logo Olde Veste
Zaterdag 22 oktober 2016, bekerwedstrijd FC Wolvega JO13-1-Olde Veste JO13-1

Zaterdag 22 oktober 2016, bekerwedstrijd FC Wolvega JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag 2e ronde beker in en tegen Wolvega. Deze hoofdklasser staat onderaan, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. Aftrap is voor Olde Veste, we zoeken gelijk de aanval maar hebben niet het geduld om het uit te spelen, veel schoten uit de 2e lijn waarbij wij het vizier niet op scherp hebben. In de 2e minuut een schot van Yvar Lem tussen de palen, maar nu pakt de keeper. In de 4e minuut schot van Chanel rand 16 meter weer pakt de keeper. Over het algemeen zetten we te weinig druk en is er weinig beweging. We passen niet door maar schieten van een meter of 16 tot 19, of naast of keeper pakt. In de 7e minuut dan eindelijk een goed uitgespeelde aanval, Max zet Hielke alleen voor de keeper en scoort, echter net buitenspel. Direct daarna actie van Aidan aan de zijlijn en een voorzet Yvar Lem schiet vanaf zo’n 8 meter naast. 8e minuut, overtreding op Hielke, Yvar Lem neemt de vrije trap, keeper laat los en gaat over hem heen, voor de lijn kan hij hem nog net pakken. In de 9e minuut speelt Shimon Aidan in die probeert voor te zetten, hij raakt hem verkeerd en gaat met effect richting keeper die hem niet kan controleren en tussen de benen door gaat, 0-1. Er is achterin weinig te doen, in de 1e helft heeft Damian 2 terugspeelballen gehad. In de 12e minuut eindelijk een aanval over meerdere schijven, Jordi speelt Aidan in die doorspeelt op Hielke die op zijn beurt Yvar Lem weet te vinden. Yvar Lem geeft een pass op Chanel die teruglegt op Stijn, het schot van Stijn gaat naast. Om te voetballen hebben we ruimte nodig, buitenspelers aanval staan tegen zijlijn, onze backs teveel naar binnen. Hierdoor wordt het lastig om vanuit achteruit goed te voetballen. In de 17e minuut een hoekschop die wordt weggewerkt en weer een hoekschop voor Olde Veste. Shimon wordt aangespeeld en krijgt een duw, hij gaat onderuit en scheidsrechter fluit voor penalty. Yvar Lem schiet binnen, 0-2! 22e min kaats van Stijn op Yvar Bruins die Yvar Lem inspeelt op Chanel op Hielke terug naar Yvar Lem op Aidan, voorzet wordt geblokt, hoekschop. Hoekschop van Aidan kort op Shimon die vanaf rand 16 net over schiet, bal komt op het dak van het doel. 24e minuut mooie combinatie van Jordin op Hielke op Aidan, zijn voorzet is net te scherp voor Chanel en gaat voorlangs.29e minuut, pass van Yvar Bruins op Chanel die een actie maakt en schiet, keeper ligt in de goede hoek en stopt de inzet. De laatste minuut van de 1e helft combinatie van over meerdere schijven, Yvar Lem op Jordi op Aidan op Hielke terug op Yvar Lem, schot van Yvar Lem, geblokt door Chanel die uit de draai met links net naast schiet, dat is jammer dit was een goede aanval, deze had meer verdiend. Dan fluit de scheidsrechter voor de rust. Opdrachten, meer beweging, meer passen en kom dichter bij het doel. Verdedigen begint bij de aanval, meer druk zetten. Ondanks dat ze bijna niet over de middellijn komen geven wij te weinig druk. De 2e helft begint goed, we veroveren snel de bal, steekpass van Max op Igo die laag voorzet, Chanel komt voor haar man en schiet binnen, helaas ligt de doelman op de juiste plek. In de 4e minuut diepe bal op Aidan die gelijk voorgeeft op Chanel echter net te scherp. Hielke krijgt de bal draait open en schiet vanaf 18 meter de 0-3 op het bord. De druk op Wolvega blijft, er zit wat meer dynamiek in de 2e helft, echter spelen we nog niet echt slim.Lage voorzet Igo wordt verwerkt tot hoekschop, Yvar Lem, schot van Chanel wordt geblokt en omhaal van Yvar Bruins gaat naast. 16e minuut combinatie van Thijs op Igo die Stijn inspeelt, Schot van Stijn is te zacht. 18e minuut pass van Hielke op Igo, voorzet wordt verwerkt tot hoekschop, hoekschop van Shimon, Aidan draait weg en komt terug voor de laatste man en kopt hard de 0-4 in. De druk van Olde Veste neemt verder toe maar de laatste pass of het laatste schot gaat niet goed. We zitten al in de 26e minuut als er een voorzet komt van Igo, Yvar Bruins op Hielke die schiet, keeper pakt. We hebben weer snel de bal terug. Combinatie van Max naar Yvar Lem naar Stijn die Yvar Bruins inspeelt, bal lijkt te scherp maar door snelheid van Yvar Bruins schuift hij de bal langs de keeper, 0-5. Er komen nog wat kleine kansjes. Terechte overwinning en door in de beker. Volgende week voor de competitie thuis tegen VV Heerenveen, koploper en nog geen puntverlies.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top