logo Olde Veste
FIT Boys – d’Olde Veste ’54 ( 1ste K.O. ronde KNVB beker)

FIT Boys – d’Olde Veste ’54 ( 1ste K.O. ronde KNVB beker)

Nieuwsbericht

knvb-beker-2 Diverse toeschouwers hadden nog maar amper een plaatsje langs de lijn gevonden in de zon toen er al voor de tweede keer werd afgetrapt. Brutaal zette FIT Boys ons onder druk, Joy ging in de fout en na 53 seconden stond er een 1-0 stand op het scorebord door het doelpunt van Dirk van Faassen. In het verloop van de 1e helft ontwikkelden wij een behoorlijke druk en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. In de 30e minuut scoorde Justin de gelijkmaker door een strak schot vanaf rand 16 meter. Hierna gingen we op jacht naar de voorsprong deze viel in de 42e minuut door een doelpunt van Wilko Van Luik. Op slag van rust was er een bepalend moment voor de wedstrijd. Een speler van FIT Boys kon alleen op het doel afgaan, hierbij tikte hij de bal net weg voor de voeten van Tom, en werd hierna licht geraakt. Scheidsrechter Noppers wees gedecideerd naar de stip en gaf Tom rood (was geel ook niet voldoende geweest?). Wouter van der Vegt werd van de bank gehaald (ten koste van Wilko van Luik) en de aanvaller maakte zijn debuut tussen de palen. Hij had echter geen schijn van kans op de inzet van Leon Timmerman vanaf de 11 meter. We konden hierna direct aan de thee met een 2-2 ruststand. Tijdens de thee werd een nieuw strijdplan bedacht, achterin 1 op 1 en dit ging ten koste van Joy, waardoor Sander een plek op het middenveld kreeg en Justin een linie doorschoof naar de linksbuiten positie. Tweede helft Na de thee leek FIT Boys met een man meer het initiatief te nemen, maar kwam bedrogen uit. Kort na de hervatting maakte Ruud Seubring in de zestien van Olde Veste een overtreding, en kreeg daarvoor  geel. Zijn tweede en dus rood, en dus moest FIT Boys ook met 10 man verder. Vanaf dat moment ging het gas erop en werd het een eenrichtingsverkeer richting het doel van FIT Boys. Met prima positiespel en uitstekende combinaties speelden wij FIT Boys zoek. Door twee doelpunten van Sander Nijstad (uitstekend bekeken schot), Brian, Yannick en Mark Homme liepen wij uit naar 2 – 7. In de tussentijd kwam Sjouke Pieter in het veld voor Patrick. De enkele uitvallen van FIT Boys werden in de kiem gesmoord of door Wouter keurig gepareerd. Eind goed al goed, op naar de tweede k.o. ronde die in November zal plaatsvinden. Maar ook een wedstrijd waarin bleek dat de aandachtspunten in de wedstrijdbespreking ook zo maar waarheid kunnen worden. Doel: Tom Holleboom (45’ min rood) Verdediging: Bas Flobbe, Joy Okenge (46’ min Sander Nijstad), Jordy Blijham, Martijn Strijker Middenveld: Patrick de Vente (64’min Sjouke Pieter Oosterling) , Mark Homme van der Veen, Justin Torn Aanval: Brian van der Zweerde, Yannick Kaluzi, Wilko van Luik (45’ min Wouter van der Vegt) 53 sec   1-0 Dirk van Faassen 16 min 1-1 Justin Torn 36 min 1-2 Wilko van Luik 45 min 2-2 Leon Timmerman 59 min 2-3 Sander Nijstad 64 min 2-4 Sander Nijstad 70 min 2-5 Brian van der Zweerde 77 min 2-6 Yannick Kaluzi 78 min 2-7 Mark Homme van der Veen @geel   Martijn Strijker @rood  Tom Holleboom Aankomende zaterdag 29-10 staat de uitwedstrijd tegen VEV ’67 in Leek op het programma, de aftrap staat gepland om 15:00 uur.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top