logo Olde Veste
d’Olde Veste ’54 – vv Drachster Boys

d’Olde Veste ’54 – vv Drachster Boys

Nieuwsbericht

der mooie weersomstandigheden kon onder leiding van scheidsrechter L Timmer uit Nijmegen om iets na halfdrie worden afgetrapt. Nadat onze pupil van de week Jort Steenbergen met de speelbal gesponsord door “twee Monster toppers” uit het Westland zijn doelpunt had gescoord. Vanaf het beginsignaal ging het meteen vol gas om de tegenstander niet tot voetballen te laten komen en zelf het heft in handen te nemen. Dit leidde in de vijfde minuut tot een vrije trap op 25 meter van het doel. Mark Homme van der Veen wist met zijn linkervoet de bal in de linkerhoek van het doel achter keeper Richard Strijker te krullen. De 1-0 kon gevierd worden. In de fase na het eerste doelpunt werd Drachtster Boys onder druk gehouden en werd aan Olde Veste hard gewerkt om de voorsprong uit te breiden. Een schot van Clint Kruisweg ketste vanaf de paal het veld weer in, een volgende aanval via Brian v.d. Zweerde en Clint Kruisweg kon ook nog niet verzilverd worden. In de tussentijd moest Drachter Boys zijn eerst wissel toepassen Aziz Geyik moest geblesseerd het veld verlaten en Kevin Bakels nam zijn plaats in. Drachter Boys kwam in de tussentijd niet tot uitgespeelde kansen. Na goed doorzetten van Wouter v.d. Vegt, die hiervoor een vrije trap verdiende in de rechterhoek van het veld, kon Mark Homme van der Veen zich achter de bal plaatsen hij trapte de bal met zijn linkerbeen hard en strak voor de goal. Kevin de Vries kon bij de tweede paal met zijn knie de bal tegen het net werken, de 2-0 werd in de dertigste minuut genoteerd. Tot aan de rust bleef het spel in evenwicht en werd er niet meer gescoord. Na de theepauze begonnen de twee ploegen aan de tweede helft. Drachter Boys had zijn tweede wisselspeler ingebracht Willem Jan Talsma bleef achter in de kleedkamer en Bjorn Schilder nam zijn plaats in. Olde Veste nam opnieuw het initiatief en ging op jacht naar de derde treffer. Het spel in de tweede helft was meer in evenwicht maar de grootste kansen waren er voor de Blauw-Gelen. In de 55ste minuut werd Jordy Blijham voor Patrick de Vente in het veld gebracht. In de 69ste minuut kregen we een corner op rechts, Mark Homme van der Veen kon deze scherp voor het doel brengen en via de blonde lokken van Kevin de Vries verdween de bal over de achterlijn. Hiermee werd het 3-0. Kort hierna kwam Justin Thorn in het veld voor Brian van der Zweerde. Drachtster Boys bracht Joel Wagenaar in het veld voor Mergin Hana. Olde Veste koesterde de voorsprong en Drachter Boys kon wat gevaarlijker worden. Het resultaat waren twee schoten op de lat en de paal. Nadien moest Drachter Boys met tien man verder omdat er een speler helaas geblesseerd het veld af moest nadat hij door de enkel was gegaan. Bij Olde Veste kwam Martijn Strijker in het veld voor Wouter v.d. Vegt en tot het eindsignaal van scheidsrechter L. Timmer veranderde de stand niet meer. Na 90 minuten was de conclusie, dat er een goede wedstrijd op de mat gelegd was door het team van Brandsma en Blom. Het resultaat ons de aansluiting aan de top heeft opgeleverd, en we de komende weken verder op jacht kunnen naar driepunters. Aanstaande zaterdag zal dat in Leeuwarden gebeuren waar we op bezoek gaan bij Blauw Wit, de week erna zal Gorecht ontvangen worden op ons sportpark. Verder dank aan onze supporters die ons fantastisch gesteund hebben en tot slot een laatste dank voor de “Monster” mannen voor het beschikbaar stellen van de wedstrijdbal waarmee het prachtige resultaat behaald is. Opstelling : d' Olde Veste '54 Doel:  Tom Holleboom Achter: Bas Flobbe, Kevin de Vries, Erwin van Luik, Sjouke Oosterling Midden: Patrick de Vente (55. Jordy Blijham), Mark Homme van der Veen, Joy Okenge Voor: Brian van der Zweerde (70. Justin Thorn), Wouter van de Vegt (75. Martijn Strijker), Clint Kruisweg. Scoreverloop: 5 min.             1-0       Mark Homme van der Veen 30 min.           2-0       Kevin de Vries 69 min.           3-0       Kevin de Vries  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top