logo Olde Veste

c.v.v. Blauw Wit ’34 – d’ Olde Veste ‘54

Nieuwsbericht

NUL – NUL

was de uitslag van onze wedstrijd afgelopen zaterdag in Leeuwarden.

Waar we vroeger dan anders de Olde Veste Expres waren ingestapt om het tweede elftal dat eveneens als tegenstander Blauw Wit had te gaan bekijken, arriveerden we om 12:30 op sportcomplex Wiarda. Een extra lusje gedraaid met de bus omdat het navigatiesysteem nog niet de nieuwe infrastructuur rondom Leeuwarden in kaart had, waren we op tijd. Enkele spelers waren blij verrast dat er met een zuinig zonnetje en weinig wind het aangenaam vertoeven was op het complex, deze aangename verassing was anderhalf uur later al vertrokken. Het werd licht miezerig en een matige wind was weer de baas over sportcomplex Wiarda, daarom waren enkele volgers ook blij bij voorbaat een warme jas aan te hebben. Na de 2-3 winst van het tweede elftal, waren wij aan beurt om onze kunsten te tonen aan de meegereisde supporters uit Steenwijk. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Janssen uit Zwolle ontstond er een eerste helft waarbij Olde Veste probeerde het heft in handen te nemen. De uitvoering was matig door de slordigheden in de passing en niet zoals we voor ogen hadden. Pas na 25 minuten was er een schot van Clint Kruisweg dat afketste tegen de lat en de rebound kon tot corner verwerkt worden door de Blauw Witters. Kort daarna moest Clint door een blessure naar de kant en hij werd vervangen door Yannick Kaluzi. Tot aan de 45ste minuut kwamen er kleine kansjes maar dit leverde geen doelpunt op. In de theepauze werd de eerste helft geanalyseerd en de puntjes op de i gezet. Na de rust wist Olde Veste, waar Jordy Blijham, Kevin de Vries had vervangen, de Blauw Witters onder druk te zetten. Het spel speelde voornamelijk af op de helft van de tegenpartij. Meer kansen werden gecreëerd maar o.a. Brian, Yannick, Bas, Mark Homme (wederom een schot op de lat) wisten het net niet te vinden. Ook het inbrengen van een frisse aanvalskracht, Sander Nijstad, bracht hierin geen verandering. Blauw Witter Bob Schepers wist nog na een counter in een 1 op 1 situatie te komen, maar Tom Holleboom kon deze kans elimineren. Tot aan het eindsignaal werden de keepers niet gepasseerd, en na afloop waren de Blauw Witters opgelucht en tevreden met het punt. Waar wij het gevoel hadden van een koude kermis thuis te zijn gekomen. Opstelling: Doel: Tom Holleboom Verdediging: Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries (’45 Jordy Blijham), Sjouke Pieter Oosterling Middenveld: Patrick de Vente, Joy Okenge, Mark Homme van der Veen (’74 Sander Nijstad) Aanval: Clint Kruisweg (25’ Yannick Kaluzi), Wouter van der Vegt, Brian van der Zweerde kater Na een heerlijke douche werd de terugreis met een kleine kater gestart, om na aankomst inkeep-calm Steenwijk ons te gaan voorbereiden op het Oktoberfest. Daar werd de kleine kater weggespoeld, om met een grotere kater zondag weer wakker te worden. De kans om dichter bij te koploper te komen, HZVV had namelijk ook gelijk gespeeld, hebben we helaas niet gepakt. Maar nu de kater verdwenen is kunnen we deze week aan de slag om ons te gaan voorbereiden op de volgende “top” wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Gorecht. Een tegenstander waarmee we nog geen verleden hebben, maar die een zeer goede start kennen in hun eerste jaar in de Eerste Klasse. Zij staan namelijk gezamenlijk met ons en Drachter Boys op een gedeelde tweede plaats met het meest positieve doelsaldo van alle drie. Dus de volgende uitdaging ligt er weer en deze gaan we aanstaande zaterdag ook weer graag aan om de drie punten in de zak te steken.            
Deel dit bericht

share op facebook  
Top