op Max op 30 meter. Vrije trap komt niets uit wel tegenstoot van Bedum, verdediging van Olde Veste staat verkeerd en vanaf links gaat Bedum alleen op Damian af, Damian komt eruit, verkleind zijn doel en wint. Tegenaanval van Olde Veste met schot van Yvar Lem van zo’n 25 meter. Keeper pakt. 22e minuut, ingooi van Bedum, Hielke zit ertussen op, geeft crosspass op Chanel die op links start en haar directe tegenstander op snelheid klopt. 1 op 1 met de keeper faalt Chanel niet, 0-1 door Chanel. We krijgen even later hoekschop tegen echter maken deze onschadelijk, proberen tegenaanval op te zetten maar verliezen de bal op het middenveld, onze verdediging staat niet goed en Bedum komt er snel overeen, 1 op 1 met Damian scoren ze nu wel, 1-1. 27e minuut na een overtreding op Igo neemt Shimon de vrije trap vanaf rechts. Bal komt terug en Shimon schiet hoog met een boog richting doel, keeper is geklopt maar bal komt via binnenkant paal weer terug in het veld. Weer terug bij Shimon en voorzet, Chanel met een volley, onhoudbaar voor de keeper en 1-2! Even later fluit de goed leidende scheidsrechter voor de rust. Er ontstaat wat discussie in de kleedkamer, we hebben niet echt grip op de vele positiewisselingen van Bedum, doordat wij ruimte weggeven komen zij makkelijker aan voetballen. Dennis overlegt met het team en afspraak is om niet vol druk te zetten iets in te zakken, daardoor minder ruimte voor Bedum en bij bal bezit en 1 op 1 van Bedum hebben wij met onze snelheid voorin een sterk wapen. 2e helft begint, in de 1e 4 minuten gaat het over en weer de 1e 2 schoten op doel zijn van Bedum maar daarna pakken we het goed op. Achterin staat het, Jordin en Shimon centraal, Thijs op rechts en Yvar Bruins op links. 35e minuut Chanel kaatst op Yvar Lem die vanuit de stuit in een schiet, bal in het zijnet. 38e minuut Yvar Bruins veroverd de bal en stoomt gelijk door vanaf 5 meter over de middellijn geeft hij langs de verdediging precies in de loop van Chanel. Weer gaat Chanel alleen op de keeper af en weer faalt ze niet, 1-3. Precies volgens plan in de rust! 2 minuten later zelfde situatie, weer staat Yvar Bruins goed en veroverd de bal weer dribbel en pass dwars door de verdediging op Igo, die neemt de bal in de loop meen en kapt op 14 meter af en met een geplaatst schot verslaat hij de doelman, 1-4. Mooi dat de tactische omzettingen goed uitpakken. 41e minuut aanval van Bedum wat resulteert in hoekschop, bal wordt weggewerkt en opnieuw ingebracht door Bedum, Damian komt eruit, overtreding Bedum op Damian in 5 meter gebied. Wij bouwen op, bal gaat naar Stijn die crosspass op Igo geeft, overtreding op Igo. Vrije trap van Shimon. Vanaf 25 meter in 1 x. Keeper pakt. 45e minuut, schot van Bedum, gaat net over, wel gevaarlijk maar gezien spelbeeld zit 1-5 er eerder in dan 2-4. We zitten in de laatste 10 minuten. Pass op Richie op Aidan, lang op Chanel die speelt door op Stijn, Stijn legt terug op Yvar Lem en die schiet, hoekschop Olde Veste. Shimon neemt en bal wordt weggewerkt maar wij heroveren en weer een hoekschop, nu vanaf links door Aidan, kopbal van Shimon gaat net naast. 56e minuut Aidan kaatst op Richie die vanaf 16 meter schiet, keeper pakt. Bedum komt er nog een keer uit. Overtreding en vrije trap Bedum, bal komt er hoog in, Thijs wordt geduwt en doet zijn armen omhoog, hands in het strafschopgebied, penalty. Damian in de goede hoek maar toch scoort Bedum 2-4, op basis 2e helft tegen de verhouding in. Pass Yvar Lem op Aidan die vanaf 14 meter schiet, keeper werkt naast. Er volgen nog 2 hoekschoppen van Olde Veste voordat scheidsrechter affluit. Eerste driepunter zit in de tas en gaat mee naar Steenwijk. Volgende week geen beker en jeugdcup dus dinsdag en donderdag trainen, zaterdag thuis tegen Hoogezand, de koploper en gedegradeerd uit de 2e divisie. Zaterdag 17 september 10.00 uur bij Olde Veste.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top